Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη CNN: Ο Musk διέκοψε την πρόσβαση της Ουκρανίας στο Starlink επειδή φοβήθηκε έναν πυρηνικό πόλεμο

Αποκάλυψη CNN: Ο Musk διέκοψε την πρόσβαση της Ουκρανίας στο Starlink επειδή φοβήθηκε έναν πυρηνικό πόλεμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2022, ο Musk διέταξε κρυφά τους μηχανικούς του να απενεργοποιήσουν τις δορυφορικές επικοινωνίες Starlink κοντά στις ακτές της Κριμαίας, προκειμένου να αποτρέψουν μια μυστική επίθεση της Ουκρανίας στο ρωσικό ναυτικό
Ο Elon Musk διέκοψε την πρόσβαση της Ουκρανίας στην υπηρεσία δορυφορικής επικοινωνίας Starlink επειδή φοβόταν το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου ανέφερε το δίκτυο του CNN στη βιογραφία του Musk που υπογράφει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Walter Isaacson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2022, ο Musk διέταξε κρυφά τους μηχανικούς του να απενεργοποιήσουν τις δορυφορικές επικοινωνίες Starlink κοντά στις ακτές της Κριμαίας, προκειμένου να αποτρέψουν μια μυστική επίθεση της Ουκρανίας στο ρωσικό ναυτικό.
Σύμφωνα με τον Isaacson, ο Musk φοβόταν ότι η Ρωσία θα απαντούσε στην επίθεση της Ουκρανίας στην Κριμαία με τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Ο Musk συμφώνησε να παράσχει στο Κίεβο δορυφορικά τερματικά Starlink στην αρχή της σύγκρουσης. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας άρχισε να αμφιβάλλει για αυτήν την απόφαση μόλις ο ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί τερματικά Starlink για να εξαπολύσει επιθέσεις στη Ρωσία, σημειώνει ο Isaacson.
"Το Starlink δεν σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται σε πολέμους. Κατασκευάστηκε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παρακολουθούν Netflix, να χαλαρώνουν, να συνδέονται στο Διαδίκτυο στο σχολείο και να μην πραγματοποιούν επιθέσεις με drone", αναφέρει ο Musk στη βιογραφία του στο CNN. .
Όπως σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι, το βιβλίο του Isaacson θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Simon & Schuster στις 12 Σεπτεμβρίου.
Οι New York Times ανέφεραν προηγουμένως ότι ο μεγιστάνας της Tesla αρνήθηκε το αίτημα του ουκρανικού στρατού να ενεργοποιήσει το δίκτυο δορυφορικών επικοινωνιών του Starlink στην περιοχή της Κριμαίας.
Όπως υπενθύμισε το μέσο το 2022, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε το ειρηνευτικό του σχέδιο, το οποίο φέρεται ότι «έμοιαζε σαν να ανταποκρίνεται στα ρωσικά συμφέροντα». Ως πρώτο βήμα, πρότεινε στη συνέχεια τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ στα εδάφη που προσαρτήθηκαν πρόσφατα από τη Ρωσία. Ο Musk είχε προηγουμένως επισημάνει ότι το δίκτυο Starlink είναι απαραίτητο για την παροχή επικοινωνιών στην Ουκρανία, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης