Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της άμεσης έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία

Η Ουγγαρία δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της άμεσης έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία
Ο Szijjarto σημείωσε επίσης την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, μεταξύ άλλων για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης
Η Ουγγαρία τάσσεται υπέρ της άμεσης έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, γιατί οι συνθήκες για αυτές - καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες - θα επιδεινωθούν, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση στη Βουδαπέστη με τον συνάδελφό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Buyar Osmani.
"Κάθε μέρα πολέμου φέρνει νέα θύματα και νέες καταστροφές. Η προπαγάνδα ότι θα δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για μια ειρηνευτική συμφωνία στο πεδίο της μάχης είναι ψευδής.
Σήμερα οι συνθήκες για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι πολύ καλύτερες από ό,τι θα είναι αύριο, αλλά πολύ χειρότερες από ήταν χθες», είπε ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε στη σελίδα του στο Facebook.
Ο Szijjarto σημείωσε επίσης την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, μεταξύ άλλων για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, και τόνισε ότι ο ΟΑΣΕ μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση ενός τέτοιου διαλόγου. «Οποιεσδήποτε προσπάθειες ενίσχυσης του ρόλου του ΟΑΣΕ στην εδραίωση της ειρήνης θα υποστηριχθούν από την ουγγρική κυβέρνηση», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης