Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Πρόοδος Ουκρανίας στην αντεπίθεση – Καμία εσκεμμένη επίθεση Ρωσίας σε Ρουμανία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Πρόοδος Ουκρανίας στην αντεπίθεση – Καμία εσκεμμένη επίθεση Ρωσίας σε Ρουμανία
Οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να διασπάσουν τις γραμμές άμυνας των ρωσικών δυνάμεων και προωθούνται είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Για πρόοδο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όσον αφορά την αντεπίθεση τους κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος όμως «άδειασε» το Κίεβο ως προς τους ισχυρισμούς που διατύπωσε πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με ρωσική επίθεση στο έδαφος της Ρουμανία.
«Οι Ουκρανοί κερδίζουν σταδιακά έδαφος...
Έχουν καταφέρει να διασπάσουν τις γραμμές άμυνας των ρωσικών δυνάμεων και προωθούνται» υποστήριξε ο Stoltenberg, απευθυνόμενος στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.
Πάντως, ο Stoltenberg έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας σχετικά με επίθεση της Ρωσίας με drones στο έδαφος της Ρουμανίας.
Όπως είπε ο Stoltenberg, το ΝΑΤΟ δεν έχει κάποια ένδειξη ότι τα συντρίμμια από drone που βρέθηκαν σε ρουμανικό έδαφος προέρχονται από εσκεμμένη επίθεση που εξαπέλυσε η Μόσχα εναντίον της Ρουμανίας, σημείωσε ο γγ του ΝΑΤΟ.
«Δεν έχουμε κάποια πληροφορία που να παραπέμπει σε εσκεμμένη επίθεση της Ρωσίας και αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, τονίζοντας πάντως πως το περιστατικό αυτό αποδεικνύει τον κίνδυνο ατυχημάτων και περιστατικών εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης