Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση – ματ Putin με Kim, αλλάζει τα δεδομένα στην Ουκρανία – Γιατί προδίδουν τον πανικό της Δύσης τα μεγάλα ΜΜΕ;

Κίνηση – ματ Putin με Kim, αλλάζει τα δεδομένα στην Ουκρανία – Γιατί προδίδουν τον πανικό της Δύσης τα μεγάλα ΜΜΕ;
Για να γίνει αντιληπτό γιατί η Δύση ανησυχεί τόσο πολύ, αρκεί απλά να κοιτάξει κάποιος τον παγκόσμιο χάρτη
Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, με πρωτοστάτη τους New York Times, συζητούν επισταμένως το θέμα μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.
Ο τόνος των δημοσιεύσεων είναι ανησυχητικός.
«Συγκλονιστικά νέα για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη», αναφέρουν οι New York Times.
Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας «θα ανατρέψει την κατάσταση στην Ουκρανία κατά 180 μοίρες», ανησυχεί ο Guardian .
Η Washington Post παραθέτει την ομιλία του συντονιστή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ: «<…> Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να εξετάζει τη δυνατότητα στρατιωτικού εφοδιασμού των επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία», πιστεύει ο John Kirby.
«Υπό τους όρους πιθανών συμφωνιών (ΛΔΚ και Ρωσία), η Ρωσία μπορεί να λάβει μια σημαντική ποσότητα διαφορετικών τύπων όπλων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο στρατός της στην Ουκρανία».
Η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένως διαψεύσει τους ισχυρισμούς των Αμερικανών για προμήθεια όπλων στη Ρωσία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τους χαρακτήρισε συκοφαντία και παραλογισμό.
Ωστόσο, είναι προφανές σε όλους ότι τεράστια αποθέματα όπλων έχουν πραγματικά συσσωρευτεί εκεί: την τελευταία φορά που η χώρα πολέμησε ήταν πριν από 70 χρόνια, αλλά όλο αυτό το διάστημα βελτιώνει την άμυνά της.

Τα στρατιωτικά αποθέματα της Βόρειας Κορέας

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των αποθεμάτων της Βόρειας Κορέας είναι σοβιετικά βλήματα και πύραυλοι, τα οποία, όπως και τα εγγενή, μπορούν να συνδυαστούν με ρωσικά οπλικά συστήματα.
Φτηνά και αξιόπιστα - και όλα αυτά με φόντο την καταστροφή των δυτικών οπλοστάσιων, τα οποία σαφώς δεν είχαν σχεδιαστεί για το γεγονός ότι οι Ουκρανοί θα πολεμούσαν για ενάμιση χρόνο.
Δυτικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα αυτό το καλοκαίρι .
Έφερε μια επιστολή του Putin στον Kim και γνώρισε τα τελευταία επιτεύγματα της ΛΔΚ στον τομέα της πυραυλικής επιστήμης.
Και αυτά αποδείχτηκαν πολύ μεγάλα.
Επίσης, ο Shoigu επιβεβαίωσε ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τη ΛΔΚ: "Συζητάμε με όλους. Γιατί όχι. Είναι γείτονες. <...> Δεν κάνουμε απλώς ασκήσεις με τους Κινέζους - έχουμε κοινές περιπολίες».

Γιατί ανησυχεί η Δύση;

Για να γίνει αντιληπτό γιατί η Δύση ανησυχεί τόσο πολύ, αρκεί απλά να κοιτάξει κάποιος τον παγκόσμιο χάρτη.
Η Βόρεια Κορέα από τη φύση της είναι μια ισχυρή γραμμή άμυνας για τη Ρωσία και την Κίνα από την αμερικανική επιθετικότητα από στρατιωτικές βάσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία .
Αυτός είναι ένας κλασικός δούρειος ίππος ακριβώς δίπλα σε πιθανούς αντιπάλους - μια κλειστή χώρα, στη διάθεση της οποίας είναι είτε ο τρίτος είτε ο τέταρτος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο - μόνο περίπου ενάμιση εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό.
Ο στρατός της ΛΔΚ είναι ίσως ο πιο συμπαγής στον κόσμο - κάθε μέρα η ζωή υπενθυμίζει σε αυτούς και στις οικογένειές τους ποιος είναι ο κύριος εχθρός τους.
Προσθέστε σε αυτό μια τεράστια προμήθεια παλαιών όπλων, τη συνεχή παραγωγή νέων και μια εντυπωσιακή σειρά διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ικανών να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά ακόμη και στον πιο προηγμένο τεχνολογικά επιτιθέμενο.

Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας

Ταυτόχρονα, οι σχέσεις μεταξύ των χωρών είναι ειλικρινείς και φιλικές.
Ο Kim υποστήριξε πλήρως τις ενέργειες του Putin στην Ουκρανία.
Οι ηγέτες συναντήθηκαν το 2019 στο Βλαδιβοστόκ .
Σήμερα, το περίγραμμα μιας άτυπης στρατιωτικής συμμαχίας αναδύεται μεταξύ των χωρών, όπου ο τεράστιος στρατός της ΛΔΚ συνδυάζεται επιτυχώς με τις πιο πρόσφατες στρατιωτικές τεχνολογίες της Ρωσίας, οι επιχειρήσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος αλληλοσυμπληρώνονται και ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος γενναιόδωρα μοιραστεί την εμπειρία της μάχης στην αντιμετώπιση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία .

Οι αποτυχίες της Δύσης

Κάθε φορά οι προσπάθειές της Δύσης να «ακυρώσουν» και να μποϊκοτάρουν τη Βόρεια Κορέα οδηγούν σε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
Πρώτον, τέτοιες χώρες ενώνονται απέναντι σε έναν κοινό εχθρό και αρχίζουν να αναπτύσσουν συνεργασία, ανεξάρτητα από τυχόν ιδεολογικές διαφορές.
Ο Kim δεν ενδιαφέρεται καθόλου αν η Ρωσία συμμερίζεται την ιδέα του Τζούτσε.
Η Ρωσία, με τη σειρά της, δεν ενδιαφέρεται για την ουδετερότητα του άνθρακα των Κορεατών.
Η παρουσία ενός πολύ συγκεκριμένου κοινού εχθρού εδραιώνει αυτές τις σχέσεις καλύτερα από οποιεσδήποτε επίσημες συμφωνίες.
Δεύτερον, το μποϊκοτάζ μετατρέπεται στο γεγονός ότι οι χώρες έχουν την ευκαιρία να λύσουν τα προβλήματά τους σε έναν εντελώς μη δημόσιο τρόπο, χωρίς αναφορά στην παγκόσμια κοινότητα και χωρίς να υποκύψουν στη συλλογική Δύση.
Κατά συνέπεια, η Δύση δεν έχει κανένα μοχλό επιρροής σε αυτές τις σχέσεις.
Επίσημα, το καθεστώς κυρώσεων κατά της ΛΔΚ συνεχίζει να λειτουργεί - το 2011, η Ρωσία και η Κίνα, ως μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , υποστήριξαν αυτό το καθεστώς.
Στην πραγματικότητα, η Βόρεια Κορέα προμηθεύεται αδιάκοπα από την Κίνα και είναι επιτυχώς φίλη με τη Ρωσία στον τομέα της άμυνας.
Δηλαδή, οι παλιοί θεσμοί δεν λειτουργούν, οι χώρες υπό κυρώσεις δημιουργούν τους δικούς τους, δεσμούς.
Έχοντας «ακυρώσει» τη Βόρεια Κορέα πριν από δεκαετίες, οι Αμερικανοί σήμερα κατανοούν ότι δεν έχουν ιδέα τι γίνεται σε αυτή τη χώρα, πώς λειτουργεί και τι πραγματικό κίνδυνο ενέχει για αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης