Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Φαντασιόπληκτη η ΕΕ που βλέπει ένταξη της Αρμενίας στο ΝΑΤΟ

Ρωσία: Φαντασιόπληκτη η  ΕΕ  που βλέπει ένταξη της Αρμενίας στο ΝΑΤΟ
«Η Αρμενία είναι μέλος του CSTO (του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) και προχωράμε μαζί στην πραγματικότητα» απαντά η Ρωσία στην ΕΕ
Οι πρόσφατες δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η Αρμενία θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ είναι μια «μεγάλη φαντασίωση», δήλωσε στο TASS ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko.
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Gunther Fehlinger, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ότι η Αρμενία πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Grushko απάντησε: «Αυτό είναι μια μεγάλη φαντασίωση.
Η Αρμενία είναι μέλος του CSTO (του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) και προχωράμε μαζί στην πραγματικότητα».

Στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας- Αρμενίας

Ο Grushko είπε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τη στρατιωτική και πολιτική συνεργασία της με την Αρμενία καθώς η Μόσχα και το Ερεβάν είναι σύμμαχοι που συνεργάζονται στενά.
«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη στρατιωτική και πολιτική μας συνεργασία.
Αυτός είναι σύμμαχός μας και βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον στον τομέα της ασφάλειας», σημείωσε.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το μόνιμο χαρακτηριστικό θα παραμείνει καθοριστικό στις διμερείς μας σχέσεις για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.
Τη Δευτέρα (4/9), ο Fehlinger, ζήτησε από την Αρμενία να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Vahan Kostanyan είπε ότι η χώρα του συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ σε διάφορες μορφές και ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης