Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Putin εισάγει μαθήματα χειρισμού ... drones και καλάσνικοφ στα σχολεία - Διαλέξεις από βετεράνους του πολέμου της Ουκρανίας

Ρωσία: Ο Putin εισάγει μαθήματα χειρισμού ... drones και καλάσνικοφ στα σχολεία - Διαλέξεις από βετεράνους του πολέμου της Ουκρανίας
Νέο μάθημα, όπου σύμφωνα με το υπουργείο τα παιδιά θα διδάσκονται πώς να χειρίζονται ένα Καλάσνικοφ, διάφορες χειροβομβίδες και αυτοάμυνα, αποκαλείται «Βασικές Αρχές Ασφάλειας και Άμυνας της Πατρίδας»
Η Ρωσία ίδρυσε ένα κέντρο το οποίο θα προετοιμάζει τους βετεράνους πολέμου να διδάσκουν στους έφηβους μαθητές το νέο μάθημα ασφάλειας και άμυνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σήμερα, σε άλλη μια ένδειξη της αυξανόμενης επιρροής του στρατού στη ρωσική κοινωνία.
Η Μόσχα αναθεώρησε το σχολικό πρόγραμμα αφότου ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία.
Τα νέα σχολικά βιβλία περιέχουν μια αναθεωρημένη ερμηνεία της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης, της εποχής του Βλαντίμιρ Πούτιν και των λόγων που οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αναθεωρείται επίσης ένα μάθημα που ήδη υπήρχε ώστε να περιλαμβάνει και βασική στρατιωτική εκπαίδευση για τους μαθητές ηλικίας από 16 ετών και άνω.
Το νέο μάθημα, όπου σύμφωνα με το υπουργείο τα παιδιά θα διδάσκονται πώς να χειρίζονται ένα Καλάσνικοφ, διάφορες χειροβομβίδες αλλά και αυτοάμυνα, αποκαλείται «Βασικές Αρχές Ασφάλειας και Άμυνας της Πατρίδας».
Ο υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κραβτσόφ φέρεται να είπε στο πρακτορείο TASS ότι φέτος ιδρύθηκε «ένα κέντρο (….) όπου θα επανεκπαιδεύονται δάσκαλοι-βετεράνοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και όσοι έχουν λάβει μέρος σε μάχες» ώστε να διδάσκουν στη συνέχεια τους μαθητές.
Οι μαθητές θα διδάσκονται επίσης χειρισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ένας τομέας που θεωρείται ολοένα και σημαντικότερος στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας που συμβούλευσε το υπουργείο Παιδείας για το περιεχόμενο του μαθήματος.
Το περασμένο Ιούλιο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι θέλει οι βετεράνοι να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 133.000 άνθρωποι έχουν χαρακτηριστεί βετεράνοι του πολέμου στην Ουκρανία, κάτι που σημαίνει ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους λαμβάνουν μια σειρά οικονομικών και άλλων παροχών.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης