Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beige Book (Fed): Μέτρια η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ – Εξαντλήθηκαν οι αποταμιεύσεις των καταναλωτών

tags :
Beige Book (Fed): Μέτρια η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ – Εξαντλήθηκαν οι αποταμιεύσεις των καταναλωτών
Οι καταναλωτικές δαπάνες για τον Tουρισμό ήταν υψηλότερες από το αναμενόμενο ενώ οι άλλες δαπάνες λιανικής συνέχισαν να επιβραδύνονται, ειδικά σε μη βασικά είδη, λέει το Beige Book της Fed
Μέτρια ήταν η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Beige Book της Fed.
Οι καταναλωτικές δαπάνες για τον Tουρισμό ήταν υψηλότερες από το αναμενόμενο ενώ οι άλλες δαπάνες λιανικής συνέχισαν να επιβραδύνονται, ειδικά σε μη βασικά είδη.
Σε ορισμένες Περιφέρειες οι καταναλωτές μπορεί να έχουν εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις τους και να βασίζονται περισσότερο στον δανεισμό για να υποστηρίξουν τις δαπάνες.
Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων επεκτάθηκαν σε πολλές Περιφέρειες, αλλά οι επαφές σημείωσαν ότι αυτό είχε να κάνει περισσότερο με την καλύτερη διαθεσιμότητα αποθέματος παρά την αυξημένη ζήτηση.
Περιφέρειες σημείωσαν επίσης ότι οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα βελτιώθηκαν και ότι μπορούσαν να ανταποκριθούν καλύτερα στις υπάρχουσες παραγγελίες.
Οι νέες παραγγελίες παρέμειναν σταθερές ή μειώθηκαν στις περισσότερες Περιφέρειες και οι εκκρεμότητες μειώθηκαν καθώς η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα μειώθηκε.
Ένας τομέας όπου η προσφορά δεν έγινε περισσότερο διαθέσιμη ήταν η μονοκατοικία.
Περιφέρειες σημείωσαν ότι η κατασκευή οικονομικών κατοικιών αντιμετωπίζεται όλο και περισσότερο από το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και τα αυξανόμενα ασφάλιστρα.
Οι τραπεζίτες από διάφορες Περιφέρειες είχαν ανάμεικτες εμπειρίες με την αύξηση της ζήτησης δανείων.
Οι περισσότεροι ανέφεραν ότι τα υπόλοιπα των καταναλωτικών δανείων αυξήθηκαν και ορισμένες Περιφέρειες ανέφεραν υψηλότερες καθυστερήσεις στα όρια καταναλωτικής πίστης
Η ενεργειακή δραστηριότητα παρέμεινε ως επί το πλείστον αμετάβλητη κατά τους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού.

Θέσεις εργασίας

Η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν υποτονική σε όλη τη χώρα.
Αν και οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν, οι περισσότερες Περιφέρειες ανέφεραν ότι εξακολουθούσαν να υπάρχουν ανισορροπίες στην αγορά εργασίας, καθώς η διαθεσιμότητα ειδικευμένων εργαζομένων και ο αριθμός των αιτούντων παρέμεναν υπό περιορισμό.
Η διατήρηση των εργαζομένων βελτιώθηκε σε αρκετές Περιφέρειες, αλλά μόνο σε ορισμένους τομείς όπως η μεταποίηση και οι μεταφορές.
Η αύξηση των πιέσεων στο κόστος εργασίας ήταν αυξημένη στις περισσότερες Επαρχίες, ξεπερνώντας συχνά τις προσδοκίες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Η αύξηση των μισθών θα επιβραδυνθεί γενικά στο εγγύς μέλλον.

Τιμές

Οι περισσότερες επαρχίες ανέφεραν ότι η αύξηση των τιμών επιβραδύνθηκε συνολικά, με ταχύτερη επιβράδυνση στους τομείς της μεταποίησης και των καταναλωτικών αγαθών.
Ωστόσο, οι επαφές σε αρκετές Περιφέρειες τόνισαν απότομες αυξήσεις στο κόστος ασφάλισης περιουσίας τους τελευταίους μήνες.
Οι επαφές σε διάφορες Περιφέρειες έδειξαν ότι η αύξηση των τιμών των εισροών επιβραδύνθηκε λιγότερο από τις τιμές πώλησης, καθώς οι επιχειρήσεις αγωνίστηκαν να περάσουν τις πιέσεις κόστους.
Ως αποτέλεσμα, τα περιθώρια κέρδους σύμφωνα με πληροφορίες μειώθηκαν σε αρκετές Περιφέρειες.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης