Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Αρμενίας - ΗΠΑ – Ρωσία: Πηγή ανησυχίας

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Αρμενίας - ΗΠΑ – Ρωσία: Πηγή ανησυχίας
Θα αναλύσουμε σε βάθος αυτήν την κατάσταση και θα παρακολουθούμε στενά λέει η Ρωσία
Σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις θα προχωρήσουν από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου Αρμενία και ΗΠΑ, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε πως οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της Αρμενίας.
«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για συμμετοχή σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην Αρμενία και ειδικότερα στο εκπαιδευτικό κέντρο Zar της ειρηνευτικής ταξιαρχίας και στο εκπαιδευτικό κέντρο N του Υπουργείου Άμυνας, κοινές αρμενο-αμερικανικές ασκήσεις «EAGLE PARTNER 2023» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι στόχοι των κοινών ασκήσεων είναι η αύξηση του επιπέδου διαλειτουργικότητας των σχηματισμών που συμμετέχουν σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα διοίκησης και ελέγχου και τακτικών επικοινωνιών, καθώς και η αύξηση της ετοιμότητας της αρμενικής μονάδας για το προγραμματισμένο αξιολόγησης στο πλαίσιο της έννοιας των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ.

Παρακολουθούμε με προσοχή

Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε πως η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή.
«Η Μόσχα θα αναλύσει σε βάθος αυτήν την κατάσταση και θα παρακολουθεί την εξέλιξη της» υποστήριξε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης