Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανατηφόρος αιώνας: Η Γερμανία αυξάνει την παραγωγή του συστήματος IRIS-T - «Σύγχρονο, ισχυρό»

Θανατηφόρος αιώνας: Η Γερμανία αυξάνει την παραγωγή του συστήματος IRIS-T - «Σύγχρονο, ισχυρό»
Το Βερολίνο έχει υποσχεθεί να παράσχει στο Κίεβο επιπλέον έξι μονάδες IRIS-T
Μετά από μια αποτελεσματική απόδοση που παρουσίασε το γερμανικό σύστημα αεράμυνας IRIS-T στην Ουκρανία, ο κατασκευαστής του συστήματος, Diehl Defense, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγή του.
Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλής προγράμματος της Diehl Defense, Harald Buschek, στις 5 Σεπτεμβρίου, ο οποίος είπε ότι η παραγωγή αυξήθηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση που προκάλεσε ο πόλεμος της . 
Η Γερμανία έχει ήδη παραδώσει δύο συστήματα IRIS-T στην Ουκρανία, όπου χρησιμοποιούνται κυρίως για την προστασία του Κιέβου από τις ρωσικές πυραυλικές απειλές.
Το Βερολίνο έχει υποσχεθεί να παράσχει στο Κίεβο επιπλέον έξι μονάδες IRIS-T και αναμένει να λάβει το πρώτο από αυτά τα έξι συστήματα τον Οκτώβριο του 2024 για την αεροπορία του.
Ο Bushek σημείωσε ότι οι ουκρανικές μονάδες αεράμυνας είχαν καταρρίψει περισσότερους από 110 στόχους χρησιμοποιώντας το γερμανικό σύστημα αεράμυνας IRIS-T από τότε που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2022.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους, σημείωσε, ήταν ρωσικοί πύραυλοι κρουζ, ειδικά οι Kalib, με σχεδόν ποσοστό διεκπεραίωσης 100%, ανέφερε η γερμανική δημοσίευση Speigel .
Ο ανώτατος αξιωματούχος της εταιρείας παρατήρησε επίσης ότι στις αρχές του έτους, το σύστημα πέτυχε να αποκρούσει επίθεση στο Κίεβο αναχαιτίζοντας 13 ρωσικούς πυραύλους κρουζ που η Ρωσία εκτόξευσε στην πρωτεύουσα ταυτόχρονα.
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η ιδιωτική εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει τουλάχιστον οκτώ συστήματα το 2025, από τρεις σε τέσσερις μονάδες φέτος. Συνέχισε λέγοντας ότι η παραγωγή πυραύλων θα υπερτριπλασιαστεί φέτος, θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος και θα φτάσει τους 400 με 500 έως το 2024.
Ο Buschek είπε περαιτέρω στους δημοσιογράφους ότι ένα ολοκαίνουργιο σύστημα IRIS-T SLM προορίζεται για παράδοση στην Ουκρανία.
Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία έστειλε μια νέα παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία περιελάμβανε δύο εκτοξευτές αεράμυνας IRIS-T SLS . Το IRIS-T SLS (Surface Launched Short Range) είναι ένα επίγειο σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας που βασίζεται στον πύραυλο αέρος-αέρος IRIS-T.
Επιπλέον, αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα ότι η Γερμανία είχε αποκτήσει 200 ​​πυραύλους αεράμυνας IRIS-T SLS (επιφανειακής εκτόξευσης μικρού βεληνεκούς) από τη Σουηδία για να τους δώσει στην Ουκρανία. Η Diehl Defense ανακαινίζει τους σουηδικούς πυραύλους για να αντικαταστήσει τους πυραύλους IRIS-T SLM που εκτοξεύτηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις που αμύνονται από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.
«Το γερμανικό σύστημα είναι σύγχρονο, ισχυρό και αποτελεσματικό. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της βάπτισής του με το πυρ τον Οκτώβριο, κατέρριψε όλους τους στόχους, κυρίως πυραύλους κρουζ», εξήγησε ένας χειριστής του IRIS-T.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι το Κίεβο θα αποκτήσει τουλάχιστον τρία συστήματα αεράμυνας το 2023. Ο κατασκευαστής IRIS-T Deihl ισχυρίστηκε ότι η σύζευξή του με το αμερικανικής κατασκευής πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot PAC-3 με υψηλότερο μέγιστο ύψος θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά του.
Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία πάντως υποστήριξε ότι κατέστρεψε ένα ουκρανικό σύστημα IRIS-T.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης