Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Ας είμαστε πραγματιστές – Χρειαζόμαστε τη Ρωσία, δεν θα εξαφανιστεί από τον χάρτη

Αυστρία: Ας είμαστε πραγματιστές – Χρειαζόμαστε τη Ρωσία, δεν θα εξαφανιστεί από τον χάρτη
Δεν έχω καμία επικοινωνία με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov υποστήριξε ο υπ. Εξωτερικών της Αυστρίας
Σχετικά Άρθρα
Να παραμείνουν πραγματιστές καλεί τους Ευρωπαίους όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Alexander Schallenberg λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση και του καγκελάριου της Αυστρίας, ο οποίος υπογράμμισε πως αν και είναι ηθικά δυσάρεστη η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ωστόσο είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας.
«Παρά τη συναισθηματικότητα, πρέπει κανείς να διατηρήσει μια αίσθηση αναλογίας και πραγματισμού.
Η Ρωσία δεν θα εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη, θα παραμείνει ο μεγαλύτερος γεωγραφικός γείτονας της Ευρώπης και η προσπάθεια «ακύρωσης» αυτής της χώρας θα ήταν λάθος» ανέφερε ο Schallenberg απαντώντας σε ερώτημα της αυστριακής εφημερίδας «Heute» για το εάν είναι φυσιολογικό να δίνεται το βήμα στον ΥΠΕΞ της Ρωσίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Δεν μπορούμε να συνεργαζόμαστε μόνο με την Ελβετία και το Λιχτενστάιν.
Ο κόσμος δεν είναι άσπρο ή μαύρο.
Χρειαζόμαστε τη Ρωσία, χρειαζόμαστε την Κίνα.
Απλά θυμηθείτε τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.
Με τον ίδιο τρόπο, χρειαζόμαστε πλατφόρμες όπως ο ΟΗΕ, ο ΟΑΣΕ που δεν υπήρξαν ποτέ «λέσχες ομοϊδεατών» υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να λειτουργήσει στον πραγματικό κόσμο το να ακυρώνεις κράτη ή να τα μετατρέπεις σε «φαντάσματα».

Καμία επαφή με Lavrov

Ο Schallenberg υποστήριξε πως δεν έχει επικοινωνία με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov, τονίζοντας πως τάσσεται κατά του κλεισίματος της πρεσβείας και της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων.
«Έχουμε πρεσβεία στη Μόσχα, οι Ρώσοι έχουν πρεσβεία στην Αυστρία.
Αλλά σε πολιτικό επίπεδο, δεν έχω επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών Lavrov» υποστήριξε ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε πως θα ήταν λάθος προσέγγιση εάν η Αυστρία έκλεινε την πρεσβεία της στη Ρωσία.
«Πιστεύω ότι, ειδικά σε περιόδους κρίσης, είναι απαραίτητο να υπάρχει εκπροσώπηση και δεν πιστεύω σε ρήξη διπλωματικών σχέσεων» υπογράμμισε ο Schallenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης