Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ζητήσουν από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στη Ρωσία

State Department: Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ζητήσουν από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στη Ρωσία
"Η ανάλυσή μας δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βορείου Κορέας και της Ρωσίας για αμυντική υποστήριξη προχωρούν", δήλωσε ο Jake Sullivan.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Βορείου Κορέας στην άμυνα, αλλά θα συνεχίσουν να πιέζουν την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα σχέδια παροχής όπλων στη Ρωσία, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan.
"Η ανάλυσή μας δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βορείου Κορέας και της Ρωσίας για αμυντική υποστήριξη προχωρούν.
Αλλά θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για να πείσουμε τους Βορειοκορεάτες να μην λάβουν μέτρα (προς αυτήν την κατεύθυνση)", δήλωσε ο Jake Sullivan.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα δηλώσει για την πιθανή συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για την προμήθεια όπλων για χρήση στην Ουκρανία .
Η Ρωσία αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.
Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times έγραψε, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Putin.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επίσκεψη φέρεται να έχει προγραμματιστεί για να συζητηθεί η στρατιωτική συνεργασία.
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την υποτιθέμενη επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του ηγέτη της Βορείου Κορέας στο πλαίσιο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης