Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ελπίδα πέθανε - CIA: Η Ουκρανία να γυρίσει σε άμυνα – Γάλλος στρατηγός: Έρχεται ρωσική αντεπίθεση – Στάχτη Challenger 2 και Leopard

Η ελπίδα πέθανε - CIA: Η Ουκρανία να γυρίσει σε άμυνα – Γάλλος στρατηγός: Έρχεται ρωσική αντεπίθεση – Στάχτη Challenger 2 και Leopard
Τα βρετανικά τανκς Challenger καίγονται όπως και τα Leopard – Μεγάλο πλήγμα για το γόητρο της Δύσης - Shaffer (πρώην CIA): Εάν η Ουκρανία θέλει να διασωθεί να γυρίσει αμέσως σε άμυνα, η αντεπίθεση απέτυχε 
(upd 29) Η Ουκρανική αντεπίθεση, απέτυχε, με 66.000 νεκρούς και τραυματίες και πάνω από 7.600 όπλα κατεστραμμένα – η αποτυχία είναι πρωτοφανής – και πλέον στελέχη της CIA υποστηρίζουν ότι η αντεπίθεση ήταν λάθος και οι Ουκρανοί θα πρέπει να επιστρέψουν στην άμυνα…
Μάλιστα ο Alexander Syrsky Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Ουκρανίας, τόνισε είναι είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε Bakhmut, Kupyansk και Krasny Liman, απαιτείται αξιόπιστη άμυνα... υποδηλώνοντας ότι στην μισή σχεδόν γραμμή επαφής οι Ουκρανοί θα περάσουν στην άμυνα....
Η εκτίμηση αυτή εάν συνδυαστεί με την άποψη Γάλλου στρατηγού ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μεγάλη αντεπίθεση για να καταλάβει νέα Ουκρανικά εδάφη και να επιβάλλει τους όρους της… δείχνει ότι… η κατάσταση παραμένει δραματική στο Ουκρανικό μέτωπο…
Μετά το video σοκ που δείχνει πόσο εύκολα καταστρέφεται το Βρετανικό Challenger 2 όπως τα Leopards… αμερικανοί πολιτικοί… ανησυχούν μήπως ο Biden ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μέσα στην απελπισία του για να μην αποδεχθεί ότι ηττήθηκε από την Ρωσία… στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία…
Αμερικανοί προτρέπουν τους Ουκρανούς να περάσουν στην άμυνα...

Στο Κίεβο ο Blinken: Βοήθεια άνω του 1 δισεκ. δολαρίων

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο Κίεβο ανακοίνωσε τη χορήγηση νέας βοήθειας από τη χώρα του στην Ουκρανία «συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων» για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να δώσουν στην Ουκρανία τα μέσα για να γράψει το δικό της μέλλον...
Σήμερα ανακοινώνουμε νέα βοήθεια συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων», δήλωσε.
«Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας καθώς οικοδομούν και ανοικοδομούν μια ισχυρή οικονομία, μια ισχυρή δημοκρατία» ανέφερε ο Blinken, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ουκρανία.

Τι λέει η Ρωσία

Ερωτηθείς για την επίσκεψη Blinken στο Κίεβο, ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε πως η Μόσχα πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό.
Εξάλλου η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ πώς με δική τους ευθύνη ο διάλογος για τον έλεγχο των όπλων είναι προβληματικός.

Ρωσική πυραυλική επίθεση με τον Blinken στο Κίεβο

Στους 17 ανήλθαν οι νεκροί και στους 32 οι τραυματίες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Kostiantynivka στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Η ρωσική πυραυλική επίθεση έγινε την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Κίεβο.

Alexander Syrsky (Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας): Από την αντεπίθεση, στην άμυνα οι Ουκρανοί 

Η κατάσταση σε τρία τμήματα της ζώνης μάχης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι εξαιρετικά δύσκολη, δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Alexander Syrsky
«Η τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση στις ανατολικές κατευθύνσεις παραμένει σύνθετη».
Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι αναφερόταν συγκεκριμένα στις περιοχές Artyomovsk ή Bakhmut, Kupyansk και Krasny Liman.
Δεδομένου αυτού, ο Syrsky έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να «διασφαλίσουν μια αξιόπιστη άμυνα» και να αποτρέψουν οποιαδήποτε απώλεια των σημερινών θέσεων.
Η αναφορά αυτή υποδηλώνει ότι ο Ουκρανικός στρατός από θέση μάχης και αντεπίθεσης θα περάσει σε άμυνα....
Τις τελευταίες ημέρες, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να αναδιατάξει τις εφεδρείες του από το νότο της χώρας προς τα ανατολικά, επειδή η κατάσταση στις περιοχές Kupyansk και Artyomovsk ήταν γεμάτη με κατάρρευση των ουκρανικών θέσεων στην πρώτη γραμμή της πρόσωπο μιας ρωσικής ανακάλυψης.
Οι New York Times έγραψαν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας από τους λόγους για την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας ήταν η υπερβολική διασπορά και η υπερέκταση των δυνάμεων σε πολλά διαφορετικά τμήματα της γραμμής εμπλοκής και ως εκ τούτου συνέστησαν την συγκέντρωση της Ουκρανίας οι κύριες δυνάμεις του Ουκρανικού στρατού να επικεντρωθούν σε μια ενιαία κατεύθυνση στο νότο.

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ποια Ουκρανία, οι Ρώσοι θα φτάσουν μέχρι την Πολωνία – Και μπορούν…

Για σχέδιο του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να οδηγήσει τα ρωσικά στρατεύματα σε όλη την Ουκρανία, μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία έκανε λόγο ο απόστρατος Αμερικάνος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor.
«Ο άλλος τρόπος είναι αυτό που είναι έτοιμος να κάνει ο Putin.
Και οι Ρώσοι μπορούν να το κάνουν.
Δηλαδή να φτάσουν μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία» υποστήριξε ο McGregor.
Όπως είπε, η Δύση έκανε τεράστιο λάθος αφενός με την επιθυμία της να απαλλαγεί από τον Putin και αφετέρου με το να επιχειρήσει να διαμελίσει τη Ρωσία, ανοίγοντας μια ένοπλη σύγκρουση.
«Πλέον απομένει ολοένα και λιγότερος χρόνος για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση.
Διότι εάν το Κίεβο και τα ευρωπαϊκά κράτη δεν προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το τέλος αυτού του πολέμου, η ρωσική ηγεσία θα αναγκαστεί να οδηγήσει τα στρατεύματα της στην Ουκρανία, μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία» υποστήριξε ο McGregor.
Μάλιστα τόνισε πως ο Putin ετοιμάζει τις στρατιωτικές του δυνάμεις για αυτήν την αποστολή.
«Τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να το κάνουν» σημείωσε ο McGregor.

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε Κίεβο, Οδησσό - Μεγάλες ζημιές στο Izmail, 5 εκρήξεις στο Κίεβο

Πυραυλική επίθεση κατά του Κιέβου εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα οι ρωσικές δυνάμεις, με τον ουκρανικό στρατό να υποστηρίζει πως κατέρριψε όλους τους ρωσικούς πυραύλους πριν αυτοί προλάβουν να φτάσουν στο στόχο τους.
Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν νωρίς το πρωί για να απωθήσουν αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας.
Σχεδόν όλη η Ουκρανία τέθηκε κατά τις 05:50 τα ξημερώματα και για περίπου μια ώρα σε συναγερμό ενόψει των πυραυλικών αυτών χτυπημάτων.
«Μια ακόμα πυραυλική επίθεση από τον εχθρό σε μια ειρηνική πόλη με μοναδικό σκοπό να σκοτώσει πολίτες και να καταστρέψει υποδομές» υποστήριξε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Serhiy Popko, τονίζοντας πως βάσει των πρώτων πληροφοριών δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.
Σύμφωνα με τον Popko, στην επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τύποι πυραύλων.

Επίθεση και στην Οδησσό - Ένας νεκρός

Επίθεση με drones πραγματοποίησε η Ρωσία και κατά της περιφέρειας της Οδησσού.
Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για έναν νεκρό και για ζημιές σε λιμενικές και αγροτικές υποδομές.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Οδησσού, Oleh Kiper υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή Izmail με drones για περίπου τρεις ώρες.
«Δυστυχώς, ένας άνθρωπος που εργαζόταν σε αγροτική επιχείρηση, είναι νεκρός, υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο» υπογράμμισε ο Kiper, ο οποίος υπογράμμισε πως διοικητικά κτήρια καθώς και λιμενικές και αγροτικές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές.

Ουκρανία: Δεν θα ρίξουμε Taurus έξω από τα σύνορα μας

Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τους πυραύλους Taurus έξω από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα μας υποστήριξε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Dmytro Kuleba, υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να τους ρίξουν στην Κριμαία και στις άλλες τέσσερες ουκρανικές επαρχίες που έχουν προσαρτηθεί από τη Ρωσία.
«Η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Taurus εκτός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων της» είπε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Kuleba, τη στιγμή πάντως που το Βερολίνο εξακολουθεί να αρνείται την παράδοση αυτών των πυραύλων παρά τα διαρκή αιτήματα του Κιέβου.
«Δεν θα ήθελα να ασκήσω πίεση στον καγκελάριο Scholz αλλά ελπίζω η απόφαση αποστολής τους να ληφθεί σύντομα, και όχι τους επόμενους μήνες.
Είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με αυτό το θέμα από πέρσι» τόνισε ο Kuleba, επισημαίνοντας πως η απόφαση για την προμήθεια των Taurus εξαρτάται μόνο από τον καγκελάριο Scholz.
Μέχρι στιγμής πάντως ο Scholz αρνείται πεισματικά να συναινέσει στην προμήθεια των Taurus, αναφέροντας πως κύρια προτεραιότητα παραμένει η παροχή συστημάτων αεράμυνας και πυρομαχικών πυροβολικού στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι εντόπισαν τον Ουκρανό συνταγματάρχη που είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις με τα drones

Ρωσικό δικαστήριο εξέδωσε ερήμην ένταλμα σύλληψης του διοικητή του 383ου ξεχωριστού συντάγματος τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Serhiy Burdenyuk.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή πιστεύει ότι ο Burdenyuk σχεδίασε τις επιθέσεις σε στρατιωτικά αεροδρόμια σε τουλάχιστον τρεις περιοχές της Ρωσίας.
Οι επιθέσεις με drone που φέρεται να οργάνωσε ο Ουκρανός αξιωματικός προκάλεσαν τόσο ανθρώπινες απώλειες όσο και σημαντικές ζημιές στη ρωσική αεροπορία.
Μια ποινική υπόθεση εναντίον του Burdenyuk σχηματίστηκε με βάση τα υλικό που συνέλεξαν αξιωματικοί της στρατιωτικής αντικατασκοπείας του FSB και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με την έρευνα, από τον Φεβρουάριο του 2002, ο συνταγματάρχης Burdenyuk, μαζί με άγνωστα άτομα από τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οργανώνει εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας.

Ούτε ένα μέτρο

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, ο Kuleba υπογράμμισε πως το Κίεβο δεν πρόκειται να παραχωρήσει ούτε ένα μέτρο των εδαφών της.
«Η Ουκρανία δεν θα παραχωρήσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο της επικράτειάς της.
Τελεία.
Καμία συζήτηση επί αυτού.
Δεύτερον, κάθε νέα γραμμή οριοθέτησης που μπορεί να φανταστεί κανείς με οποιονδήποτε τρόπο, και γνωρίζω ότι υπάρχουν τέτοιες επιθυμίες εκτός Ουκρανίας, δεν θα τερματίσει τον πόλεμο» επισήμανε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Naryshkin (Ρωσία): Οι ΗΠΑ, ο πιο αδυσώπητος εχθρός μας

Οι ΗΠΑ αποτελούν τον πιο αδυσώπητο και τον πιο επικίνδυνο εχθρό της Ρωσίας ενώ η Μ. Βρετανία είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος γεωπολιτικός μας αντίπαλος εδώ και αιώνες υποστηρίζει ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής της υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ο οποίος εκτιμά πως οδεύουμε σε έναν πολυπολικό κόσμο.
«Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ο «κύριος αντίπαλος», που αδικαιολόγητα αποκαλούνταν «εταίρος» της Ρωσίας, οδήγησε και πάλι την «έρπουσα εκστρατεία» όλων των ετερόκλητων «υαινών» του κόσμου εναντίον της Ρωσίας.
Όλες τους οι αβάσιμες δεσμεύσεις κατέπεσαν.
Το ΝΑΤΟ έφτασε στα σύνορα της Ρωσίας» υποστήριξε ο Naryshkin, τονίζοντας πως τα χρόνια εκείνα, άρχισε η κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας, της επιστήμης, των ενόπλων δυνάμεων, του πολιτισμού, ο διαχωρισμός και η αναδιαμόρφωση προηγουμένως φιλικών σοβιετικών δημοκρατιών, ότι απαξιώθηκαν οι ρωσικοί πολιτικοί θεσμοί και ότι εξελισσόταν η φρενήρης ρωσοφοβική προπαγάνδα.
«Η χώρα μας κατάφερε να βγει με τιμή από αυτή την επίθεση, να ενισχύσει τις θέσεις της.
Όμως μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ παραμένουν ο πιο επικίνδυνος και ασυμβίβαστος γεωπολιτικός αντίπαλος της Ρωσίας» επισημαίνει ο Naryshkin, αναφέροντας πάντως πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εξακολουθούν να έχουν επαφές με τη CIA καθώς κάτι τέτοιο συνδράμει στη μείωση της έντασης και στην αποφυγή παρεξηγήσεων.

Επικίνδυνη η Μ. Βρετανία

Τα ίδια λόγια χρησιμοποίησε και για τη Μ. Βρετανία, για την οποία είπε, πως ήταν και παραμένει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος γεωπολιτικός αντίπαλος της Ρωσίας.
«Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, η Μεγάλη Βρετανία ηγούνταν των αντιρωσικών φιλοδοξιών, συμμετείχε ακόμη και σε στρατιωτικές εκστρατείες κατά της χώρας μας - τον πόλεμο του 1853 -56 στην Κριμαία και την Άπω Ανατολή, επεμβάσεις στη Βόρεια Ρωσία το 1918-1920.
Τα νήματα πολλών πολέμων και συγκρούσεων στην Ευρώπη, που εμπλέκουν τη Ρωσία ενάντια στα συμφέροντά της, συχνά οδηγούσαν στο Λονδίνο» επισημαίνει ο Naryshkin, δηλώνοντας βέβαιος ότι οδεύουμε σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Τα βρετανικά τανκς Challenger καίγονται όπως και τα Leopard – Μεγάλο πλήγμα για το γόητρο της Δύσης

Η εμφάνιση των βρετανικών αρμάτων μάχης Challenger 2 στην περιοχή του χωριού Robotyne ή Rabotino της περιφέρειας Zaporozhye, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις, μπορεί να υποδηλώνει ότι ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα με τις εφεδρείες και έχει υποστεί μεγάλες απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων, δήλωσε ο Vladimir Rogov, ο ηγέτης του κινήματος Είμαστε Μαζί Με τη Ρωσία, σχολιάζοντας ένα βίντεο με ένα άρμα μάχης Challenger 2 που καταστράφηκε στο χωριό Robotyne…
«Υπήρξαν αναφορές για άρματα μάχης Challenger 2 που καταστράφηκαν πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμες φωτογραφίες ή βίντεο που να το επιβεβαιώνουν.
Ωστόσο εάν ήδη στέλνουν τόσο πολύτιμο εξοπλισμό για να χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις για την κατάληψη χωριών, τότε μάλλον ο ουκρανικός στρατός το κάνει άσχημα όσον αφορά τις εφεδρείες και τους τύπους όπλων που έχουν τώρα στην πρώτη γραμμή», αναφέρει ο Rogov.
Είπε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει σημαντικά λιγότερα Challenger 2 από τα Leopards.
Τα βρετανικά Challenger 2 στέλνονται να πολεμήσουν μόνο υπό την κάλυψη άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, αλλά, για να το θέσω ήπια, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι κάποιο είδος υπερόπλου. Παίρνουν φωτιά τόσο εύκολα όσο τα Leopards», κατέληξε ο Rogov.

Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας: Αναγνώρισε την καταστροφή του τανκ Challenger 2 στην Ουκρανία... δεν θα το αντικαταστήσει

Ο νέος επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, Grant Shapps, επιβεβαίωσε την καταστροφή του πρώτου τανκ Challenger 2 στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχειρήσης της Ρωσίας και είπε ότι το Λονδίνο δεν σχεδιάζει να στείλει νέο άρμα για να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό συμβαίνει», είπε στο Sky News, σχολιάζοντας τις αναφορές για την καταστροφή ενός βρετανικού οχήματος μάχης.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Βρετανία σκοπεύει να προμηθεύσει το Κίεβο με άλλο τανκ για να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο, ο υπουργός απάντησε: «Όχι».

Κόντρα Ρωσίας – Βρετανίας για Wagner

Νέα κόντρα, αυτή τη φορά για τους μαχητές Wagner, ξέσπασε ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία.
Απέφυγε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να χαρακτηρίσει τον στρατιωτικό όμιλο Wagner τρομοκρατική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι σήμερα η οργάνωση δεν υπάρχει.
«Δεν υπάρχει τίποτα να σχολιάσω εδώ.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υπενθυμίσω ότι τέτοια ομάδα de jure δεν υπάρχει», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το BBC μετέδωσε ότι η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Suella Braverman, δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να προσθέσει τους Wagner στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Σύμφωνα με τη υπουργό, «είναι τρομοκράτες» και «αυτή η απαγόρευση θα ενσωματωθεί στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου».
Η Braverman επεσήμανε επίσης ότι οι δραστηριότητες των Wagner στην Ουκρανία και την Αφρική «αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια».
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Εάν οι Wagner χαρακτηριστούν τρομοκρατική οργάνωση, τότε όλα τα μέλη της θα τεθούν εκτός νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Dominique Delaward (Γάλλος στρατηγός): Η τελική ρωσική αντεπίθεση θα τερματίσει την σύγκρουση στην Ουκρανία

Μια ρωσική αντεπίθεση θα τερματίσει την ουκρανική σύγκρουση με τους όρους της Ρωσίας, ανέφερε ο Γάλλος στρατηγός Dominique Delaward…
«Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την Ουκρανία.
Επομένως, πιθανότατα, αυτό που αναμένεται είναι μια αντεπίθεση από τη Ρωσία. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα το δούμε και αυτό θα τερματίσει αυτόν τον πόλεμο με τους όρους της Ρωσίας».
Σημείωσε επίσης ο στρατηγικός Dominique Delaward ότι η σύγκρουση δεν είναι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και στην πολιτική και την οικονομία.
Επιπλέον, κατέληξε ο στρατιωτικός, όλος ο κόσμος συμμετέχει στον γεωπολιτικό αγώνα.

Shaffer (πρώην CIA): Εάν η Ουκρανία θέλει να διασωθεί να γυρίσει αμέσως σε άμυνα, η αντεπίθεση απέτυχε

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως τακτική λόγω συνεχιζόμενων αποτυχιών και να περάσουν σε άμυνα, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Τ. Shaffer.
«Νομίζω ότι ο Volodymyr Zelensky προετοιμάζει τώρα τον πληθυσμό για το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει να λάβουν αμυντικές θέσεις μπροστά σε μια νέα πιθανή ρωσική προέλαση»…
Σύμφωνα με τον Shaffer, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ουκρανικός στρατός έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντεπίθεση.
Αυτή η κατάσταση έχει αναπτυχθεί λόγω της αποτελεσματικότητας της ρωσικής γραμμής άμυνας.
Η Ρωσία είχε αρκετό χρόνο για να υπολογίσει όλα τα πιθανά βήματα του ουκρανικού στρατού, με αποτέλεσμα να γίνουν εύκολος στόχος, κατέληξε ο Shaffer.

Samuel Charap (think tank RAND Corporation): Δεν υπάρχουν επιλογές για την Ουκρανία  

Τα μαχητικά F-16, των οποίων η παράδοση στην Ουκρανία εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ολλανδία και τη Δανία, δεν θα βοηθήσουν τον Zelensky να αποκτήσει πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης και να ανατρέψει το ρεύμα της σύγκρουσης, τόνισε ο Samuel Charap, ειδικός στο think tank RAND Corporation.
Τα
μαχητικά F-16, θα βελτιώσουν σημαντικά την ουκρανική αεροπορία, ωστόσο δεν θα αλλάξουντην κατάσταση στο μέτωπο, αυτά τα μαχητικά δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για τη Ρωσία».


State Department: Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ζητήσουν από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Βορείου Κορέας στην άμυνα, αλλά θα συνεχίσουν να πιέζουν την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα σχέδια παροχής όπλων στη Ρωσία, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
"Η ανάλυσή μας δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βορείου Κορέας και της Ρωσίας για αμυντική υποστήριξη προχωρούν.
Αλλά θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για να πείσουμε τους Βορειοκορεάτες να μην λάβουν μέτρα (προς αυτήν την κατεύθυνση)", δήλωσε ο Jake Sullivan.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα δηλώσει για την πιθανή συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για την προμήθεια όπλων για χρήση στην Ουκρανία .
Η Ρωσία αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.
Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times έγραψε, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Putin.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επίσκεψη φέρεται να έχει προγραμματιστεί για να συζητηθεί η στρατιωτική συνεργασία.
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την υποτιθέμενη επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του ηγέτη της Βορείου Κορέας στο πλαίσιο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.

Marjorie Taylor Green (Βουλή ΗΠΑ): Ο τρελός Biden μπορεί να στείλει αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία

Η διαβόητη βουλευτής των ΗΠΑ Marjorie Taylor Green (R-Georgia) παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Biden είναι «αρκετά τρελή» ώστε να στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία για να διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
«Πιο πολύ ανησυχώ για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Οι πολεμοχαρείς είναι αρκετά τρελοί για να στείλουν αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας».
Κατά τη γνώμη της Marjorie Taylor Green, έχει έρθει η ώρα να επιτευχθεί μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης.
«Γι' αυτό δεν θα ψηφίσω να ξοδέψω ούτε ένα σεντ για χάρη της Ουκρανίας», τόνισε η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής.
Η Marjorie Taylor Green είναι γνωστή για τη σκληρή κριτική της στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης των Δημοκρατικών Biden.
Στο παρελθόν, έχει μιλήσει επανειλημμένα κατά της διάθεσης απεριόριστων κεφαλαίων για τις ανάγκες της Ουκρανίας σε βάρος των αναγκών των Αμερικανών και έχει επανειλημμένα ζητήσει τη μείωση της οικονομικής στήριξης προς την Ουκρανία…

Ramaswami (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Ο Zelensky εξαπάτησε τις ΗΠΑ θυσιάζει τους Ουκρανούς για τα αμερικανικά χρήματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπατήθηκαν από τον Volodymyr Zelensky, ο οποίος είναι πρόθυμος να θυσιάσει την εμπιστοσύνη των Ουκρανών για χάρη των αμερικανικών χρημάτων, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία και επιχειρηματίας Vivek Ramaswamy.
«Το έθνος μας εξαπατάται από έναν ηγέτη στην Ουκρανία που είναι πρόθυμος να θυσιάσει την αξιοπιστία του έθνους του ως «δημοκρατία» με την ελπίδα να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ»…
Ο Vivek Ramaswamy κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ψεύδονται σε θέματα ελέγχου κονδυλίων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Ο Vivek Ramaswamy επέκρινε τον Zelensky για την προθυμία του να πραγματοποιήσει εκλογές στη χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες 5 δισεκ. δολάρια….

Andrey Kruglov (Υποστράτηγος Στρατιωτικής Ακαδημίας Μηχανικών): Η Δύση αναγνωρίζει την αξία των ρωσικών όπλων

Δυτικοί πολιτικοί, σε δηλώσεις τους σχετικά με τις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σημειώνουν την αποτελεσματικότητα των ναρκοπεδίων, των αντιαρματικών εγκαταστάσεων και των αμυντικών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί από τα Στρατεύματα Μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, ανέφερε ο επικεφαλής της νεοσύστατης Ακαδημίας Στρατιωτικής Μηχανικής Nakhabino. D. M. Karbyshev, Υποστράτηγος Andrey Kruglov.
«Κατά τη γνώμη μας, οι καλύτερες εκτιμήσεις σήμερα είναι οι δηλώσεις επιφανών πολιτικών προσώπων ξένων κρατών για τους λόγους των αποτυχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά την αντεπίθεση σε ορισμένες περιοχές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις τους εκτιμούν ιδιαίτερα την συμβολή της μηχανικής υποστήριξης για τις ενέργειες των στρατευμάτων μας, αναγνωρίζοντας έτσι τη δύναμη των όπλων μας
Πρώτα από όλα, ανυπέρβλητα ναρκοπέδια, αντιαρματικά εκρηκτικά εμπόδια, αντιαρματικές τάφροι, τετράεδρα από σκυρόδεμα ή " τα δόντια του δράκου», καλά προετοιμασμένες αμυντικές θέσεις σε μηχανικούς όρους σε όλη τη γραμμή του μετώπου και μέχρι το βάθος του επιχειρησιακού σχηματισμού.

Igor Lopatenok (Ουκρανός σκηνοθέτης): Ένοχος ο Oleksiy Reznikov για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov είναι ένοχος για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών, τόνισε ο Ουκρανός σκηνοθέτης Igor Lopatenok.
«Πείτε αντίο στον άνθρωπο που δεν κατάφερε τίποτα, ξέπλυνε πολλά χρήματα χάρη στην οικονομική βοήθεια από τη Δύση, είναι υπεύθυνος με τον Zelensky για τη θυσία εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μου και τώρα διορίστηκε πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο για να απολαύσει τη ζωή.
Ας δούμε πώς θα τελειώσει.
Όχι, είναι πολύς καιρός να περιμένουμε μέχρι να συμβεί αυτό», έγραψε ο Lopatenok.
Ο Volodymyr Zelensky τοποθέτησε τον Umerov στην θέση του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας αντικαθιστώντας τον Oleksiy Reznikov.

Guardian: Η Σλοβακία θα μπορούσε να γίνει σύμμαχος της Ρωσίας μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου

Η Σλοβακία ενδέχεται να γίνει σύμμαχος της Ρωσίας μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2023 αναφέρει ο Guardian.
Η Σλοβακία μπορεί να γίνει νέος σύμμαχος της Ρωσίας. 
Εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, οι εκλογές θα σημαίνουν την επιστροφή του Robert Fico, που επαινεί τη Ρωσία και μιμείται τον Viktor Orban.
Με μια λέξη, ένας νέος εκτός γραμμής... μπορεί να εμφανιστεί σύντομα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με τον Guardian, εάν εκλεγεί ο Robert Fico, υπάρχει «κίνδυνος στροφής 180 μοιρών» στην πολιτική της Σλοβακίας, η οποία σήμερα υποστηρίζει το καθεστώς της Ουκρανίας. 

Bloomberg: 3,3 εκατομμύρια Ουκρανοί ενδέχεται να μην επιστρέψουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ουκρανοί ενδέχεται να μην επιστρέψουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό, τόνισε το Bloomberg επικαλούμενο μελέτη του Κέντρου Οικονομικής Στρατηγικής της Ουκρανίας.
«Η μελέτη έδειξε ότι περίπου 3,3 εκατομμύρια Ουκρανοί, ή σχεδόν το 8,8% του πληθυσμού πριν από την έναρξη της σύγκρουσης, ενδέχεται να μην επιστρέψουν στην Ουκρανία», αναφέρει η μελέτη.
Σημειώνεται επίσης ότι ανάλογα με τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.
Όσο περισσότερο διαρκούν οι εχθροπραξίες, τόσο περισσότεροι Ουκρανοί θα αποφασίσουν να κάνουν τα προσωρινά καταφύγιά τους ένα νέο σπίτι.
Επιπλέον, μια τέτοια προοπτική αποτελεί σοβαρή απειλή για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τη σύγκρουση, θα μπορούσε να υπονομεύσει την οικονομία.

Ρωσικό μαχητικό Su-34 κατέστρεψε την 12η Ταξιαρχία Azov

Στην περιοχή του δάσους Serebryansky, ρωσικά στρατεύματα καλυμμένα με αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό πυροβολούν τους μαχητές της ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων Azov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην κατεύθυνση Krasny Lyman στην περιοχή Torsky, μονάδες απέτρεψαν δύο απόπειρες επίθεσης στις ομάδες επίθεσης της 21ης και 63ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι ρώσοι χτύπησαν ομάδες επίθεσης της 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 12ης ταξιαρχίας ειδικού σκοπού Azov.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Μάχες στην κατεύθυνση Kupyansk-Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove στις 5 Σεπτεμβρίου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχειρήσεις κοντά στη Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) και στο Bilohorivka (10 χλμ νότια της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αρκετές απροσδιόριστες ουκρανικές θέσεις κοντά στο Synkivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και το Petropavlivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και συνέχισαν να απωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις κοντά στο Petropavlivka.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν επιτυχείς κοντά στο Novoselivske (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και συνέχισαν να προχωρούν αργά προς τον ποταμό Oskil δυτικά του Svatove.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποκρούουν περίπου οκτώ ρωσικές επιθέσεις κάθε μέρα στην κατεύθυνση του Lyman και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για περισσότερες επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Lyman και Kupyansk.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Kreminna στις 5 Σεπτεμβρίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και άλλες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Dibrova (7 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) και Torske (15 χλμ δυτικά της Kreminna).

Μάχες δυτικά στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Bakhmut στις 5 Σεπτεμβρίου και έχουν σημειώσει επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει οριακά κέρδη νότια της Andriivka (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νότια του Bakhmut και εδραιώνουν θέσεις στην περιοχή.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων Ilya Yevlash σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν στην περιοχή Klishchiivka (6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν στο δυτικό τμήμα της Klishchiivka και έθεσαν τον έλεγχο ενός απροσδιόριστου τμήματος του δρόμου που διασχίζει τον οικισμό.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Bakhmut στις 5 Σεπτεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις βόρεια της Klishchiivka.
Διεξάγονται μάχες στην δεξαμενή Berkhivka (περίπου 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν χαμένες θέσεις κοντά στο Kurdyumivka (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Η 4η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της 4ης Ταξιαρχίας και των Τσετσένων μαχητών «Akhmat» ανακατέλαβαν επίσης θέσεις κοντά στο Klishchiivka

Νότιος άξονας

Οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν τον ρυθμό των επιθετικών επιχειρήσεων και προχώρησαν οριακά στη συνοριακή περιοχή Donetsk και Zaporizhia στις 5 Σεπτεμβρίου.
Ο διοικητής του ρωσικού τάγματος Vostok Alexander Khodakovsky ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν ορισμένες απροσδιόριστες ρωσικές θέσεις σε αυτήν την περιοχή, αλλά άλλοι Ρώσοι υποστήριξαν ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται ακόμη στα περίχωρα του Novodonetske και του Novomayorske.
Μια ρωσική μονάδα πεζοναυτών, πιθανότατα η 155η Ναυτική Ταξιαρχία Πεζικού (Στόλος της Μαύρης Θάλασσας) και στοιχεία του 29ου Συνδυασμένου Στρατού (Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις βόρεια του Mykilske (27 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή αντεπίθεση κοντά στο Pryyutne (16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka) στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia στις 5 Σεπτεμβρίου.

Χάος στο Robotyne, παραμένει στην γκρίζα ζώνη...

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κοντά στο χωριό Robotyne, στην περιοχή Zaporozhye, απέκρουσαν πολλές επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε o Rogov, επικεφαλής του δημόσιου κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
"Πολλές επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα αποκρούστηκαν στην περιοχή Robotyne.
Οι Ουκρανοί υπέστησαν απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και υποχώρησαν"
Σύμφωνα με τον Rogov, οι σκληρές μάχες για το Robotyne συνεχίζονται, δεν υπάρχει προέλαση ουκρανικών στρατευμάτων στο χωριό...όπως αναφέρουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
«Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται στις βόρειες παρυφές του χωριού και σε ένα ερειπωμένο σχολικό κτίριο στο κέντρο, τα παιδιά μας είναι στα νοτιοδυτικά.
Επιπλέον, οι μαχητές μας έχουν καταλάβει όλα τα κυρίαρχα υψώματα νότια του Robotyne και καταστρέφουν τις Ουκρανικές μονάδες, δεν μπορούν να καταλάβουν το νότιο τμήμα του Robotyne

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia και προχώρησαν στις 5 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά και νότια του Robotyne (10 χλμ νότια του Orikhiv) και βορειοδυτικά του Verbove (18 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv) κατά το ISW.
Ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μικρές επιθέσεις ουκρανικού πεζικού στη γραμμή Robotyne-Verbove.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αρκετές θέσεις στο Robotyne από τις 5 Σεπτεμβρίου.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου ότι απροσδιόριστα στοιχεία της 76ης Μεραρχίας Αεροπορικής Επίθεσης Φρουρών (VDV) ανακατέλαβαν αρκετούς δρόμους στο νότιο Robotyne κατά τη διάρκεια αντεπιθέσεων από τα δυτικά και τα ανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν πρόσθετες αντεπιθέσεις βορειοανατολικά της Novoprokopivka και νοτιοδυτικά της Verbove, και ότι οι θέσεις στις γραμμές Robotyne-Verbove και Robotyne-Novoprokopivka αλλάζουν συχνά χέρια.

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_52023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_52023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_52023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_52023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης