Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Πώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας έφτασε στη χρεοκοπία

Μεγάλη Βρετανία: Πώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας έφτασε στη χρεοκοπία
Σε ιδιότυπο καθεστώς χρεοκοπίας κηρύχθηκε ο δήμος του Μπέρμινχαμ από το εκλεγμένο δημοτικό του συμβούλιο
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε σήμερα την είσοδο της σε ιδιότυπο καθεστώς χρεοκοπίας, κατηγορώντας τις συντηρητικές κυβερνήσεις για χρόνια υποχρηματοδότησης, που περιορίζουν τις δαπάνες σε όλους τους τομείς εκτός από τις πολύ στοιχειώδεις υπηρεσίες.
Οι ηγέτες του δημοιτκού συμβουλίου που ελέγχεται από το Εργατικό Κόμμα χαρακτήρισαν την κίνηση «ένα απαραίτητο βήμα» για να επανέλθουν οι δαπάνες σε ισχυρότερες βάσεις.
Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο διευκρίνισε πως είχε ενεργοποιήσει το Άρθρου 114 βάσει του νόμου για τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης του 1988, ως μέρος των σχεδίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων της πόλης.
Περαιτέρω εξήγησε ότι «μακροχρόνια ζητήματα», συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός νέου συστήματος υπολογιστών, επιδεινώθηκαν από περικοπές ενός δισεκατομμυρίου λιρών από διαδοχικές συντηρητικές κυβερνήσεις, από τότε που ανήλθαν στην εξουσία το 2010.
Ο «αχαλίνωτος πληθωρισμός», παράλληλα με τις αυξήσεις στο κόστος της κοινωνικής περίθαλψης και τις μειώσεις στα εισοδήματα των επιχειρηματικών επιτοκίων είχαν δημιουργήσει «μια τέλεια καταιγίδα», πρόσθεσαν.
Στον αντίποδα, βέβαια, οι σύμβουλοι των Τόρις στο συμβούλιο κατηγόρησαν την εργατική πλειοψηφία του Δήμου για κακοδιαχείριση.
Τον Ιούνιο, το συμβούλιο αποκάλυψε ότι πρέπει να πληρώσει έως και 760 εκατομμύρια λίρες (955 εκατομμύρια δολάρια) για να διευθετήσει ιστορικές αξιώσεις ίσης αμοιβής.
Σε κάθε περίπτωση οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να συνεδριάσουν εντός 21 ημερών από την έκδοση ανακοίνωσης του άρθρου 114 και να συντάξουν έναν νέο, επικαιροποιημένο προϋπολογισμό που θα προχωρά στις απαραίτητες περικοπές για τη μείωση των δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης