Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο πρώην υπουργός οικονομικών Jack Lew είναι ο εκλεκτός του Biden για πρέσβης στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο πρώην υπουργός οικονομικών Jack Lew είναι ο εκλεκτός του Biden για πρέσβης στο Ισραήλ
Ο Lew είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων του Μπαράκ Ομπάμα καθώς και επιτελάρχης του Λευκού Οίκου και υφυπουργός Εξωτερικών
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου υποψήφιο νέο πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Αν επικυρωθεί ο διορισμός του από την Γερουσία, ο Λιου θα διαδεχθεί τον Τόμας Νάιντς σε αυτό το κομβικής σημασίας αξίωμα, καθώς οι αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί μετά την επιστροφή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην εξουσία τον Δεκέμβριο.
Ο Λιου είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων του Μπαράκ Ομπάμα καθώς και επιτελάρχης του Λευκού Οίκου και υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα διαχείρισης και πόρων
Επίσης ήταν διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού επί κυβερνήσεων του προέδρου Μπιλ Κλίντον, ένα αξίωμα που κράτησε από το 1998 έως το 2001.
Σε όλες τις κυβερνήσεις των Δημοκρατικών προέδρων Κλίντον και Ομπάμα, ο Λιου ήταν μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης