Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπουρκίνα Φάσο: Μακελειό ανάμεσα στον στρατό και στους τζιχαντιστές - 53 νεκροί και 30 τραυματίες στην επαρχία Γιατένγκα

Μπουρκίνα Φάσο: Μακελειό ανάμεσα στον στρατό και στους τζιχαντιστές - 53 νεκροί και 30 τραυματίες στην επαρχία Γιατένγκα
«Πενήντα τρεις μαχητές και συγκεκριμένα 17 στρατιωτικοί και 36 εθελοντές έχασαν τη ζωή τους» ενώ άλλοι 30 τραυματίστηκαν την Δευτέρα, προσπαθώντας να απωθήσουν την επίθεση
Δεκαεπτά στρατιώτες και 36 εθελοντές που μάχονταν στο πλευρό του στρατού της Μπουρκίνα Φάσο σκοτώθηκαν την Δευτέρα όταν δέχτηκαν επίθεση από τζιχαντιστές στην περιφέρεια του Βορρά, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.
Η χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής προσπαθεί από το 2015 να απωθήσει τους τζιχαντιστές, ορισμένοι εκ των οποίων διατηρούν δεσμούς με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος και έχουν εδραιωθεί σε ερημικές περιοχές του βορρά.
Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εντάθηκαν φέτος και η Μπουρκίνα Φάσο έχει βρεθεί στο επίκεντρο των βίαιων συγκρούσεων στην περιοχή του Σάχελ.
Η χθεσινή επίθεση έγινε στην επαρχία Γιατένγκα, όπου ο στρατός προσπαθεί να ανακτήσει εδάφη ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι εκτοπισμένοι χωρικοί. «Πενήντα τρεις μαχητές και συγκεκριμένα 17 στρατιωτικοί και 36 μέλη των VDP («Εθελοντές για την Άμυνα της Πατρίδας) έχασαν τη ζωή τους» ενώ άλλοι 30 τραυματίστηκαν την Δευτέρα, προσπαθώντας να απωθήσουν την επίθεση, ανέφερε το γενικό επιτελείο.
Από τις επιχειρήσεις του στρατού «εξουδετερώθηκαν πολλοί δράστες», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι στην περιοχή έχει αναπτυχθεί μια ειδική μονάδα για να βοηθήσει στην «επανεγκατάσταση» των κατοίκων που εκδιώχθηκαν από τους τζιχαντιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης