Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία ανησυχεί πως... οι μαϊμούδες θα καταστρέψουν την G20 - Το απίστευτο σχέδιο πριν το χάος

Η Ινδία ανησυχεί πως... οι μαϊμούδες θα καταστρέψουν την G20 - Το απίστευτο σχέδιο πριν το χάος
Η Ινδία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) στο Νέο Δελχί το επόμενο Σαββατοκύριακο
Οι αρχές της Ινδίας είναι αποφασισμένες να περιορίσουν την εμφάνιση των πιθήκων και μαϊμούδων στην πρωτεύουσα ενόψει της Συνόδου των G20 και αυτό σκοπεύουν να το κάνουν με έναν πρωτότυπο τρόπο: Βάζοντας στους δρόμους αφίσες θυμωμένων κολομβίνων σε αληθινό μέγεθος.
Αυτό το κάνουν καθώς θέλουν να αποτρέψουν τα μικρά ενοχλητικά θηλαστικά από το να προκαλέσουν χάος ή να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ το έθνος βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.
Η Ινδία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) στο Νέο Δελχί το επόμενο Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε ένα γεγονός που έχει λάβει ύψιστη προβολή στο εσωτερικό της χώρας.
Όπως είναι λογικό, δεν μπορούν να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους και ειδικά τους άτακτους πληθυσμούς μακάκων να περιφέρονται στην πόλη. Μικρές μαϊμούδες κυκλοφορούν σε όλη την πρωτεύουσα, τρέχουν στους δρόμους, χοροπηδούν στις στέγες, προκαλούν χάος και ενίοτε επιτίθενται σε πεζούς, αναφέρει το CNN.
Καθώς η κυβέρνηση ξεκινά μια μεγάλη εκστρατεία εξωραϊσμού, βάφοντας φρεσκοβαμμένους τοίχους, φυτεύοντας δέντρα και τοποθετώντας πολύχρωμα λουλούδια σε καίρια σημεία της πόλης, οι αρχές του Νέου Δελχί έχουν λάβει μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα ζώα δεν θα καταστρέψουν αυτές τις προσπάθειες.
«(Οι πίθηκοι) δεν θέλουν να πλησιάσουν τις απομιμήσεις των μεγάλων μαϊμούδων, καθώς φοβούνται», δήλωσε στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI ο Satish Upadhyay, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Νέου Δελχί.
Ο ίδιος σημείωσε πως τα ζώα δεν μπορούν να εκτοπιστούν, να πληγωθούν ή να χτυπηθούν και για αυτό έχουν επίσης αναπτύξει 30 έως 40 άνδρες που μπορούν να μιμηθούν τους ήχους των μαϊμούδων για να ξεγελάσουν τα ζώα και να μην πλησιάσουν.
Επίσης, έχουν αφήσει τροφή για τις μαϊμούδες σε δασικές περιοχές για να τις ενθαρρύνουν να παραμείνουν εκεί.
Οι πίθηκοι είναι σεβαστοί στην ινδουιστική πλειοψηφία της Ινδίας και τα προγράμματα θανάτωσης άγριων ή αδέσποτων ζώων έχουν στο παρελθόν αποδειχθεί εξαιρετικά αμφιλεγόμενα. Για αυτό και είναι ανάγκη να ληφθούν πιο ανθρώπινες λύσεις. Οι κολομβίνες είναι πολύ μεγαλύτεροι και πιο επιθετικοί από τους μικρότερους μακάκους και χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό στο παρελθόν από τις αρχές για να τρομάξουν τις μικρότερες μαϊμούδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης