Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο δίκτυο CSR Europe για την εταιρική βιωσιμότητα εντάχθηκε η ΔΕΗ

Στο δίκτυο CSR Europe για την εταιρική βιωσιμότητα εντάχθηκε η ΔΕΗ
Η εταιρεία αξιοποιεί το ευρωπαϊκό δίκτυο και τους πόρους του, για να αυξήσει τη συμβολή της στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) και να δημιουργήσει διαμοιραζόμενη ωφέλεια για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.
Στο CSR Europe, το ευρωπαϊκό δίκτυο επιχειρήσεων για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (Corporate Sustainability and Responsibility) εντάχθηκε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του CSR Europe είναι, ακολουθώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), να οικοδομήσει από κοινού με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ενδιαφερόμενους φορείς μια γενική στρατηγική για την Βιώσιμη Ευρώπη 2030.
Με την ένταξή της στο CSR Europe, η ΔEΗ αξιοποιεί το δίκτυο και τους πόρους του για να εδραιώσει τη θέση της στις πρακτικές βιωσιμότητας και να εντοπίσει ευκαιρίες για συνεργασίες που θα μπορούσαν να προωθήσουν τη συμβολή της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και στη δημιουργία διαμοιραζόμενης ωφέλειας για την κοινωνία, τον πλανήτη και την οικονομία.
Στο πλαίσιο της ένταξης της στο CSR Europe, η ΔEΗ συμμετείχε για πρώτη φορά και στο ετήσιο συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της ολομέλειας του οργανισμού, με κεντρικό μήνυμα «Μια ομάδα για τη δημιουργία συμμαχιών για μια δίκαιη μετάβαση» (A Caucus to Forge Alliances for Just Transition).

ΔEΗ: Βιώσιμη εταιρεία καθαρής ενέργειας

Η βιωσιμότητα και η εταιρική υπευθυνότητα αποτελούν κεντρικό στοιχείο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΔEΗ. Οι δεσμεύσεις της για τη βιωσιμότητα περιλαμβάνουν την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, την αποκατάσταση του εδάφους στα λιγνιτωρυχεία, την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και της μειωμένης κατανάλωσης, καθώς και την προώθηση της αποδοτικής και υπεύθυνης χρήσης του φυσικού κεφαλαίου και της προστασίας της βιοποικιλότητας. Παράλληλα, η ΔEΗ αυξάνει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - με περίπου 670 MW εγκατεστημένης ισχύος σε ΑΠΕ σε λειτουργία/ολοκλήρωση κατασκευής και με σχέδιο να ξεπεράσει τα 5 GW. Η ΔEΗ έχει ήδη επιτύχει μείωση των εκπομπών CO₂ κατά 36% το 2022 (κατηγορία Scope 1 με έτος βάσης το 2019).
Η συνεργασία με το CSR Europe συμπληρώνει τη μακροχρόνια συνεργασία της ΔEΗ με σημαντικούς οργανισμούς βιωσιμότητας. Η ΔEΗ είναι ενεργό μέλος του περιφερειακού ελληνικού παραρτήματος του CSR, του CSR Hellas, συμμετέχοντας σε διάφορες πρωτοβουλίες, όπως το «Σύμφωνο για τη Bιώσιμη Bιομηχανία» και το δίκτυο Global Compact Hellas του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης