Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο απίστευτο αίτημα Zelensky στην Ευρώπη – Δεν έχει στρατιώτες και ζητά πρόσφυγες

Νέο απίστευτο αίτημα Zelensky στην Ευρώπη – Δεν έχει στρατιώτες και ζητά πρόσφυγες
Ήδη το Κίεβο έχει ζητήσει από Πολωνία και Μολδαβία να του επιστρέψουν Ουκρανούς που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky να προκαλεί εκνευρισμό ακόμα και στους πιο στενούς τους συμμάχους, τους Αμερικάνους, έρχεται στη δημοσιότητα ένα ακόμα απίστευτο αίτημα του Κιέβου, αυτήν την φορά προς την Ευρώπη, το οποίο αποτυπώνει και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ουκρανικός στρατός.
Συγκεκριμένα, ο Zelensky φέρεται να έχει ζητήσει από ευρωπαϊκά κράτη όπου έχουν καταφύγει ως πρόσφυγες Ουκρανοί, να επιστραφούν στην Ουκρανία προκειμένου να σταλούν στο μέτωπο να πολεμήσουν.
Πρόκειται για ένα αίτημα που επιβεβαιώνει αφενός τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί στο πεδίο της μάχης οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και αφετέρου το έλλειμμα που υπάρχει στις τάξεις του ουκρανικού στρατεύματος.

Αίτημα σε Πολωνία, Μολδαβία

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Asia Times, ο Zelensky διατύπωσε ήδη το αίτημα του αυτό προς την Πολωνία και τη Μολδαβία, δύο χώρες όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί.
«Ήδη η Βαρσοβία «μαλώνει» με το Κίεβο, το οποίο θέλει πίσω τους Ουκρανούς.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη Μολδαβία» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πλησιάζουν στο τέλος της αντεπίθεσης τους, η οποία έχει ήδη αποδειχθεί αποτυχημένη.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως ακριβώς εξαιτίας της αποτυχημένης αντεπίθεσης, αποπέμφθηκε από τη θέση του ο πρώην υπουργός Άμυνας, Oleksii Reznikov.
Πάντως, πολωνικά ΜΜΕ όπως η εφημερίδα Rzeczpospolita ανέφερε ότι η Πολωνία έχει αρχίσει να εκδίδει άνδρες στράτευσιμης ηλικίας στην Ουκρανία.

Δωροδοκίες και διαφθορά

Ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό ότι χιλιάδες Ουκρανοί κατέφυγαν στη λύση της δωροδοκίας προκειμένου να γλιτώσουν τη στράτευση και την αποστολή τους στο πολεμικό μέτωπο.
Ήδη το Κίεβο έχει παραδεχθεί την ύπαρξη ενός τεράστιου κυκλώματος στα γραφεία στράτευσης, όπου χιλιάδες Ουκρανοί κατάφεραν να λάβουν πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις για προβλήματα υγείας που τους κρατούν μακριά από τις μάχες ενώ πολλά είναι τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως οι ευπορότεροι Ουκρανοί μπορούν με ένα ποσό της τάξης των 10.000 δολαρίων να εντάσσονται σε εθελοντικές μονάδες που τους επιτρέπει να γλιτώνουν το μέτωπο.
Φαινόμενα γενικευμένης διαφθοράς έχουν καταγραφεί και στη διαχείριση των προμηθειών της Δύσης προς την Ουκρανία αλλά ακόμα και στα τρόφιμα που μοιράζονται στους Ουκρανούς στρατιώτες.

Πάνω από 43.000 οι νεκροί

Ενδεικτικό της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης είναι τα στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, από τις 4 Ιουνίου, όταν και άρχισε η ουκρανική αντεπίθεση, ως τα τέλη Ιουλίου, οι Ουκρανοί είχαν χάσει πάνω από 43.000 στρατιώτες, αριθμός που προφανώς και αυξήθηκε κατά πολύ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τον Αύγουστο.

O Zelensky εκνευρίζει και τους Αμερικάνους

Οι Αμερικάνοι έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται με τις κινήσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ανέφερε ο Renaud Girard, Γάλλος συγγραφέας και αρθρογράφος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.
Σε δηλώσεις του ο Girard υποστήριξε ότι η επιθυμία του Zelensky να συνεχίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία μέχρι το νικηφόρο τέλος είναι μια στάση που προκαλεί εκνευρισμό στις ΗΠΑ.
«Δεν αποκλείεται καθόλου οι ΗΠΑ να θέλουν μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Η Ουάσινγκτον έχει δείξει ότι της προκαλεί εκνευρισμό η ακατάπαυστη επιθυμία του Zelensky να αγωνιστεί μέχρι το τέλος» υποστήριξε ο Γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο εκνευρισμός των Αμερικάνων απέναντι στον Ουκρανό πρόεδρο φάνηκε με τον πλέον εμφανή τρόπο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που έγινε στη Λιθουανία τον περασμένο Ιούλιο.

Πιέσεις και δυσαρέσκεια

«Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου ο Zelesnky άσκησε υπερβολική πίεση στους Αμερικανούς να συμφωνήσουν με τις απόψεις του - την σχεδόν άμεση είσοδο της Ουκρανίας στη συμμαχία, την οποία η Ουάσιγκτον δεν ήθελε.
Αυτό εκνεύρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες» τόνισε ο Girard.

Η διπλωματία

«Όλα μπορούν να λυθούν με διπλωματία, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους Αμερικανούς να δώσουν τα χέρια.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Zelensky προσπάθησε και έσπασε τα δόντια του» είπε ο Γάλλος δημοσιογράφος.
Την θέση αυτή έχουν διατυπώσει και άλλοι πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής Franklin Fore έγραψε στο βιβλίο του The Last Politician ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά του Zelensky στην πρώτη τους συνάντηση στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ο Biden φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με τα επίμονα αιτήματα του Zelensky να δεχθεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και την «παράλογη ανάλυσή του» για την τρέχουσα κατάσταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης