Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος για Ουκρανούς νάρκες και drones – Άπιαστο όνειρο η προέλαση στην Αζοφική Θάλασσα

Τρόμος για Ουκρανούς νάρκες και drones – Άπιαστο όνειρο η προέλαση στην Αζοφική Θάλασσα
O ουκρανικός στρατός κινείται αργά και αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης του λέει η γερμανική Handelsblatt
Σχετικά Άρθρα
Άπιαστο όνειρο χαρακτηρίζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt το σχέδιο των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων να καταφέρουν να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές και να φτάσουν μέχρι την Αζοφική Θάλασσα.
Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο ουκρανικός στρατός κινείται αργά και αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης του, οι οποίες οφείλονται εν πολλοίς στη μεγάλη έκταση των ναρκοθετημένων περιοχών.
«Νάρκες στο έδαφος, ένας τεράστιος αριθμός drones στον ουρανό.
Ο ουκρανικός στρατός κινείται αργά.
Αυτό υπονομεύει το ηθικό τους.
Η ουκρανική επίθεση προχωρά δύσκολα.
Οι ελπίδες για μια γρήγορη προέλαση μέχρι την Αζοφική Θάλασσα και για μια διάσπαση του ρωσικού μετώπου έχουν ήδη δώσει τη θέση τους στην πραγματικότητα ενός πολέμου φθοράς» αναφέρει η Handelsblatt.
Το δημοσίευμα επικαλείται μάλιστα και δηλώσεις Ουκρανών στρατιωτικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως σε ορισμένους τομείς του μετώπου, οι δυνάμεις τους υφίστανται τεράστιες απώλειες λόγω των ναρκοθετημένων περιοχών.
Βάσει του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 43.000 στρατιώτες στο δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου, όταν και ήταν σε πλήρη εξέλιξη η αντεπίθεσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης