Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hyrriyet: Πιθανή και νέα συνάντηση Erdogan – Putin για τα σιτηρά

Hyrriyet: Πιθανή και νέα συνάντηση Erdogan – Putin για τα σιτηρά
Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και αφού ολοκληρωθούν οι επαφές Erdogan στον ΟΗΕ
Πιθανή θεωρείται μια νέα συνάντηση των προέδρων της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan και της Ρωσίας, Vladimir Putin με κύριο αντικείμενο την εξαγωγή των ρωσικών και ουκρανικών σιτηρών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hyrriyet.
Το δημοσίευμα τοποθετεί τη νέα συνάντηση μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχαν στο Sochi της Ρωσίας, ο πρόεδρος Putin είπε στον Erdogan πως η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία για τα σιτηρά.
Παράλληλα, η Hurriyet αναφέρει πως ο Erdogan αντέδρασε θετικά στην πρόταση της Ρωσίας να εξάγει 1 εκατομμύριο τόνους σιτηρών προς την Τουρκία, η οποία αφού τους επεξεργαστεί – γίνεται λόγος και για συμμετοχή του Κατάρ - θα τους εξάγει στα πιο φτωχά κράτη της Αφρικής.

Νέα συνάντηση

«Από τις δηλώσεις του Putin καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι διαπραγματεύσεις για τον διάδρομο των σιτηρών, θα συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Και οι δύο ηγέτες ενδέχεται να συναντηθούν ξανά μετά τις επαφές του Erdogan στον ΟΗΕ» αναφέρει η Hurriyet, επισημαίνοντας πως «ο Erdogan ήταν πολύ σαφής σχετικά με τον διάδρομο των σιτηρών».
«Σημείωσε ότι ελπίζει στην επιτυχία του πακέτου προτάσεων για την επανέναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά, που ετοιμάστηκε από κοινού με τον ΟΗΕ.
Αυτό θα πάρει χρόνο» υποστηρίζει η Hurriyet.
Σημειώνεται πως ο Erdogan αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας για τις επαφές που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ θα ενημερώσει και τον ΟΗΕ για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε με τον Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης