Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όργανο και εκτελεστής των σχεδίων των ΗΠΑ ο νέος Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov

Όργανο και εκτελεστής των σχεδίων των ΗΠΑ ο νέος Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov
Τουρκικά δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει άμεσες επαφές και με την οργάνωση FETO που κατηγορείται ότι οργάνωσε το πραξικόπημα του 2016
Όργανο των ΗΠΑ και εκτελεστής των σχεδίων των Αμερικάνων χαρακτηρίζεται ο Rustem Umerov, ο νέος υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, ο οποίος ορίστηκε κατόπιν της απόφασης του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky να αποπέμψει τον Oleskii Reznikov με το σκεπτικό ότι ύστερα από 22 μήνες πολέμου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται νέα πνοή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aydinlik ο Umerov αναμένεται να είναι προπαγανδιστής και εκτελεστής των σχεδίων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα το δημοσίευμα συνδέει τον Umerov και με την οργάνωση FETO του Fethullah Gullen, η οποία είναι απαγορευμένη στην Τουρκία καθώς η Άγκυρα της έχει αποδώσει την ευθύνη για την οργάνωση και εκτέλεση του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την Aydinlik ο Umerov σπούδασε σε οικοτροφείο στην Κριμαία, το οποίο άνοιξε το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Ουκρανίας με την οικονομική υποστήριξη της FETO.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο Umerov συνδέεται άμεσα με τις ΗΠΑ και «χρησιμοποιεί για προσωπικούς σκοπούς μέρος των κεφαλαίων που λαμβάνει από ξένα κράτη».
Αναφέρεται πως ο Umerov είχε συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής μελλοντικών ηγετών του State Department, ενώ ο αδελφός του Ruslan, που σπούδασε στο ίδιο σχολείο, φέρεται να έχει αναπτύξει επίσης και αυτός σχέσεις με την FETO.
Σημειώνεται πως η Άγκυρα και ο πρόεδρος Erdogan κατηγόρησαν την FETO (την έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση) και τον ισλαμιστή κληρικό Fethullah Gullen που ζει στις ΗΠΑ, πως αυτοί ήταν πίσω από το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, όταν και ύστερα από δύο ημέρες συγκρούσεων σκοτώθηκαν 252 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 2.200.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης