Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Προτείνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα

Ρωσία: Προτείνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα
«Φυσικά συζητιούνται» πιθανές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας - Βόρειας Κορέας τόνισε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Sergey Soygu
Η Ρωσία συζητά για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τη Δευτέρα (4/9), τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει ανησυχία για τους ολοένα αυξανόμενους στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
«Γιατί όχι, αυτοί είναι οι γείτονές μας. Υπάρχει ένα παλιό ρωσικό ρητό: δεν επιλέγεις τους γείτονές σου και είναι καλύτερα να ζεις με τους γείτονές σου σε ειρήνη και αρμονία», ανέφερε ο Σόιγκου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κοινών ασκήσεων μεταξύ των δύο χωρών, είπε ότι «φυσικά» συζητούνται.
Ενώ και το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλέστηκε νωρίτερα την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας ότι ο Σόιγκου πρότεινε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να πραγματοποιήσουν οι χώρες τους ναυτική άσκηση μαζί με την Κίνα.
Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ανησυχούν για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις για τα όπλα μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας προχωρούν ενεργά και ότι ο Σόιγκου προσπάθησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του να πείσει την Πιονγκγιάνγκ να πουλήσει πυρομαχικά πυροβολικού στη Ρωσία.
Άλλωστε, η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει και στο παρελθόν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να παράσχει όπλα στη Μόσχα για χρήση στον πόλεμο της στην Ουκρανία.
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν δηλώσεις και του πρεσβευτή της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα, Alexander Matsegora, που διευκρίνισε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι δεν γνώριζε κανένα σχέδιο ώστε η Βόρεια Κορέα να συμμετάσχει σε τριμερείς στρατιωτικές ασκήσεις με την Κίνα και τη Ρωσία, αλλά κατά τη γνώμη του θα ήταν «κατάλληλο» στον απόηχο των αμερικανικών ασκήσεων στην περιοχή.
Αν και η Ρωσία με τη Βόρεια Κορέα συζήτησαν πρόσφατα για στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς, η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε «συναλλαγή όπλων» με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης