Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το... ανέκδοτο του Edi Rama για τον Putin και τον θάνατο του Prigozhin που «πάγωσε» τους πάντες - Η αμήχανη στιγμή

Το... ανέκδοτο του Edi Rama για τον Putin και τον θάνατο του Prigozhin που «πάγωσε» τους πάντες - Η αμήχανη στιγμή
Με ένα... ανέκδοτο ο Αλβανός πρωθυπουργός σχολίασε τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Putin διέταξε τον θάνατο του Prigozhin

Ένα «αστείο» που επιχείρησε αν κάνει  που έκανε ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama αναφορικά με τις εικασίες γύρω από τον θάνατο του Prigozhin και την πιθανή εμπλοκή του Ρώσου προέδρου Putin, προκάλεσε γέλια, αλλά και αμηχανία, στην αίθουσα κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στο διεθνές συνέριο "Bled Strategic Forum" στο Μπλεντ της Σλοβενίας, παρουσία ηγετών υποψήφιων χωρών για ένταξη στην ΕΕ.
Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του αφεντικού του μισθοφορικού στρατού Wagner παραμένουν απροσδιόριστες, αλλά πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι ο θάνατός του φαίνεται ως εκδίκηση του Ρώσου προέδρου.
Σήμερα, με ένα... ανέκδοτο ο Αλβανός πρωθυπουργός σχολίασε τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Putin διέταξε τον θάνατο του Prigozhin.
Μιλώντας προς τη λήξη ενός πάνελ ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων και των πρωθυπουργών της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Βοσνίας και του Κοσόβου, ο Ράμα είπε, αφηγούμενος μια φανταστική ιστορία, πως ο Ρώσος πρωθυπουργός παραπονέθηκε στον Putin για τη διαφορά ώρας που υπάρχει μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού τμήματος της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα ο Edi Rama είπε: "Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ότι η Ρωσία εξετάζει να ενοποιήσει τις ζώνες ώρας. Επειδή υπάρχει διαφορά 9 ωρών μεταξύ του ενός άκρου της χώρας και του άλλου. Ο πρωθυπουργός πήγε στον Πούτιν και είπε: "κ. Πρόεδρε, έχουμε πρόβλημα. Έστειλα την οικογένειά μου διακοπές και τους κάλεσα στο τηλέφωνο να τους πω καληνύχτα αλλά εκεί ήταν πρωί, ήταν στην παραλία. Τηλεφώνησα στον Γερμανό καγκελάριο για να του ευχηθώ για τα γενέθλιά του, αλλά μου απάντησε ότι τα γενέθλιά του ήταν την επόμενη μέρα. Τηλεφώνησα στον (Κινέζο πρόεδρο) Xi για να του ευχηθώ το νέο έτος, αλλά μου είπε ότι ήταν ακόμα η παλιά χρονιά". Και τότε ο Πούτιν απάντησε: "Ναι, συνέβη και σε μένα, τηλεφώνησα στην οικογένεια του Prigozhin για τους συλλυπηθώ για την απώλεια τους, αλλά το αεροπλάνο δεν είχε απογειωθεί ακόμα".

Στο αστείο κάποιοι γέλασαν, ενώ άλλοι παρέμειναν ανέκφραστοι.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης