Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύ πλήγμα για την Ελλάδα, στο 1,66 δισεκ. ευρώ το κόστος από τις πυρκαγιές…

Βαρύ πλήγμα για την Ελλάδα, στο 1,66 δισεκ. ευρώ το κόστος από τις πυρκαγιές…
Η χώρα έχει βιώσει τις πιο καταστροφικές δασικές πυρκαγιές των τελευταίων 16 χρόνων
Ζημίες 1,66 δισ. ευρώ έχει υποστεί η Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές ενώ περισσότερα από 1,6 εκατ. στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη μέχρι τις 30 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg...
Η Ελλάδα, αναφέρεται, έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές, με εκτιμώμενο κόστος 1,66 δισ. ευρώ.
Η χώρα, τονίζεται, έζησε τις πιο καταστροφικές δασικές πυρκαγιές των τελευταίων 16 ετών και βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς ο απολογισμός από τις τελευταίες πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 19 Αυγούστου δεν έχει κλείσει, έχοντας αφήσει πίσω τουλάχιστον 19 νεκρούς.
Η Ισπανία ήταν η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα, με πάνω από 843.000 καμένα στρέμματα γης και εκτιμώμενο κόστος ζημιών 871 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν Ιταλία και Πορτογαλία.
Οι εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν κόστος πυρόσβεσης, αναδάσωσης, ζημιών και καθαρισμού, σύμφωνα με την έκθεση.
Το κόστος των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Ευρώπη φέτος ανέρχεται σε 4,1 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής, σ' ένα υπερβολικά ζεστό καλοκαίρι σε όλη τη Μεσόγειο, γράφει το Bloomberg, τονίζοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις για την Ελλάδα.
Γύρω στα 4 εκατ. στρέμματα γης έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής από δασικές πυρκαγιές σε όλη την ήπειρο, σύμφωνα με έκθεση της Distrelec, κορυφαίου παρόχου τεχνολογικών προϊόντων, μεταξύ αυτών και αισθητήρων για την έγκαιρη προειδοποίηση πυρκαγιάς.
Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης