Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φτάνει πια» - Συνεχίζουν το φιάσκο των εμβολίων: Αρνούνται να δώσουν ιβερμεκτίνη - Τι κρύβεται πίσω από το δόλιο αφήγημα

«Φτάνει πια» - Συνεχίζουν το φιάσκο των εμβολίων: Αρνούνται να δώσουν ιβερμεκτίνη - Τι κρύβεται πίσω από το δόλιο αφήγημα
Η ιβερμεκτίνη υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά έγινε το επίκεντρο της διαμάχης το 2020, αφού ο ιατρικός κόσμος διχάστηκε σχετικά με την αποτελεσματικότητά της ως θεραπεία για τον COVID
Σχετικά Άρθρα
Η συνεχιζόμενη άρνηση των φαρμακοποιών στις ΗΠΑ να εκτελέσουν συνταγές για τα φάρμακα που αφορούν τον COVID, έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ιατρική αυτονομία και το ποιος έχει τελικά τον έλεγχο της φροντίδας των ασθενών, σύμφωνα με διακεκριμένο γιατρό.
Ειδικότερα, η Δρ Mary Talley Bowden, επαγγελματίας και ιδρύτρια του Coalition of Health Freedom, είπε στους The Epoch Times ότι πολλοί φαρμακοποιοί σε εθνικό επίπεδο εξακολουθούν να αρνούνται να συμπληρώσουν τις συνταγές που εκδίδονται για την ιβερμεκτίνη που χορηγούνται σε ασθενείς για τη θεραπεία του COVID, παρά τις δηλώσεις της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς.
«Αυτό πρέπει να τελειώσει. Λέγοντας στους ασθενείς μου σε ποια φάρμακα μπορούν και σε ποια δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, έχουμε ουσιαστικά μια μεγάλη ομάδα φαρμακοποιών που ασκούν την ιατρική χωρίς άδεια», είπε η Δρ Bowden. «Δεν έχουν καμία ευθύνη για αυτό, αλλά τους επιτρέπεται να υπαγορεύουν τη φροντίδα των ασθενών».
«Το βλέπω κάθε μέρα. Φτάνει πια», πρόσθεσε ο Δρ Bowden.
Η ιβερμεκτίνη υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά έγινε το επίκεντρο της διαμάχης το 2020, αφού ο ιατρικός κόσμος διχάστηκε σχετικά με την αποτελεσματικότητά της ως θεραπεία για τον COVID.
Στη συνέχεια, πολλοί φαρμακοποιοί αρνήθηκαν να εκδώσουν τις συνταγές για το φάρμακο.

Η νομική «μάχη»


Το 2023, το ζήτημα είχε μάλιστα φτάσει στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν στις 8 Αυγούστου ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε την FDA επιβεβαίωσε ότι οι γιατροί ήταν ελεύθεροι να συνταγογραφήσουν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID.
«Η FDA αναγνωρίζει ρητά ότι οι γιατροί έχουν όντως την εξουσία να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID», είπε η Ashley Cheung Honold, δικηγόρος του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εκπροσωπεί την FDA, στο Εφετείο των ΗΠΑ.
Η δικηγόρος έκανε τη δήλωση υπερασπιζόμενη τις επανειλημμένες εκκλήσεις του FDA προς τους ανθρώπους να μην λαμβάνουν ιβερμεκτίνη για τον COVID.
Ο FDA στις 21 Αυγούστου 2021 έγραψε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter: «Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι αγελάδα. Σοβαρά, όλοι. Σταμάτα το."
Στις 17 Αυγούστου, ο FDA εξέδωσε διευκρίνιση, αυτή τη φορά δηλώνοντας ότι ενώ είχε εγκρίνει την ιβερμεκτίνη για ορισμένες χρήσεις σε ανθρώπους και ζώα, δεν είχε εκδώσει καμία δήλωση που να επιβεβαιώνει την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου για τη θεραπεία του COVID. Ωστόσο, ο οργανισμός επιβεβαίωσε και πάλι ότι το ζήτημα θα ανατεθεί στους ορισμένους γιατρούς για το εάν θα συνταγογραφήσουν ή όχι το φάρμακο για τη θεραπεία του COVID.
«Οι επαγγελματίες υγείας γενικά μπορούν να επιλέξουν να συνταγογραφήσουν ένα εγκεκριμένο ανθρώπινο φάρμακο για μη εγκεκριμένη χρήση όταν κρίνουν ότι η μη εγκεκριμένη χρήση είναι ιατρικά κατάλληλη για έναν μεμονωμένο ασθενή», ανέφερε η FDA.
Οι κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας για τον COVID-19 συνιστούν να μην χρησιμοποιείται ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19, επικαλούμενη υποτιθέμενη έλλειψη στοιχείων που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική.
Η γιατρός, ήατν μια από τους τρεις ενάγοντες στην υπόθεση, ήλπιζε ότι η αναγνώριση του FDA θα έδινε τέλος στις αντιρρήσεις στο γκισέ του φαρμακοποιού. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπήρξε μια ακόμα περίπτωση ασθενή της που νοσηλευόταν. Ο ασθενής ήταν ηλικιωμένος και δεν μπορούσε εύκολα να έχει πρόσβαση σε άλλες επιλογές και στον χρόνο που χρειαζόταν για να βρεθεί ένα φαρμακείο που θα εκτελούσε τη συνταγή και ενώ ο χρόνος περνούσε, η υγεία του ασθενούς άρχισε να επιδεινώνεται, σύμφωνα με την Bowden.
«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά οι φαρμακοποιοί εξακολουθούν να εμποδίζουν αυτά τα δυνητικά σωτήρια φάρμακα», είπε η Δρ Bowden. «Ο φαρμακοποιός δεν μίλησε στον ασθενή και δεν θα ξέρει αν ο ασθενής ζει ή πεθαίνει, αλλά είχε τον έλεγχο της φροντίδας του».
Η Δρ. Bowden πιστεύει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ευθύνονται οι μεμονωμένοι φαρμακοποιοί και συχνά εκτελούν εντολές από την εταιρική ηγεσία. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι έχει δει παραδείγματα όπου οι φαρμακοποιοί εμπόδιζαν τους ασθενείς της να λάβουν τα φάρμακά τους ως αποτέλεσμα της δικής τους «προσωπικής ατζέντας».
«Προκαλεί αγανάκτηση. Πίστευα ότι θα το ξερνούσαμε, αλλά συνεχίζει να συμβαίνει», είπεη γιατρός.
Εάν αυτή η νέα ισχύς δεν ελεγχθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ολισθηρή πλαγιά που μειώνει τα δικαιώματα των ασθενών, σύμφωνα με τον Δρ Μπόουντεν.
«Πριν από τον COVID, δεν υπήρξε φαρμακοποιός που θα αρνιόταν μια συνταγή. Αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο και πρέπει να τελειώσει.Υπερβαίνει τον ρόλο τους και είναι μια επικίνδυνη τάση», είπε η Bowden
Ο γερουσιαστής Ron Johnson (R-Wis.), πιστεύει ότι η ευρεία άρνηση της ιβερμεκτίνης θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε ανείπωτους θανάτους από τον COVID.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης