Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά στον Scholz για τη μη αποστολή Taurus στην Ουκρανία – Είναι ανεύθυνος

Πυρά στον Scholz για τη μη αποστολή Taurus στην Ουκρανία – Είναι ανεύθυνος
Δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ θέλουν το Βερολίνο να εξετάζει τρόπους για να προμηθεύσει την Ουκρανία με τους πυραύλους Taurus
Πυρά στον καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz για την απροθυμία του να στείλει τους πυραύλους Taurus στην Ουκρανία εξαπολύει η Bundestag, με την επικεφαλής της αμυντικής επιτροπής της Bundestag Marie-Agnes Strack-Zimmermann (προέρχεται από το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών) να χαρακτηρίζει τη στάση του ανεύθυνη.
«Για όνομα του Θεού.
Τι περιμένει ο καγκελάριος;
Αυτός μόνος του μπλοκάρει την απόφαση στην κυβέρνηση συνασπισμού.
Είναι τελείως ανεύθυνο» αναφέρει σε ανάρτηση της στο twitter η Marie-Agnes Strack-Zimmermann.
Σημειώνεται πως ο Scholz έχει διαμηνύσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν ότι η αποστολή των πυραύλων Taurus συσχετίζεται με τις κινήσεις και τις αποφάσεις που θα λάβουν και οι υπόλοιποι Σύμμαχοι, και ιδίως οι ΗΠΑ.

Ενστάσεις

Κατά τον καγκελάριο της Γερμανίας, παραμένει προτεραιότητα του η αποστολή πυρομαχικών για το ουκρανικό πυροβολικό καθώς και συστήματα αεράμυνας.
Βασική ανησυχία της γερμανικής κυβέρνησης και του καγκελάριου Scholz είναι το Κίεβο – και παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει – θα χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει στόχους στο έδαφος της Ρωσίας.

Τα δημοσιεύματα

Πάντως δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ θέλουν το Βερολίνο να εξετάζει τρόπους για να προμηθεύσει την Ουκρανία με τους πυραύλους Taurus από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, εντός των επόμενων μηνών.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο Scholz φέρεται να έχει ζητήσει από τους ειδικούς της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας να «πειράξουν» και να τροποποιήσουν τους πυραύλους έτσι ώστε να μειωθεί η εμβέλεια τους (μπορούν να πλήξουν στόχους ακόμα και σε απόσταση 500 χιλιομέτρων) και άρα να αποτραπεί το σενάριο επίθεσης σε ρωσικό έδαφος.
Εκτιμάται ότι περίπου 600 πύραυλοι Taurus είχαν αγοραστεί πριν από περίπου 10 χρόνια για τις ανάγκες του γερμανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης