Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λήξη συναγερμού - Η Ρουμανία διαψεύδει την Ουκρανία - Δεν εξερράγησαν ρωσικά drones στο έδαφος μας

Λήξη συναγερμού - Η Ρουμανία διαψεύδει την Ουκρανία - Δεν εξερράγησαν ρωσικά drones στο έδαφος μας
Η Ρουμανία είναι κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Ρωσικά drones κατέπεσαν και εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό, καθώς εάν επιβεβαιωνόταν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση των μέχρι στιγμής στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία με εμπλοκή ακόμα και του ΝΑΤΟ.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας έσπευσε να διαψεύσει τους ουκρανικούς ισχυρισμούς, αναφέροντας πως οι ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν προκάλεσαν καμία άμεση στρατιωτική απειλή κατά του ρουμανικού εδάφους.

Ουκρανικοί ισχυρισμοί

Όπως αναφέρει ο Oleg Nikolenko, εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαζικής ρωσικής επίθεσης με drones κατά της επαρχίας της Οδησσού και της πόλης – λιμανιού στον ποταμό Δούναβη, Izmail, ρωσικά drones έπεσαν στο έδαφος της Ρουμανίας, η οποία αποτελεί κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.
«Σύμφωνα με την κρατική συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής ρωσικής επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Izmail, ρωσικά «Shakhed» έπεσαν και ανατινάχθηκαν στο έδαφος της Ρουμανίας» αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Nikolenko.
«Αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η τρομοκρατία με πυραύλους της Ρωσίας αποτελεί τεράστια απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά και για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ» υποστηρίζει ο Nikolenko, ο οποίος μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία που δείχνει τις φλόγες μιας έκρηξης στην απέναντι όχθη του ποταμού Δούναβη.
Ουκρανική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι δύο ρωσικά drones έπεσαν στη ρουμανική πλευρά του Δούναβη.
Τις τελευταίες ημέρες, τα λιμάνια της Ουκρανίας, Reni και Izmail έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των επιθέσεων της Ρωσίας.
2_96.jpg
Δεν επιβεβαιώνει η Ρουμανία

Πάντως, την ανακοίνωση αυτή του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας διέψευσε κατηγορηματικά η Ρουμανία.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.
Σημειώνεται πως το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να συνδράμει στρατιωτικά οποιοδήποτε μέλος της Συμμαχίας δεχθεί επίθεση.

Ζητούν όπλα

Με αφορμή το περιστατικό αυτό ο Andriy Yermak, επικεφαλής του προσωπικού του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι προμήθειες με όπλα σύγχρονης αεράμυνας και με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, έτσι ώστε η Ρωσία να μην μπορεί να εκτοξεύει drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας.
«Πρόσθετα όπλα και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς  για την Ουκρανία.
Είναι αναγκαίο για να επιταχυνθεί η απελευθέρωση των εδαφών μας.
Η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης» υποστήριξε ο Yermak.

Σφοδρή ρωσική επίθεση δύο ωρών στο ουκρανικό λιμάνι Izmail


Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η επίθεση που εξαπέλυσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Ρωσία κατά του ουκρανικού λιμανιού Izmail που αποτελεί ένα από τα δύο μεγαλύτερα κέντρα της Ουκρανίας για την εξαγωγή των σιτηρών της.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο στρατός κατέρριψε 17 ρωσικά drones στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, αν και σε πολλές περιοχές κατεγράφησαν σοβαρές υλικές ζημιές σε αποθήκες, κτίρια παραγωγής, αγροτικά μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό».
«Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν σε μη στρατιωτικές υποδομές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών μετά την κατάρριψη των drones» ανέφερε ο κυβερνήτης της Οδησσού, Oleg Kiper, ο οποίος διεμήνυσε πως όλες οι φωτιές κατασβέστηκαν.
Σημειώνεται πως το λιμάνι του Izmail βρίσκεται στον Δούναβη και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον βασικές οδούς εξαγωγής των ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης