Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή ρωσική επίθεση δύο ωρών στο ουκρανικό λιμάνι Izmail

Σφοδρή ρωσική επίθεση δύο ωρών στο ουκρανικό λιμάνι Izmail
Ζημιές σε αποθήκες, κτήρια παραγωγής, αγροτικά μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό
Σχετικά Άρθρα
Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η επίθεση που εξαπέλυσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Ρωσία κατά του ουκρανικού λιμανιού Izmail που αποτελεί ένα από τα δύο μεγαλύτερα κέντρα της Ουκρανίας για την εξαγωγή των σιτηρών της.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο στρατός κατέρριψε 17 ρωσικά drones στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, αν και σε πολλές περιοχές κατεγράφησαν σοβαρές υλικές ζημιές σε αποθήκες, κτίρια παραγωγής, αγροτικά μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό».
«Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν σε μη στρατιωτικές υποδομές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών μετά την κατάρριψη των drones» ανέφερε ο κυβερνήτης της Οδησσού, Oleg Kiper, ο οποίος διεμήνυσε πως όλες οι φωτιές κατασβέστηκαν.
Σημειώνεται πως το λιμάνι του Izmail βρίσκεται στον Δούναβη και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον βασικές οδούς εξαγωγής των ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.
Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως την Κυριακή 3/9 οι δυνάμεις της έπληξαν βιομηχανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες καυσίμων στο λιμάνι της πόλης Reni που βρίσκεται και αυτή στο Δούναβη, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης