Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ: Οι Ουκρανοί έχασαν το 70% των όπλων της Δύσης - Zaluzhny: Η αντεπίθεση δεν πάει καλά - Ο πόλεμος κοστίζει 100 εκατ την ημέρα!

Σοκ: Οι Ουκρανοί έχασαν το 70% των όπλων της Δύσης - Zaluzhny: Η αντεπίθεση δεν πάει καλά - Ο πόλεμος κοστίζει 100 εκατ την ημέρα!
Apty Alaudinov (Ειδικές δυνάμεις Akhmat): Το 70% των οπλικών συστημάτων της Δύσης έχει καταστραφεί
(upd22) Μετά από 12 εβδομάδες αντεπίθεσης… οι Ουκρανοί έχασαν 50.000 στρατιώτες και επίσης έχασαν το 70% των όπλων που παρέλαβαν από την Δύση όλους αυτούς τους μήνες προ αντεπίθεσης και κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης…
Τα αποτελέσματα μιας αντεπίθεσης που περιλάμβανε 12 καλά προετοιμασμένες Ταξιαρχίες και άλλες 8 τακτικές ήταν να καταλάβουν 16 χωριά στην νότια Zaporizhia και να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας νότια του Robotyne αλλά χωρίς… ουσιώδη προέλαση…
Η αντεπίθεση είναι αποτυχία, και η λέξη αποτυχία χρησιμοποιείται στην Δύση… ευρύτατα πλέον….
Ο Alexey Reznikov παραιτήθηκε από υπουργός άμυνας της Ουκρανίας, όχι για τα σκάνδαλα αλλά γιατί του πιστώνεται η αποτυχία της αντεπίθεσης...
Για την ιστορία όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί ο πόλεμος στην Ουκρανία κοστίζει 100 εκατ δολάρια την ημέρα... πραγματικά πρωτοφανές ποσό... προφανώς υπολογίστε τα 50 με 60 εκατ θα πηγαίνουν στο βαθύ πηγάδι της διαφθοράς...
Είναι συγκλονιστική η εκτίμηση ότι οι Ουκρανοί έχασαν το 70% των όπλων της Δύσης… πρόκειται για καταστροφή…
Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε και οι ρώσοι μετά την επιτυχημένη άμυνα... θα σχεδιάσουν την δική τους νέα αντεπίθεση...
Με βάση ορισμένες πηγές οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν.... Chernihiv, Sumy, Dnepropetrovsk, Odessa, Zaporozhye, Kharkiv και Nikolaev... ας κρατήσουμε αυτές τις πόλεις... θα τις ξανασυναντήσουμε προσεχώς...
Εν τω μεταξύ η Ρωσία κατέστρεψε το ουκρανικό ναυπηγείο όπου συγκεντρώνονταν και κατασκευάζονταν μη επανδρωμένα μηχανοκίνητα σκάφη
Επίσης ρωσικό αεροσκάφος της αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε τη νύχτα 4/9/2023 τέσσερα ταχύπλοα σκάφη Willard Sea Force με ομάδες εφόδου...
Izm-1-768x575.jpg
Διαψεύδει η Ρουμανία την Ουκρανία

Τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας ότι ρωσικά drones
κατέπεσαν και εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας διέψευσε το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας έσπευσε να διαψεύσει τους ουκρανικούς ισχυρισμούς, αναφέροντας πως οι ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν προκάλεσαν καμία άμεση στρατιωτική απειλή κατά του ρουμανικού εδάφους.
Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Oleg Nikolenko υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαζικής ρωσικής επίθεσης με drones κατά της επαρχίας της Οδησσού και της πόλης – λιμανιού στον ποταμό Δούναβη, Izmail, ρωσικά drones έπεσαν στο έδαφος της Ρουμανίας, η οποία αποτελεί κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.
«Σύμφωνα με την κρατική συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής ρωσικής επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Izmail, ρωσικά «Shakhed» έπεσαν και ανατινάχθηκαν στο έδαφος της Ρουμανίας» αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Nikolenko.
«Αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η τρομοκρατία με πυραύλους της Ρωσίας αποτελεί τεράστια απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά και για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ» υποστηρίζει ο Nikolenko, ο οποίος μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία που δείχνει τις φλόγες μιας έκρηξης στην απέναντι όχθη του ποταμού Δούναβη.
Ουκρανική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι δύο ρωσικά drones έπεσαν στη ρουμανική πλευρά του Δούναβη.
Τις τελευταίες ημέρες, τα λιμάνια της Ουκρανίας, Reni και Izmail έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των επιθέσεων της Ρωσίας.

Σφοδρή ρωσική επίθεση δύο ωρών στο ουκρανικό λιμάνι Izmail

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η επίθεση που εξαπέλυσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Ρωσία κατά του ουκρανικού λιμανιού Izmail που αποτελεί ένα από τα δύο μεγαλύτερα κέντρα της Ουκρανίας για την εξαγωγή των σιτηρών της.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο στρατός κατέρριψε 17 ρωσικά drones στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, αν και σε πολλές περιοχές κατεγράφησαν σοβαρές υλικές ζημιές σε αποθήκες, κτίρια παραγωγής, αγροτικά μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό».
«Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν σε μη στρατιωτικές υποδομές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών μετά την κατάρριψη των drones» ανέφερε ο κυβερνήτης της Οδησσού, Oleg Kiper, ο οποίος διεμήνυσε πως όλες οι φωτιές κατασβέστηκαν.
Σημειώνεται πως το λιμάνι του Izmail βρίσκεται στον Δούναβη και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον βασικές οδούς εξαγωγής των ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.

Άλλο ένα drone αναχαιτίστηκε πάνω από την περιοχή Bryansk

Το Κίεβο προσπάθησε ξανά να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά το UAV αναχαιτίστηκε πάνω από την περιοχή Bryansk.
Αυτό αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 4 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 17:00 ώρα Μόσχας, το καθεστώς του Κιέβου θέλησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με UAV στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε πάνω από την επικράτεια της περιοχής Bryansk», ανέφερε το υπουργείο.

Ουκρανία: Στη γραμμή του μετώπου στο Donetsk ο Zelensky

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε απόψε ότι βρίσκεται στη γραμμή του ανατολικού μετώπου, στην περιοχή του Ντονέτσκ.
«Περιοχή του Ντονέτσκ.
Επισκεπτόμαστε τις ταξιαρχίες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, που αποτελούν μέρος της τακτικής επιχειρησιακής δύναμης του Ντονέτσκ», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κίεβο δείχνει τον Zelensky να συναντιέται με στρατιώτες.

Οι Ρώσοι απέτρεψαν ουκρανική απόβαση στην Κριμαία, κατέρριψαν drones

Στην αποτροπή απόβασης ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην δυτική Κριμαία προχώρησαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 τα ξημερώματα οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Τις πρώτες πρωινές ώρες, στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας (...) αεροσκάφη της αεροπορίας ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν τέσσερα ταχύπλοα «Willard Sea Force» αμερικανικής κατασκευής που μετέφεραν αποβατικές ομάδες των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κινούμενα προς την κατεύθυνση του ακρωτηρίου Tarkhankut, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επιπλέον, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της Κριμαίας καθώς και της ρωσικής επαρχίας Kursk που συνορεύει με την Ουκρανία.
«Περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, ουκρανικά drones καταστράφηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας και πάνω από την περιφέρεια Kursk από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο 2/9, η Μόσχα ανέφερε πως κατέστρεψε τρία ναυτικά drones που είχαν στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ανόητοι οι ΗΠΑ χρειάζονται διέξοδο από την ήττα της Ουκρανίας

Ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor, κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να αναγκάσει τις αρχές της Ουκρανίας να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.
«Τώρα είναι η ώρα για διαπραγματεύσεις.
Η Ουάσιγκτον, όχι η Μόσχα, χρειάζεται διέξοδο από πολλές καταστροφές… ανόητοι!» τόνισε εμφατικά.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η σύγκρουση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, την Ουκρανία που τροφοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η αποδυνάμωση της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η αύξηση της εγκληματικότητας και η μεταναστευτική κρίση λόγω των ανοιχτών συνόρων απαιτούν αποφασιστική δράση από τον Λευκό Οίκο.

Apty Alaudinov (Ειδικές δυνάμεις Akhmat): Το 70% των οπλικών συστημάτων της Δύσης έχει καταστραφεί

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χάσει περίπου το 70% του στρατιωτικού εξοπλισμού που παρείχε η Δύση, δήλωσε ο Apty Alaudinov, διοικητής της μονάδας ειδικών δυνάμεων Akhmat και αναπληρωτής διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR).
«Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το 60% έως 70% του εξοπλισμού που στάλθηκε στις ουκρανικές δυνάμεις έχει καταστραφεί», είπε ο Alaudinov, λέγοντας ότι μεγάλες ποσότητες υλικού που προμήθευσε η Δύση έχουν καταστραφεί σε ρωσικές νάρκες ή έχουν χτυπηθεί από πυραύλους και πυροβολικό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο αποτέλεσμα φαίνεται «ακριβώς στο πεδίο της μάχης».
«Το Aidar τάγμα εφόδου της Ουκρανίας ή οι Azov παραστρατιωτική ομάδα που, όπως λένε, έχουν περάσει χρόνια προετοιμασιών για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων αποδεικνύεται, επανασυναρμολογημένες μονάδες που ενώνονται με μαχητές από διάφορες μονάδες.
Και το γεγονός ότι παραδίδονται εύκολα δείχνει ότι έχουν χάσει το αρχικό κέφι που είχαν, δεν έχουν πλέον εφεδρείες ή όπλα», σημείωσε ο Alaudinov.
«Κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία ξοδεύει το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της, σύντομα θα αντιμετωπίσει ένα άλλο Μαϊντάν (ο όρος «Μαϊντάν» επινοήθηκε λόγω της εξέγερσης στην κεντρική Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου ή το Μαϊντάν Νεζαλεζνόστι),
Κατά τον Apty Alaudinov ο κόσμος «έχει σιγά σιγά αφυπνιστεί στην πραγματικότητα».

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η αντεπίθεση δεν πάει καλά λόγω έλλειψης αεροπορίας από τις Ουκρανικές δυνάμεις

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, επικρίνοντας τη Δύση, κατά λάθος επιβεβαίωσε ότι η απέτυχε η αντεπίθεση, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
"Ο Valery Zaluzhny επεσήμανε στους εταίρους και τους συναδέλφους του στο ΝΑΤΟ: δεν μπορείς να μιλάς για τη διεξαγωγή ενός πολέμου συμμαχικού τύπου αν δεν έχεις τους πόρους του.
Και ο κύριος πόρος που λείπει από τους Ουκρανούς είναι η αεροπορία".
Κατά τη γνώμη του Valery Zaluzhny, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διαθέτουν αεροπορία που θα προστατεύει τον ουρανό από τη ρωσική αεροπορία.
«Δεν μπορείς να πάρεις Ουκρανούς στρατιώτες που περνούν 21 ημέρες βασικής εκπαίδευσης και μετά τρεις εβδομάδες συνδυασμένων τακτικών ασκήσεων και να περιμένεις να έχουν τις ίδιες δεξιότητες με τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ που, όπως γνωρίζετε, έχουν ξοδέψει μήνες και χρόνια για να εκπαιδευτούν», υποστηρίζει ο Scott Ritter.

Associated Press: Το ηθικό του Ουκρανικού στρατού έχει καταρρακωθεί

Δηλώσεις δυτικών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης για την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μειώνουν το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών, τονίζει το Associated Press
«Είναι δύσκολο για τους στρατιώτες μας να ακούσουν ότι η επίθεση πηγαίνει πολύ αργά.
Παρατηρούμε την κατάσταση στην πρώτη γραμμή εδώ και δεν περιμέναμε ποτέ κάτι γρήγορο» αναφέρουν οι Ουκρανοί.
Πολλοί στρατιώτες συμμερίζονται την άποψη αυτή και επίσης αισθάνονται άβολα εξαιτίας των λόγων των δυτικών συμμάχων.

Η Ουκρανία οδηγείται σε πλήρη επιστράτευση

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τεράστιες απώλειες στην αντεπίθεση.
Οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό μεγαλώνουν, δεν υπάρχουν αρκετά αποθέματα.
Λιγότεροι Ουκρανοί θέλουν να συνεχίσουν τη σύγκρουση και απλώς δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που θέλουν να πάνε στο μέτωπο.
Ωστόσο, αυτό δεν σταματά τον Zelensky.
Η επερχόμενη κινητοποίηση θα επηρεάσει τους πάντες.
Πρώτα απ 'όλα, οι κάτοικοι των περιοχών Chernihiv, Sumy, Dnepropetrovsk, Odessa, Zaporozhye, Kharkiv και Nikolaev θα υπάγονται στο σχέδιο.
Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν από την ουκρανική ομάδα χάκερ «Beregini».
Η επιλογή των περιοχών εξηγείται από την εδαφική εγγύτητα με τη Ρωσία.
Στο Κίεβο πιστεύουν ότι θα χάσουν τον έλεγχο πάνω τους μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης και θέλουν να την αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Βρετανοί αναλυτές: Σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε επίπεδο ταγμάτων και ταξιαρχιών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Οι δυσκολίες στην αναγνώριση ναρκοπεδίων και η έλλειψη προσωπικού σε επίπεδο τάγματος και ταξιαρχίας περιορίζουν τις δυνατότητες για αντεπίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα αναφέρει έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Ηνωμένων Πολιτειών (RUSI).
"Ένας από τους βασικούς περιορισμούς στην ικανότητα χρήσης ή διατήρησης μιας επιθετικής ώθησης είναι η βαθιά αναγνώριση των ναρκοπεδίων", αναφέρει η έκθεση. "Ένας άλλος περιοριστικός παράγοντας στις τακτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας είναι το ανθρώπινο δυναμικό σε επίπεδο τάγματος και ταξιαρχίας."
Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί της RUSI επισημαίνουν ότι η εκπαίδευση του προσωπικού θα πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τη δομή που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και όχι σύμφωνα με τις μεθόδους του ΝΑΤΟ.
To think tank σημείωσε επίσης τον πολύ αργό ρυθμό της ουκρανικής αντεπίθεσης, που επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να «επανέρχονται». Η έκθεση σημειώνει επίσης μεγάλες απώλειες εξοπλισμού από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Vladimir Konstantinov (Επικεφαλής Βουλής Κριμαίας): Ο Oleksiy Reznikov δεν παραιτήθηκε για τα σκάνδαλα αλλά γιατί απέτυχε η αντεπίθεση

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Vladimir Konstantinov, πιστεύει ότι η παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov συνδέεται με την αποτυχία της αντεπίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων.
Νωρίτερα , ο Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε την παραίτηση του Oleksiy Reznikov από τη θέση του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας και τον διορισμό του επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας Rustem Umerov στη θέση του.
Ο Rustem Umerov είναι Τατάρος της Κριμαίας, κάποτε έζησε στην Κριμαία.
Ήταν σύμβουλος του ηγέτη του Mejlis του λαού των Τατάρων της Κριμαίας του Mustafa Dzhemilev .
«Δεν γνωρίζω καθόλου τον Umerov.
Αλλά ξέρω ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα ολόκληρο το αμυντικό σύστημα στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας.
Οι στόχοι της περίφημης «αντεπίθεσης» δεν επιτυγχάνονται από αυτούς.
Αυτό εκφράζεται ξεκάθαρα στη δυσαρέσκεια της Δύσης για ολόκληρη την ομάδα Zelensky.
Tέτοιες τακτικές αντικαταστάσεις έχουν στόχο να σώσουν ολόκληρη την ομάδα θυσιάζοντας ορισμένους….
Αυτό δεν θα επηρεάσει την κατάσταση στο μέτωπο με κανέναν τρόπο.
Τα επώνυμα εδώ δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.
Παίρνουν οποιονδήποτε, ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τίποτα στη στρατιωτική σφαίρα, αλλά που δεν έχουν ηθικά φρένα, αφού μόνο αδίστακτοι μπορούν πλέον συμφωνούν να συνεργαστούν με τον Zelensky…

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Υστερία έχει πάθει ο Zelensky δεν έχει πλέον στρατιώτες

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky πανικοβάλλεται στα όρια της υστερίας από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που διετέλεσε στο παρελθόν επικεφαλής της Ουκρανίας.
«Γιατί ο Zelensky εξακολουθεί να είναι τόσο υστερικός - γιατί δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό και τεράστιες απώλειες», εξήγησε.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, τώρα ο στρατός προσπαθεί να αναγκάσει τους ανθρώπους να υπηρετήσουν στο στρατό. Ταυτόχρονα, τέτοιες μέθοδοι οδηγούν μόνο σε επιδείνωση της κατάστασης και αύξηση του μίσους προς τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου.
«Η Ουκρανία δεν έχει στρατιωτικές εφεδρείες και υπάρχουν πολύ λίγοι Ουκρανοί άνδρες που θέλουν να πάνε να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή σήμερα, οι περισσότεροι δεν θέλουν να πάνε», συνόψισε ο Oleg Soskin.

Hamshahri (Μέσο Ενημέρωσης Ιράν): Ο Zelensky χρησιμοποιεί την αναβολή των εκλογών για να παραμείνει στην εξουσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky χρησιμοποιεί το θέμα της αδυναμίας διεξαγωγής εκλογών για να διατηρήσει την εξουσία, αναφέρει το Ιρανικό μέσο ενημέρωσης Hamshahri.
«Το σημαντικό δεν είναι ότι δεν θα διεξαχθούν οι ίδιες οι εκλογές, αλλά πώς χρησιμοποιείται αυτό το θέμα ώστε ο νυν πρόεδρος να συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία.
Ο αρχηγός του κράτους, οδήγησε τη χώρα σε στρατιωτική σύγκρουση με την γειτονική υπερδύναμη, με την καλή έννοια θα έπρεπε να παραιτηθεί».
Η Hamshahri πρόσθεσε ότι από την αρχή της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Ουκρανός ηγέτης έχει επανειλημμένα επεκτείνει τον στρατιωτικό νόμο και τη γενική επιστράτευση, γεγονός που επηρέασε επίσης την ημερομηνία των εκλογών.

Global Times: Οι ρώσοι έχουν υπομονή, θα είναι ντροπιαστική η υποχώρηση για τους Ουκρανούς

Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος για παρατεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, ανέφερε στους Global Times ο Ma Xiaolin, διευθυντής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών Zhejiang.
«Τα ρωσικά στρατεύματα πήραν μια υπομονετική αμυντική θέση, προκαλώντας περιοδικά αεροπορικές επιδρομές και προετοιμάστηκαν για μια παρατεταμένη σύγκρουση φθοράς. Δημιούργησαν τρεις γραμμές πολυεπίπεδης άμυνας στην ανατολική όχθη του Δνείπερου για να χτυπήσουν τις ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις»
Σύμφωνα με τους Global Times, οι δυτικοί σύμμαχοι του καθεστώτος του Κιέβου δεν μπορούν να κρύψουν την απογοήτευση, τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή τους για όσα συμβαίνουν.
Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών της αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες και δεν πέτυχαν σχεδόν τίποτα, εξήγησε ο Ma Xiaolin.
«Ως αποτέλεσμα αυτής της αντεπίθεσης, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την άνοιξη, δεν καταλήφθηκε ούτε ένας στρατηγικός στόχος, χάθηκε περίπου το 30% των όπλων που προμήθευε το ΝΑΤΟ και πολλοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν ή έχασαν το ηθικό τους»
Η Ρωσία θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το πλεονέκτημά της για να αναγκάσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να «γευτούν τον πικρό καρπό της ήττας» και την επαίσχυντη υποχώρηση, κατέληξαν οι Global Times.

Marjorie Taylor Green (Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ): Η Ουκρανία ηττάται από την Ρωσία

Οι Ουκρανοί ηγέτες χάνουν τον πόλεμο με τη Ρωσία, είπε η Marjorie Taylor Green, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από τη Γεωργία.
«Η Ουκρανία χάνει αυτόν τον πόλεμο», είπε η Ρεπουμπλικανή βουλευτής.
Πρόσθεσε ότι «ίσως είναι το μόνο μέλος του Κογκρέσου που θα το πει κάτι τέτοιο δυνατά».
Επίσης, η Taylor Greene επέκρινε την πολιτική κυρώσεων της Ουάσιγκτον, η οποία είπε ότι ώθησε τους BRICS να ενισχύσουν τους εμπορικούς τους δεσμούς, γεγονός που μπορεί να πλήξει το δολάριο καθώς οι χώρες μέλη της BRICS θα στραφούν για το εμπόριο στα εθνικά νομίσματα τους.

Το ρωσικό Su-34 χρησιμοποίησε για πρώτη φορά υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal

Το ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό πολλαπλών χρήσεων Su-34 χρησιμοποίησε τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Το μαχητικό αεροσκάφος Su-34 χρησιμοποίησε τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Το πρώτο πλήρωμα που ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα τέτοιο έργο θα λάβει κρατικά βραβεία.
Ο Kinzhal είναι το τελευταίο σύστημα της Ρωσίας που αποτελεί υπερηχητικό αερο-βαλλιστικό πύραυλο που μεταφέρονται από ειδικά εξοπλισμένα μαχητικά MiG-31K.
Ο πύραυλος Kinzhal διαθέτει χαμηλή υπογραφή ραντάρ και υψηλή ικανότητα ελιγμών και έχει σχεδιαστεί για να χτυπά επίγειους και ναυτικούς στόχους.
Το πυραυλικό σύστημα Kinzhal βρίσκεται σε πειραματική μάχη από τον Δεκέμβριο του 2017.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά επίσημα τον πύραυλο σε μάχη στην ειδική επιχείρηση της χώρας στις 18 Μαρτίου 2022.

Οι ρώσοι χτύπησαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στον Οδησσό με drone

Η Ρωσική Αεροδιαστημική Δύναμη είχε στοχεύσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των δυνάμεων του Κιέβου στην περιοχή της Οδησσού με drones αυτοκτονίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
«Η Ρωσική Αεροδιαστημική Δύναμη πραγματοποίησε ομαδικό χτύπημα από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον αποθηκών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για προμήθειες σε στρατιωτικά οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο λιμάνι Ρένι, στην περιοχή της Οδησσού.
Ο στόχος του χτυπήματος επετεύχθη.
Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι καταστράφηκαν».

Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα από τα drones καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα της.
Ωστόσο, στο λιμάνι του Ρένι σημειώθηκαν μεγάλες υλικές απώλειες.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης αρκετές προσπάθειες προώθησης των δυνάμεων του Κιέβου σε διαφορετικές κατευθύνσεις εντός της ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών σε στρατιώτες και εξοπλισμό στην Avdiivka

Για τεράστιες απώλειες των Ουκρανών σε στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Avdiivka κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
«Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν πολλές εχθρικές επιθέσεις στην κατεύθυνση της Avdiivka.
Το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τους, εξουδετερώθηκε.
Επίσης, στρατιωτικός εξοπλισμός καταστράφηκε σε αρκετά μεγάλο αριθμό» υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya – 24 ο Pushilin.
Όπως είπε ο Pushilin, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αλλάξει την εστίαση τους και επιτίθενται πλέον πιο ενεργητικά δυτικά του Verbovoye και ανατολικά του Urozhaynoye, αν και σημείωσε πως όλες οι επιθέσεις τους αποκρούονται και οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους.
Σύμφωνα με τον Pushilin, η κατεύθυνση του Yuzhnodonetsk είναι αυτή τη στιγμή η πιο καυτή περιοχή των πολεμικών συγκρούσεων.Τι συμβαίνει στο μέτωπο  - Απώλειες 530 Ουκρανών στρατιωτών σε μια ημέρα

Στην κατεύθυνση του Donetsk, η Ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Γιουγκ απέκρουσε τέσσερις επιθέσεις από την 4η Ταξιαρχία Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, την 5η Ταξιαρχία Εφόδου, την 77η Ταξιαρχία Αεροπορίας και την 30η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία κοντά στα Kleshcheevka, Artyomovsk, Dubovo-Vasilyevka και Zaliznyan.
Η ομάδα απέκρουσε δύο ακόμη επιθέσεις από την 110η μηχανοκίνητη και την 79η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία επίθεσης κοντά στο Veseloye και το Staromikhailovka.
Οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 250 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία μηχανοκίνητα οχήματα, ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777 αμερικανικής κατασκευής, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab πολωνικής κατασκευής καθώς και δύο ρυμουλκούμενα Msta-B και D-20.

Στην κατεύθυνση του Zaporozhye, τρεις επιθέσεις από την 47η μηχανοκίνητη και την 82η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία επίθεσης των δυνάμεων του Κιέβου απωθήθηκαν κοντά στο Robotyne και το Verbovoye.
Μια σειρά ρωσικών επιδρομών έπληξε επίσης συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου στα δυτικά του Verbovoye.
Πάνω από 130 Ουκρανοί στρατιώτες εξοντώθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, τρία μηχανοκίνητα οχήματα, τρία ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα M777, τρία ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα M119 αμερικανικής κατασκευής και τρία ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα D-30.
Επιπλέον, τρεις αποθήκες πυρομαχικών πεδίου των δυνάμεων του Κιέβου στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν κοντά στη Novosyolovka, Chervonaya Krinitsa και Orikhiv.

Εν τω μεταξύ, προς την κατεύθυνση Kupyansk, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Zapad απέκρουσε τρεις αντεπιθέσεις από την 32η και 43η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας κοντά στη Sergeevka.
Η ομάδα στόχευσε επίσης αρκετές συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού κοντά στα Sverdlovka, Sergeevka, Dvurechnaya, Berestovoye και Budarki.
Συνολικά 40 Ουκρανοί σκοτώθηκαν, δύο μηχανοκίνητα οχήματα, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab και ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777 εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην κατεύθυνση Krasny Liman, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Tsentr απέκρουσε δύο επιθέσεις της 5ης Ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς και της 12ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων κοντά στο Grigorovka και το Kuzmino.
Η ομάδα στόχευσε επίσης τις 21η, 63η και 67η μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στις Yampolovka, Torskoye, Kuzmino και Chervonaya Dibrova.
Οι δυνάμεις του Κιέβου έχασαν 50 στρατιώτες και δύο φορτηγά προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, η ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Vostok στόχευσε συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 38ης και 36ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας.
Μέχρι και 125 Ουκρανοί σκοτώθηκαν, ένα θωρακισμένο μαχητικό όχημα και δύο μηχανοκίνητα οχήματα εξουδετερώθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην κατεύθυνση της Kherson, οι δυνάμεις του Κιέβου έχασαν 60 στρατιώτες, ένα τανκ και πέντε μηχανοκίνητα οχήματα από ρωσικά στρατιωτικά πυρά.
Επιπλέον, δύο αποθήκες πυρομαχικών και ένα κέντρο ελέγχου drone καταστράφηκαν κοντά στο Vysshetarasovka και το Dneprovskoye

Σκληρές μάχες στο Robotyne

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε μια ομάδα ουκρανικών επιθετικών αεροσκαφών κοντά στο χωριό Robotyne, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας Zap[orizhia Balitsky.
«Η κατάσταση στη γραμμή επαφής στην περιοχή Robotyne παραμένει τεταμένη.
Τη νύχτα καταγράφηκε και πάλι η κίνηση του εχθρικού εξοπλισμού, καθώς και η προέλαση ομάδας εφόδου έως 20 ατόμων.
Ως αποτέλεσμα της μάχης, η ομάδα καταστράφηκε»
O Ουκρανικός στρατός παραμένει πιο δραστήριος στις περιοχές Robotyne-Verbove και Priyutnoye-Urozhaynoye όπως επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτή επικεφαλής της DPR Denis Pushilin .
Ο ρωσικός στρατός αποκρούει όλες τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας...
Στόχος των Ουκρανών είναι να ανοίξουν δρόμο προς το Tokmak.

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_32023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_32023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_32023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_32023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_32023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_September_32023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης