Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: 23 νεκροί σε συγκρούσεις του τακτικού στρατού με αντάρτες που στηρίζει η Τουρκία

Συρία: 23 νεκροί σε συγκρούσεις του τακτικού στρατού με αντάρτες που στηρίζει η Τουρκία
Ο συριακός στρατός και μαχητές που πρόσκεινται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (αραβοκουρδικός συνασπισμός, όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας) προσπάθησαν να τους απωθήσουν και συγκρούστηκαν μαζί τους
Αιματηρές μάχες διεξάγονται στη βορειοανατολική Συρία.
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή (3/9/2023) όταν μαχητές που στηρίζονται από την Τουρκία επιχείρησαν να διεισδύσουν στην περιοχή και συγκρούστηκαν με τον τακτικό συριακό στρατό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από τις μάχες στην επαρχία Hasakah σκοτώθηκαν 18 μέλη των φιλοτουρκικών οργανώσεων και πέντε Σύροι στρατιώτες, είπε ο Rami Abdel Rahman, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που εδρεύει τη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.
Σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή, το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Tal Tamr στη βορειοδυτική Hasakah που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Η Τουρκία θέλει ζώνη ασφαλείας


Μονάδες των ανταρτών που στηρίζονται από την Άγκυρα και αυτοαποκαλούνται Εθνικός Συριακός Στρατός προσπάθησαν νωρίτερα να διεισδύσουν σε αυτήν την περιοχή.
Ο συριακός στρατός και μαχητές που πρόσκεινται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (αραβοκουρδικός συνασπισμός, όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας) προσπάθησαν να τους απωθήσουν και συγκρούστηκαν μαζί τους.
Η περιοχή του Tal Tamr βρίσκεται στη συνοριακή ζώνη που ελέγχεται από την Άγκυρα.
Από το 2016, η Τουρκία έχει εξαπολύσει πολλές επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο περιοχών κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δηλώνει ότι θέλει να εγκαθιδρύσει μια «ζώνη ασφαλείας» πλάτους τριάντα χιλιομέτρων κατά μήκος όλου του συνόρου.
Με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2019 με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε περιοχές των συνόρων και σε αντάλλαγμα η Τουρκία σταμάτησε τη στρατιωτική επιχείρηση που είχε εξαπολύσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης