Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαδρίτη: Lockdown λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων – Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες

Μαδρίτη: Lockdown λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων – Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες
Τι ανακοίνωσε  ο δήμαρχος της πόλης
Μετά τον Covid έρχονται έκτακτα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών και εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Ο δήμαρχος της Μαδρίτης συνέστησε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 σε όλους τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους καθώς η πρωτεύουσα προετοιμάζεται για καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες που επηρεάζουν πολλές περιοχές της Ισπανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό, που σημαίνει πιθανό ακραίο κίνδυνο, για την Κυριακή (3/9) στην περιοχή της Μαδρίτης, στην επαρχία Τολέδο και στην πόλη του Κάντιθ.
Δήλωσε ότι έως και 120 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο θα μπορούσαν να πέσουν σε διάστημα 12 ωρών στη Μαδρίτη.
«Λόγω της εξαιρετικής και ασυνήθιστης κατάστασης, στην οποία θα καταρριφθούν τα ρεκόρ βροχοπτώσεων, ζητώ από τους ανθρώπους της Μαδρίτης να μείνουν στο σπίτι σήμερα», έγραψε ο δήμαρχος της Μαδρίτης Jose Luis Martinez-Alm στο X, πρώην Twitter.
Μαύρα σύννεφα καταιγίδας μαζεύονταν πάνω από τη Μαδρίτη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (3/9), αλλά πολλοί άνθρωποι ήταν έξω ως συνήθως.
«Νομίζω ότι (ο κόκκινος συναγερμός) είναι μια καλή ιδέα», είπε ο 42χρονος κάτοικος της Μαδρίτης, Manuel Loro.
«Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας σήμερα».
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης έστειλαν μηνύματα στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για κινδύνους πλημμύρας και συμβουλεύοντάς τους να μην χρησιμοποιούν οχήματα.
Η LaLiga διέκοψε τον βραδινό αγώνα μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σεβίλλης στο στάδιο Wanda Metropolitano στη Μαδρίτη λόγω του συναγερμού.
Στο Alcanar της επαρχίας της Tarragona, στην ανατολική ακτή της Ισπανίας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν επίσης περιορίσει τους κατοίκους στα σπίτια τους λόγω πλημμυρικών φαινομένων μετά από 215 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο βροχή τις τελευταίες 24 ώρες.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-03_210906.png
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-03_210841.png
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-03_210810.png
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-03_210750.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης