Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι μισθοί στη Γαλλία θα αυξηθούν 5% το 2023 – Φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι μισθοί στη Γαλλία θα αυξηθούν 5% το 2023 – Φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις
Οι άνοδος των τιμών επιταχύνθηκε τον Αύγουστο στη Γαλλία
Οι μισθοί αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 5% φέτος στη Γαλλία, δήλωσε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, προσθέτοντας ότι ένα επερχόμενο κοινωνικό συνέδριο θα αναζητήσει τρόπους για την αύξηση των αμοιβών των χαμηλόμισθων εργαζομένων, κυρίως μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων.
«Θα πρέπει να δούμε κατά μέσο όρο μια αύξηση 5% για τους μισθούς το 2023 – δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, αλλά μπορούμε», δήλωσε ο Le Maire σε συνέντευξή του στην τηλεόραση BFM, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023.
Η αύξηση αυτή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό της Γαλλίας, ο οποίος τον Αύγουστο διαμορφωνόταν σε ετήσιο ρυθμό 4,8%.
Οι αυξήσεις των τιμών καταναλωτή στη Γαλλία τείνουν να μειωθούν φέτος, αν και επιταχύνθηκαν απροσδόκητα τον Αύγουστο.
Μεταξύ άλλων δυνατοτήτων για την αύξηση των χαμηλών αμοιβών, ο Le Maire δήλωσε ότι εξετάζεται επίσης η μείωση των φορολογικών βαρών στις θέσεις εργασίας που αμείβονται λίγο πάνω από τον κατώτατο μισθό.
Ο Le Maire στις 29 Αυγούστου επέμεινε στην πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 1% για το 2023, παρά τις ανησυχίες για την ύφεση από την αδύναμη οικονομική ανάκαμψη της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης