Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ πέρασαν την πιο επικίνδυνη...κόκκινη γραμμή – Στέλνουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ πέρασαν την πιο επικίνδυνη...κόκκινη γραμμή  – Στέλνουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία
Τα βλήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν σε εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα, θα χρησιμοποιηθούν από τα αμερικανικά άρματα μάχης M-1 Abrams
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ σύντομα πρόκειται να στείλουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, κίνηση που θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις τους με τη Ρωσία, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα υο Reuters.
Τα βλήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν σε εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα, θα χρησιμοποιηθούν από τα αμερικανικά άρματα μάχης M-1 Abrams που θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ουκρανία εντός των επόμενων εβδομάδων.
Τον Μάρτιο, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε ότι θα δώσει τα επικίνδυνα πυρομαχικά στην Ουκρανία, για χρήση σε βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2.
Τα πυρομαχικά κατασκευάζονται από το υποπροϊόν του ουρανίου που έχει υποστεί επεξεργασία για την πυρηνική ενέργεια και τα πυρηνικά όπλα.
Στην αντιαρματική χρήση, το απεμπλουτισμένο ουράνιο αποτιμάται για την πυκνότητά του, η οποία είναι 1,7 φορές η πυκνότητα του μολύβδου.
Τοποθετείται σε οπλισμό που μοιάζουν με βελάκια, τα οποία με τη σειρά τους εμπεριέχονται σε βλήματα.
Διαπερνούν τη θωράκιση ενός τανκ και στη συνέχεια αναφλέγονται όταν έρχονται σε επαφή με το οξυγόνο μέσα στο στοχευόμενο όχημα.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο - Το παράδειγμα του Ιράκ

Οι ΗΠΑ προχωρούν στην κίνηση αυτά παρά το γεγονός ότι επιστημονική μελέτη επισημαίνει τη πιθανή σύνδεση μεταξύ των πυρομαχικών αυτών και τρομακτικών γενετικών προβλημάτων, που διαπιστώθηκε στο Ιράκ.
Αυτή η μελέτη επικεντρώθηκε στην ιρακινή πόλη Nasiriyah, η οποία δέχθηκε επίθεση από τον αμερικανικό στρατό στις αρχές της δεκαετίας του '90 και ξανά το 2003.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Συνασπισμό για την Απαγόρευση των Όπλων Ουρανίου,όταν οι σφαίρες απεμπλουτισμένου ουρανίου πλήττουν μία θωρακισμένη επιφάνεια, καίγονται από τις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται από την πρόσκρουση.
Αυτό δημιουργεί μια πολύ λεπτή σκόνη που είναι ραδιενεργή και χημικά τοξική.
Μέσω της τροφής και της αναπνοής, αυτή η τοξική σκόνη απορροφάται από το σώμα.
Στο σώμα, η ακτινοβολία και το χημικό δηλητήριο προκαλούν σοβαρές βλάβες.
Πολλές ασθένειες μπορούν να προκληθούν: αλλοίωση και βλάβη στο γονιδίωμα, δυσπλασίες του ανθρώπινου σώματος στη μήτρα, μειωμένη γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες, καρκίνος σε όλα σχεδόν τα όργανα, νεφρική ανεπάρκεια και προβλήματα συμπεριφοράς.
Τονίζεται ότι αυτά τα βλήματα θα χρησιμοποιηθούν από τον ουκρανικό στρατό στη γη που υποτίθεται ότι επιδιώκει να «απελευθερώσει» προς όφελος των πολιτών που θα ζουν εκεί και θα εκτίθενται σε αυτόν τον κίνδυνο για πολλά χρόνια ακόμη.

iraq.jpg
ΗΠΑ: Εξαντλήθηκαν τα συμβατικά πυρομαχικά - Στέλνουν στην Ουκρανία ό, τι πιο επικίνδυνο υπάρχει

Τα πυρομαχικά αυτά θα συμπεριληφθούν σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει το Reuters.
Το νέο πακέτο έως και 375 εκατ. δολαρίων έρχεται να προστεθεί στα 135 δισεκατομμύρια, που έχουν διαθέσει οι Αμερικανοί στον πόλεμο αντιπροσώπων που διεξάγουν στην Ουκρανία.
Αυτή δεν είναι η πρώτη μορφή άκρως αμφιλεγόμενων πυρομαχικών που η αμερικανική κυβέρνηση έχει στείλει στον πόλεμο τους τελευταίους μήνες.
Το καλοκαίρι η κυβέρνηση Biden έστειλε πυρομαχικά διασποράς που εκτοξεύονται από πυροβόλα 155 χλστ.
Περισσότερες από 100 χώρες είναι συμβαλλόμενα μέρη σε μια συνθήκη που απαγορεύει τα εν λόγω πυρομαχικά.
«Οι βόμβες διασποράς διασκορπίζουν μικρά υποπυρομαχικά σε μεγάλες περιοχές, καθιστώντας τα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους πολίτες», έγραψε ο Dave DeCamp του AntiWar.com τον Ιούλιο.
«Υποπυρομαχικά που δεν εκρήγνυνται αμέσως μετά την πρόσκρουση μπορούν να σκοτώνουν ή να ακρωτηριάζουν αμάχους για τις επόμενες δεκαετίες, όπως συνέβη στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος, όπου οι ΗΠΑ έριξαν εκατοντάδες εκατομμύρια βόμβες κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ».
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Biden άθελά του αποκάλυψε ότι ενέκρινε τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς επειδή εξαντλήθηκαν τα συμβατικά βλήματα από τα αμερικανικά αποθέματα.

Είναι επικίνδυνοι

Τις προηγούμενες μέρες ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mitt Romney απέδειξε την επικίνδυνη διακομματική στήριξη στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στην Ουκρανία, είπε, «αφορούν τις καλύτερες δαπάνες εθνικής άμυνας που νομίζω ότι έχουμε κάνει ποτέ. Δεν χάνουμε ζωές στην Ουκρανία!».
Η ρητορική του Romney είναι ξεκάθαρα μέρος μιας συντονισμένης, δικομματικής εκστρατείας με στόχο την ενίσχυση της υποστήριξης στον πόλεμο.
Μετά από ένα ταξίδι στο Κίεβο και μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Richard Blumenthal δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αρχικά μίλησε για τη «μαγνητική ενέργεια» του και μετά είπε ότι «πιάνουν τόπο» τα χρήματα των Αμερικανών, επειδή «ούτε μία Αμερικανίδα ούτε ένας Αμερικανός στρατιώτης έχει τραυματιστεί ή σκοτωθεί».
Δεδομένης της αδιαφορίας τους για τις ζωές των Ουκρανών που θυσιάστηκαν για την ατζέντα των νεοσυντηρητικών, αυτοί οι πολεμοκάπηλοι σίγουρα δεν ενδιαφέρονται αν μια γενιά αμάχων είναι καταδικασμένη να υπομείνει φρικτές γενετικές ανωμαλίες και καρκίνο από απεμπλουτισμένο ουράνιο ή απώλεια άκρων από πυρομαχικά διασποράς.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης