Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden o... «happy traveler»: Εκτός από γηραιότερος, είναι και ο πρόεδρος με τις πιο μακροχρόνιες διακοπές!

Biden o... «happy traveler»: Εκτός από γηραιότερος, είναι και ο πρόεδρος με τις πιο μακροχρόνιες διακοπές!
Το 40% των διακοπών Biden ξεπερνά κατά πολύ αυτές των προκατόχων του
Εκτός από γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Joe Biden έγινε και ο πρόεδρος που απολαμβάνει 40% μεγαλύτερες χρονικά διακοπές από κάθε άλλον, σύμφωνα με ανάλυση δημοσιογραφικών δημοσιεύσεων, προκαλώντας την οργή και την χλεύη των Ρεπουμπλικάνων και τον προβληματισμό των Δημοκρατικών.
«Ο Biden πέρασε το σύνολο ή μέρος των 382 από τις 957 ημέρες της προεδρίας του και τα 100 από τα 135 Σαββατοκύριακα - ή το 40% - σε προσωπικά ταξίδια μακριά από τον Λευκό Οίκο, εξελισσόμενος στον πιο… αδρανή γενικό διοικητή της Αμερικής, σύμφωνα με στοιχεία που υπολογίστηκαν από την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών και επιβεβαιώθηκαν από την The Post χρησιμοποιώντας αναφορές του Λευκού Οίκου για τις κινήσεις του Biden.
Biden.JPG
Ενοχλητικές συγκρίσεις

Το 40% των διακοπών Biden ξεπερνά κατά πολύ το ποσοστό των προκατόχων του:

- Ο Donald Trump, πέρασε το 26% της προεδρίας του σε προσωπικά ταξίδια εκτός Ουάσινγκτον ή 381 από τις 1.461 ημέρες στην εξουσία.
- Ο George W. Bush πέρασε το 36% της προεδρίας του εκτός υπηρεσίας,
- Ο Ronald Reagan και ο Barack Obama έκαναν διακοπές μόνο για το 11% και των δύο προεδρικών θητειών τους και,
- Ο Jimmy Carter έκανε διαλείμματα μόνο 79 ημερών, το 5% της θητείας του.

Φταίει η… ηλικία του, η… κούραση, η… τεμπελιά του;
Πολλές οι εικασίες…

Απών σε μεγάλα προβλήματα

Την ίδια ώρα κάποιοι αναλυτές σημείωσαν πως στις μεγάλες καταστροφές ο πρόεδρος Biden είναι σε... διακοπές:
«Με τον Πρόεδρο Biden, δεν είναι μόνο ότι απουσιάζει στο μυαλό του, είναι όλο και πιο απών το σώμα του», δήλωσε η συνεργάτης του Heritage Foundation Joel Griffith. 
«Σε μια εποχή που τόσες πολλές οικογένειες αναγκάζονται να μειώσουν τον χρόνο των διακοπών τους χάρη στον πληθωρισμό, ο Biden φεύγει διακοπές σχεδόν 12 ημέρες το μήνα, υπερτριπλάσιος από τον ρυθμό που έπαιρνε ο Obama», είπε ο Griffith.
«Με τον χρόνο που ξοδεύει αυτός ο πρόεδρος μακριά από τον Λευκό Οίκο, τα αρχεία επισκεπτών θα πρέπει να δημοσιοποιούνται από όλες τις κατοικίες του Joe Biden», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής James Comer (R-Ky.).
«Οι Αμερικανοί αξίζουν τη διαφάνεια που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση Biden και το μόνο που παίρνουν είναι παρεμπόδιση».
Εν τω μεταξύ στη λίστα απουσίας του προέδρου Biden είναι τα γεγονότα:
Biden_1.webp
- Όταν η Καμπούλ έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου 2021, εν μέσω της καταστροφικής αποχώρησης Biden από το Αφγανιστάν, τον Biden τον κυνηγούσαν στο Καμπ Ντέιβιντ όπου είχε πάει για εξαήμερη παραμονή.
«Ο Joe Biden προφανώς νοιάζεται περισσότερο για τις μεγάλες του διακοπές παρά για τους χιλιάδες Αμερικανούς που έχουν κολλήσει πίσω από τις γραμμές των Ταλιμπάν», έγραφε στο Twitter ο γερουσιαστής Tom Cotton (R-Ark.).

- Όταν έπεσε από το ποδηλατό του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Rehoboth Beach το 2022, έκλεινε μια θλιβερή εβδομάδα για την αμερικανική οικονομία, καθώς ο Dow έκλεισε κάτω από το όριο των 30.000 για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2021 και το κόστος της κανονικής αμόλυβδης και του αερίου αυξήθηκαν σε περισσότερα από 5 $ ανά γαλόνι.

- Τη δεύτερη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία - ενώ ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν, λέγοντας «Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι βόλτα» - ο Biden ήταν κρυμμένος στο σπίτι του στο Wilmington, του Delaware.

- Φέτος, ο Biden έλειπε για ένα τετραήμερο Σαββατοκύριακο, όταν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι εισήλθε για πρώτη φορά στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ στις 28 Ιανουαρίου και ήταν σ... κηδεία όταν το μπαλόνι καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.

- Ο τοξικός εκτροχιασμός τρένου στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο σημειώθηκε το ίδιο Σαββατοκύριακο, στις 3 Φεβρουαρίου και είναι μια ζώνη καταστροφής που ο Biden δεν έχει επισκεφτεί ακόμη.

- Μόλις τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος παγιδεύτηκε στην παραλία Rehoboth καθώς ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάουι που φλέγεται ακόμη έφτασε τους 93 — αγνοώντας τις φωνές του δημοσιογραφικού σώματος σχετικά με την καταστροφή και me τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για τη διερεύνηση της υπόθεσης του γιου του Hunter Biden για εγκλήματα με όπλα.

Δικαιολογίες και ποιος προεδρεύει τελικά;

«Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς θα χτυπήσει μια φυσική καταστροφή», είπε ο Griffith.
«Αλλά όταν λείπεις σχεδόν τις μισές φορές, οι πιθανότητες να μείνεις εκτός δουλειάς όταν χτυπάει η καταστροφή είναι αυξημένες».
Ορισμένοι επικριτές ανέφεραν την επίμονη απουσία του Biden ως απόδειξη ότι δεν είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνος.
«Δεν είναι «Πρόεδρος Biden», είναι η μαριονέτα Biden», δήλωσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Vivek Ramaswami.
«Η τάξη των μάνατζερ χρησιμοποιεί τον Τζο Biden ως μέτωπο για να προωθήσει τη δική της ατζέντα», είπε ο Ramaswami.
«Για αυτούς, η γνωστική εξασθένηση του Biden δεν είναι σφάλμα και το ιστορικό των διακοπών του δεν είναι πρόβλημα: Είναι χαρακτηριστικό».
Κληθείς να σχολιάσει, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Andrew Bates παρέπεμψε την The Post σε μια δήλωση που εξέδωσε τον Αύγουστο του 2022 — όταν ο Biden δέχθηκε για πρώτη φορά πυρά για τις επανειλημμένες απουσίες του στον Λευκό Οίκο.
«Η προεδρία είναι μια συνεχής δουλειά που μπορούν να κάνουν οι πρόεδροι από οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε ο Bates πριν από ένα χρόνο.
«Το να είσαι κάπου αλλού εκτός από τον Λευκό Οίκο δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είσαι σε διακοπές.
Και ο πρόεδρος Biden επικεντρώνεται συνεχώς στους αριθμούς που είναι πιο σημαντικοί για τον αμερικανικό λαό: μείωση του κόστους για τις οικογένειες [και] μείωση του ελλείμματος για την καταπολέμηση του πληθωρισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης