Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εκπαίδευση του ΝΑΤΟ στους Ουκρανούς είναι τραγική, γιατί... δεν πολέμησε ποτέ με έναν αντίπαλο σαν τη Ρωσία

Η εκπαίδευση του ΝΑΤΟ στους Ουκρανούς είναι τραγική, γιατί... δεν πολέμησε ποτέ με έναν αντίπαλο σαν τη Ρωσία
Αναποτελεσματική είναι η εκπαίδευση που παρέχει το ΝΑΤΟ στους Ουκρανούς στρατιώτες -  Οι δυτικοί δεν αντιμετώπισαν ποτέ έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Την ωμή και απλή αλήθεια για την «κρεατομηχανή» της Ουκρανίας αποκαλύπτουν τα θύματα της συνεχιζόμενης και άσκοπης πλέον αιματοχυσίας, οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που θυσιάζονται στον βωμό του άπληστου - διεφθαρμένου καθεστώτος Zelensky που ξεκάθαρα υπηρετεί τους στόχους της Δύσης.
Η αλήθεια που αποκαλύπτουν είναι απλή.
Ως γνωστόν το ΝΑΤΟ παρέχει εκπαίδευση στους Ουκρανούς στρατιωτικούς, τόσο στη Δύση όσο και στην Ουκρανία. 
Ωστόσο η εκπαίδευση δεν είναι άρτια και αυτό είναι εύλογο.
Το ΝΑΤΟ δεν αντιμετώπισε ποτέ στο πεδίο της μάχης μία στρατιωτική υπερδύναμη με όπλα ισχυρότερα από εκείνα που διαθέτει η Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Το ΝΑΤΟ  έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το Ιράκ, τους Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν, την αποκαμωμένη Σερβία και τη Λιβύη αλλά δεν πολέμησε ποτέ με έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο, όπως η Ρωσία.
Και αυτό το λένε οι Ουκρανοί.

Αναποτελεσματική η εκπαίδευση του ΝΑΤΟ


Οι Ουκρανοί αποκαλύπτουν ότι το ΝΑΤΟ τους παρέχει αναποτελεσματική στρατιωτική εκπαίδευση με αποτέλεσμα η κατάσταση στο μέτωπο να είναι δραματική.

Όπως αναφέρει η ουκρανική εφημερίδα Kyiv Independent, οι Ουκρανοί στρατιώτες κάνουν λόγο για μία σειρά μεγάλων προβλημάτων στην εκπαίδευση του ΝΑΤΟ, που καθιστά την κατάσταση τρομακτικά δύσκολη απέναντι στις εμπειροπόλεμες ρωσικές δυνάμεις.
«Οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ δεν κατανοούν την πραγματική κατάσταση στο έδαφος», λένε οι Ουκρανοί στρατιώτες, όπως γράφει η Izvestia, επικαλούμενη την Kyiv Independent.
Οι δυτικοί διερμηνείς συχνά δεν διαθέτουν καν στρατιωτικό λεξιλόγιο και δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν τις ακριβείς εντολές ή τις απαντήσεις των εκπαιδευτών, πρόσθεσαν οι μαχητές.

Δεν βλέπουν κανένα νόημα στη συνέχιση των μαχών

Στρατιώτες από διάφορες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξάλλου αναγνωρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει σημαντική εμπειρία μάχης και είναι επίσης καλά οπλισμένος.
Οι αποδυναμωμένοι Ουκρανοί σταδιακά παύουν να βλέπουν το νόημα στη συνέχιση των μαχών, σημείωσε ο συγγραφέας του άρθρου.
Ο Yan Gagin σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πάνε στην εμπόλεμη ζώνη επειδή δεν έχουν κίνητρα και εκπαίδευση.
Προσπαθούν επίσης να αποφύγουν την επιστράτευση γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν από πού να προστατευθούν, πρόσθεσε.

Το ΝΑΤΟ δεν αντιμετώπισε ποτέ αντίπαλο σαν τη Ρωσία

Στις 10 Αυγούστου, οι αιχμάλωτοι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποκάλυψαν πως οι δυτικοί εκπαιδευτές δεν είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν τον ουκρανικό στρατό να αντισταθεί στη Ρωσία, καθώς οι ίδιοι δεν συνάντησαν τέτοιους αντιπάλους.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο βρετανικός ιστότοπος Open Democracy ανέφερε, πως η εκπαίδευση σε χώρες του ΝΑΤΟ αφήνει τα ουκρανικά στρατεύματα «απροετοίμαστα», επειδή οι δυτικοί εκπαιδευτές δεν καταλαβαίνουν τι είδους εχθρό πρέπει να πολεμήσουν.

Και οι ξένοι μαχητές μιλούν για κακή εκπαίδευση των Ουκρανών

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξένοι μαχητές που επιστρέφουν από τις πρώτες γραμμές χαρακτηρίζουν τον ουκρανικό στρατό κακοδιαχειριζόμενο και χαοτικό που χρησιμοποιεί κακοσχεδιασμένες τακτικές.
Κάποιοι λένε ότι οι μονάδες στις οποίες υπηρέτησαν έχουν χάσει το 80% ή περισσότερο από τους άνδρες τους τελευταίους μήνες.
Η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας έχει επίσης κάνει κατάχρηση του στόλου των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ, στέλνοντάς τα «κατευθείαν στα ναρκοπέδια» σε ορισμένες περιπτώσεις.
Όπως σημειώνουν εθελοντές, οι Ουκρανοί έλαβαν εκπαίδευση για το πώς να χειρίζονται τα οχήματα, αλλά όχι εκπαίδευση για το πώς να τα χρησιμοποιούν αποτελεσματικά σε μία.
Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές που υποδηλώνουν ότι τα φίλια πυρά έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά, τόσο πολύ που οι «μισθοφόροι» έχουν καλύψει τον εαυτό τους με ανακλαστική μπλε ή κίτρινη ταινία, ώστε να μην τους συγχέουν με ρωσικά στρατεύματα.
blue.jpeg

Αποδιοργάνωση

Αυτή η αποδιοργάνωση φαίνεται να απέχει πολύ από την ακρίβεια που επέδειξε η Ουκρανία στην επίθεσή της το 2022, η οποία ανάγκασε τη Ρωσία να αναδιατάξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων και να εγκαταλείψει περισσότερα από 3000 τετραγωνικά μίλια εδάφους.
Πολυάριθμα επιτυχημένα χτυπήματα σε ρωσικά τεθωρακισμένα δημοσιοποιήθηκαν ευρέως, όλα με …ύποπτο επίπεδο τεχνογνωσίας που χρησιμοποιούσε η Ουκρανία.
Ωστόσο το 2023 η ορμή των Ουκρανών σταμάτησε.
Οι Ρώσοι τους καθήλωσαν στο Bakhmut, όπου οι Ουκρανοί έχασαν χιλιάδες στρατιώτες.
Και τώρα, η αντεπίθεση της Ουκρανίας οδηγείται σε συντριβή.
Μια πιθανή εξήγηση είναι ο τεράστιος αριθμός ξένων μαχητών που εντάχθηκαν στην Ουκρανία το 2022 και οι οποίοι πλέον έχουν φύγει.
Ενώ τα δεδομένα για τους ξένους μαχητές είναι περιορισμένα, πολλές πηγές υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 20.000 μισθοφόροι (πολλοί με προηγούμενη εμπειρία μάχης) ενώθηκαν με τους Ουκρανούς το 2022.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανοί κομάντο αναπτύχθηκαν σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου στην Ουκρανία.
Πηγές αναφέρουν ότι ομάδες ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ βρίσκονται επίσης στην Ουκρανία από την αρχή της επιχείρησης.
Η παρουσία άρτια εκπαιδευμένων δυτικών στρατιωτικών στην Ουκρανία θα βοηθούσε στην εξήγηση της πολύ πιο αποτελεσματικής επίθεσης το 2022.
Σχεδόν όλοι οι ξένοι μαχητές εντάχθηκαν στη «Διεθνή Λεγεώνα της Άμυνας της Ουκρανίας», με μονάδες μισθοφόρων να υπάγονται επίσημα στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και να αναφέρονται στους Ουκρανούς διοικητές.

Το ουκρανικό χάος

Είναι μια μέθοδος για την παράκαμψη των διεθνών κανόνων για τους μισθοφόρους, αν και το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι τα ξένα στρατεύματα δεν θα εξακολουθούν να έχουν προστασία υπό το καθεστώς αιχμαλώτου πολέμου.
Οι βαριές απώλειες, οι υψηλές πιθανότητες φίλιων πυρών και η έλλειψη προστασίας βάσει της Σύμβασης της Γενεύης είναι πιθανές αιτίες για την απότομη μείωση των ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία το 2023.
Οι επίσημοι αριθμοί μειώθηκαν από 20.000 στρατιώτες το 2022 σε 1.500 το 2023, παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί προσέφεραν την τιμητική ιθαγένεια σε όποιον αλλοδαπό πρόθυμο να πολεμήσει για αυτούς.
Όπως συμβαίνει στους περισσότερους πολέμους, συνήθως, το μεγαλύτερο βάρος φέρουν επίλεκτοι στρατιωτικοί – όπως ήταν οι Δυτικοί στην Ουκρανία - με τους υπόλοιπους να συμμετέχουν σε ρόλους υποστήριξης.
Η Ουκρανία βασίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου σε βετεράνους μαχητές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για να αντιδράσει στον ρωσικό στρατό.
Οι μεγάλες απώλειες και η αποδιοργάνωση σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση των μισθοφόρων εξηγούν τη χαοτική κατάσταση στον ουκρανικό στρατό.

izv.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης