Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ μεθοδεύουν την μετατροπή της Ουκρανίας σε «Μεγάλο Ισραήλ της Ευρώπης»

Αποκάλυψη Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ μεθοδεύουν την μετατροπή της Ουκρανίας σε «Μεγάλο Ισραήλ της Ευρώπης»
Μια τρομερή προειδοποίηση ακούστηκε σε διάσκεψη του think tank Ron Paul σχετικά με το γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία
Στη διάσημη ομιλία του κατά του πολέμου του Βιετνάμ, ο αείμνηστος γερουσιαστής από τη Νότια Ντακότα George MakGovern είπε στους συναδέλφους ηγέτες του Κογκρέσου: «Αυτή η αίθουσα μυρίζει αίμα».
Το Σάββατο 2/9, ο δημοσιογράφος Max Blumenthal άνοιξε μια σκληρή ομιλία σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ron Paul "Which Way America...?" στην Ουάσιγκτον με αυτές τις λέξεις, εξηγώντας το γιατί αντιπροσωπεύουν το τι κάνουν τώρα στον proxy πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Blumenthal είπε ότι στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να «σπαταλά τις ζωές και τα σώματα περισσότερων από 150.000 ανδρών, και αυτό σύμφωνα με το Πεντάγωνο».
Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες σχετικά με τον τεράστιο αριθμό Ουκρανών που ακρωτηριάστηκαν μετά από μάχες ενάμιση χρόνου τώρα (που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα ποσοστά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου), είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων στην Ουκρανία μπορεί να πλησιάσει τις 500.000 - κάτι που σηματοδοτεί μια μνημειώδη τραγωδία και καταστροφή.
Ο δημοσιογράφος του GrayZone είπε στη συνέχεια για το σημερινό Κογκρέσο ότι «αυτή η αίθουσα» όχι μόνο «μυρίζει αίμα» αλλά... «έχασαν την ουκρανική κοινωνία με τον μανδύα της αντιρωσικής υστερίας» - καθώς οι νομοθέτες του Κογκρέσου που βρίσκονται σε αδιέξοδο με την κυβέρνηση Biden συνεχίζουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια στην άβυσσο του Κιέβου.

Θεωρία και πράξη των εμπνευστών

Οι φιλελεύθερες ελίτ της Beltway, υποστήριξε ο Blumenthal, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί δεδομένου ότι θεωρούν ότι η Μόσχα έφερε τον "κακό πορτοκαλί άνθρωπο" (σ.σ. Petro Porosenko, 2014 - 2019) στην εξουσία το 2016.
Αυτή είναι μια μεγάλη ιδεολογική πτυχή σε αυτό που παρακινεί τα γεράκια, είπε.
Περαιτέρω, ο Blumenthal εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ έχει «στρατιωτικοποιήσει τους πολιτιστικούς πολέμους, ενώ απεικονίζει την Ουκρανία ως την «ξύπνια πλευρά» έναντι της Ρωσίας που απεικονίζεται ως οπισθοδρομική και καταπιεστική».
Αλλά το πιο σημαντικό, οι πραγματικοί «νικητές» είναι οι μεγάλοι αμυντικοί εργολάβοι των ΗΠΑ και τα παραρτήματά τους, όπως οι εταιρείες λόμπι νεοσυντηρητικών της K street.
Ο Blumenthal τόνισε ότι αυτοί και η κυβέρνηση Biden λειτουργούν με το μεγαλύτερο όραμα να μετατρέψουν την Ουκρανία στο «μεγάλο Ισραήλ» της Ευρώπης.
01_25.JPG
Τι σημαίνει «Ισραήλ της Ευρώπης» και πως φιμώνεται ένα μέσο!

Με αυτό εννοείται ένα μόνιμα στρατιωτικοποιημένο «σπαρτιατικό» κράτος εν καιρώ πολέμου, το οποίο χρηματοδοτείται και οπλίζεται από την Ουάσιγκτον στο διηνεκές, και διαθέτει όλη την τελευταία λέξη της δυτικής αμυντικής τεχνολογίας.
Αλλά όπως συμβαίνει με την κατάσταση των πραγμάτων που είναι εδώ και καιρό εμφανής μέσα στο Ισραήλ (ιδίως η καταπίεση τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ισραηλινών πολιτικών διαφωνούντων), η δημοκρατία πρέπει να διαβρωθεί στο εσωτερικό για να συμβεί αυτό.
Ωστόσο, οι «μικροπωλητές αμυντικής τεχνολογίας» στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα θα «κερδίσουν» ανεξάρτητα από το πόσο θυσιάζονται η ουκρανική κοινωνία και οι άνθρωποι της.
«Για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στην Ουκρανία, η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί στο εσωτερικό», τόνισε ο Blumenthal, αντλώντας διδάγματα από τα τρέχοντα παραδείγματα καταπίεσης της ελευθερίας του λόγου στη Δύση, ιδιαίτερα σε σχέση με τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.
Σημείωσε εδώ ότι το δικό του ερευνητικό μέσο, The GrayZone, έχει παγώσει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής του από τη δημοφιλή πλατφόρμα GoFundMe, εξηγώντας πριν από μέρες :

«Μέχρι αυτό το σημείο, είχαμε συγκεντρώσει πάνω από 90.000 $ από περισσότερους από 1100 συνεισφέροντες.
Οι γενναιόδωρες συνεισφορές από το ακροατήριό μας συνοδεύτηκαν από εκατοντάδες μηνύματα διάχυτης υποστήριξης για την τεκμηριωμένη δημοσιογραφία μας, λαμβάνοντας υπόψη την αυτοκρατορική εξουσία.
Και τώρα, η Gofundme κρατά όμηρους τις δωρεές, αρνούμενη να τις μεταφέρει σε εμάς, ενώ δεν ενημερώνει τους δωρητές ότι ουσιαστικά έχει δεσμεύσει τα χρήματά τους.
Ο κερδοσκοπικός ιστότοπος αρνήθηκε παρομοίως να εξηγήσει το πάγωμα των δωρεών τους, δίνοντας τίποτα περισσότερο από μια αόριστη νύξη - «κάποιες εξωτερικές ανησυχίες» - για πίεση από ισχυρές εξωτερικές δυνάμεις.
Το οικονομικό σαμποτάζ του Gofundme ακολουθεί τις de facto κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Venmo και το Paypal στον αρχισυντάκτη μας, Wyatt Reed, αφού ανέφερε για τη στόχευση αμάχων από τον ουκρανικό στρατό από την αυτονομιστική πλευρά της περιοχής Donbass.

«Η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί» στην Αμερική προκειμένου να συνεχίσουν τα δολάρια των φορολογουμένων Αμερικανών να εισρέουν στα ταμεία της κυβέρνησης Zelensky....

... γιατί «τώρα η Ρωσία δεν έχει κίνητρο για διαπραγματεύσεις», δεδομένου ότι έχουν σαφές στρατωτικό προβάδισμα εν μέσω μιας αποτυχημένης αντεπίθεσης της Ουκρανίας.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν πιθανότατα ένα παράθυρο ευκαιρίας τους πρώτους μήνες του πολέμου για να ανοίξουν πιο εύκολα σοβαρές διπλωματικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αλλά αυτό ματαιώθηκε εσκεμμένα.
«Δεν μπορούμε να έχουμε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ενώ ο πόλεμος υποκινείται [από τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον] σε αυτό το σημείο», συνέχισε αναφέροντας επίσης νεοσυντηρητές όπως ο Bill Kristol, ο οποίος ηγείται στη φίμωση τυχόν διαφωνούντων απόψεων από Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους και πολιτικούς για την Ουκρανία. .
«Αυτοί οι «πράκτορες» χρειάζονται συνεχείς ευκαιρίες» που επιτρέπει ένας μόνιμος πόλεμος proxy στην Ευρώπη, συνέχισε ο Blumenthal - όπως ακριβώς συμβαίνει με τη συνεχή και ιστορική βοήθεια δισεκατομμυρίων που ρέει στο Ισραήλ, η οποία χρησιμεύει για να τροφοδοτεί κυκλικά τη συνοδευτική παγκόσμια εμβέλεια και την υπερμεγέθη επιρροή του ισραηλινού λόμπι.

Τι γίνεται αν ο Zelensky πάει σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία;

Σε αυτό το ερώτημα εάν οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατές ακόμη και από την οπτική γωνία του Κιέβου, το Zero Hedge ρώτησε τον Blumenthal τι πιστεύει ότι θα συμβεί στο απίθανο σενάριο ο ίδιος ο Zelensky να θελήσει ξαφνικά ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ρώσους.
Ο Blumenthal απάντησε ως εξής:
«Αν ο Zelensky συνέχιζε ειρηνευτικές συνομιλίες τώρα πριν επανεκλεγεί... λόγω του είδους των κοινωνικών δυνάμεων που είχαν εξαπολύσει το Μεϊντάν, θα αντιμετωπίσει μια ακροδεξιά ναζιστική εξέγερση στη χώρα του και θα δημοσιοποιηθεί ως εχθρός νούμερο ένα ανάμεσα σε μερικές από τις πιο βίαιες και στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις.
...Γι' αυτό πήγε και συναντήθηκε με τον Andriy Biletsky, τον ιδρυτή της Azov.
Ο Zelensky εξελέγη σε μια πλατφόρμα ειρήνης από το 73% του πληθυσμού, επειδή εξακολουθούσε να συμμετέχει ο ρωσικός πληθυσμός στην ουκρανική κοινωνία.
Έχουν εκδιωχθεί εντελώς και η εκλογική περιφέρεια με την οποία συνεργάζεται είναι εντελώς διαφορετική τώρα».
Επίσης, τον περασμένο μήνα, ο Zelensky έκανε δικαστήριο με έναν από τους πιο διαβόητους νεοναζί στη σύγχρονη ουκρανική ιστορία, τον ιδρυτή του τάγματος Azov Andriy Biletsky.
Η μετατροπή της Ουκρανίας σε «ένα μεγάλο Ισραήλ» θα περιλαμβάνει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και την τοποθέτηση «του αβύθιστου αεροπλανοφόρου της Αμερικής όχι στη Μέση Ανατολή αλλά στην Ευρώπη», είπε ο Blumenthal.
Αλλά καθώς οι Ουκρανοί συνεχίζουν να σφαγιάζονται, δεν θα είναι ευχάριστη κατάσταση για μια χώρα να γίνει ένα «μεγάλο Ισραήλ», κατέληξε ο Blumenthal.
3_166.JPG
Με την στήριξη του... Ισραήλ, η δημιουργία του «Ισραήλ της Ευρώπης»

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Daniel Shapiro (από το 2011 έως το 2017) βοηθά στην προώθηση αυτής της έννοιας της Ουκρανίας ως «μεγάλου Ισραήλ», επεσήμανε ο Blumenthal.
Και κοινοποίησε τον κατάλογο των βασικών στοιχείων του οδικού χάρτη για την Ουκρανία που δημοσιεύθηκε από το The Atlantic Council:

Πρώτα η ασφάλεια:
Κάθε ισραηλινή κυβέρνηση υπόσχεται, πρώτα και κύρια, ότι θα προσφέρει ασφάλεια — και γνωρίζει ότι θα κριθεί βάσει αυτής της υπόσχεσης.
Οι απλοί πολίτες, όχι μόνο οι πολιτικοί, δίνουν μεγάλη προσοχή στις απειλές για την ασφάλεια —τόσο από διασυνοριακές όσο και από εσωτερικές πηγές— και μεγάλο μέρος του κοινού επιλέγει ποιον θα εκλέξει μόνο με αυτή τη μέτρηση.

Ολόκληρος ο πληθυσμός παίζει έναν ρόλο:
Το ισραηλινό μοντέλο προχωρά περισσότερο από το όραμα του Zelenskyy για υπηρεσίες ασφαλείας που αναπτύσσονται σε πολιτικούς χώρους: Οι περισσότεροι νεαροί ενήλικες Ισραηλινοί υπηρετούν στο στρατό και πολλοί απασχολούνται σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την ασφάλεια μετά την υπηρεσία τους.
Ένας κοινός σκοπός ενώνει τους πολίτες, καθιστώντας τους έτοιμους να υπομείνουν κοινές θυσίες.
Οι πολίτες αναγνωρίζουν την ευθύνη τους να ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και να συμβάλλουν στην υπόθεση.
Κάποιοι μάλιστα οπλίζονται (αν και υπό αυστηρή επίβλεψη) για να το κάνουν.
Η ευρεία κινητοποίηση της ουκρανικής κοινωνίας στη συλλογική άμυνα υποδηλώνει ότι η χώρα έχει αυτές τις δυνατότητες.
Στα σχόλιά του, ο Ζελένσκι αντανακλούσε αυτή την πραγματικότητα όταν είπε ότι η ασφάλεια «θα προέλθει από τη δύναμη κάθε σπιτιού, κάθε κτιρίου, κάθε ανθρώπου».

Η αυτοάμυνα είναι ο μόνος τρόπος:
Εάν υπάρχει κάποια ενιαία αρχή που ζωντανεύει το δόγμα ασφαλείας του Ισραήλ, είναι ότι το Ισραήλ θα αμυνθεί, από μόνο του - και θα βασιστεί σε καμία άλλη χώρα για να δώσει τις μάχες του.
Οι τραγωδίες της εβραϊκής ιστορίας έχουν ενσωματώσει αυτό το μάθημα βαθιά στην ψυχή του έθνους.
Το τραύμα της ίδιας της Ουκρανίας, που αναγκάστηκε να πολεμήσει μόνη της ενάντια σε έναν μεγαλύτερο επιτιθέμενο, ενισχύει ένα παρόμοιο συμπέρασμα: Μην βασίζεστε στις εγγυήσεις άλλων.

Διατηρήστε όμως ενεργές αμυντικές συνεργασίες:
Η αυτοάμυνα δεν σημαίνει πλήρη απομόνωση.
Το Ισραήλ διατηρεί ενεργές αμυντικές συνεργασίες, κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παρέχουν γενναιόδωρη στρατιωτική βοήθεια, αλλά και με άλλα έθνη με τα οποία μοιράζεται πληροφορίες, τεχνολογία και εκπαίδευση.
Ενώ η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σύντομα, μπορεί να εμβαθύνει τις συνεργασίες ασφαλείας με τα μέλη της Συμμαχίας και να λάβει βοήθεια, όπλα, πληροφορίες και εκπαίδευση για να ενισχύσει την αυτοάμυνα της.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες κάνουν όλη την «καθαρή και βρώμικη» δουλειά, κοινώς... κυριαρχούν:
Από τις πρώτες μέρες του, το Ισραήλ έχει επενδύσει βαθιά στις ικανότητές του στις πληροφορίες για να διασφαλίσει ότι διαθέτει τα μέσα για να εντοπίσει και να αποτρέψει τους εχθρούς του και, όταν χρειάζεται, να ενεργήσει προληπτικά για να τους χτυπήσει.
Η Ουκρανία θα χρειαστεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες πληροφοριών της για να ανταγωνιστεί τις ρωσικές ικανότητες και να διασφαλίσει ότι είναι έτοιμη να αποτρέψει και να αποκρούσει ρωσικές επιθέσεις.

Η τεχνολογία είναι το κλειδί:
Αν και βασίζεται στη βοήθεια των ΗΠΑ, το Ισραήλ επιλέγει επίσης εγχώριες τεχνολογικές λύσεις για πολλές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του.
Οι πολυστρωματικές άμυνες πυραύλων και πυραύλων, τα συστήματα αντι-drone και η τεχνολογία ανίχνευσης σήραγγας είναι μόνο πρόσφατα παραδείγματα.
Η Ουκρανία—η οποία ήδη φιλοξενεί φωτεινά τεχνολογικά μυαλά—θα γνωρίζει ποιες απειλές αντιμετωπίζει περισσότερο από οποιονδήποτε εταίρο.
Η επένδυση στις δικές της λύσεις θα της επιτρέψει να ανταποκρίνεται περισσότερο και να προσαρμοστεί στις νέες απειλές.
02_23.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης