Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση Medvedev σε Ιαπωνία: Στρατιωτικοποίηση και στήριξη της Ουκρανίας, σας φέρνουν κοντύτερα σε πόλεμο με τη Ρωσία

Αυστηρή προειδοποίηση Medvedev σε Ιαπωνία: Στρατιωτικοποίηση και στήριξη της Ουκρανίας, σας φέρνουν κοντύτερα σε πόλεμο με τη Ρωσία
Η Ρωσία "συνεχίζει να πολεμά τον ναζισμό, που προς μεγάλη μας λύπη και δυστυχώς σήκωσε το κεφάλι της στην Ουκρανία ", δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Η Ιαπωνία εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία παρέχοντας στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ο  αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος Dmitri Medvedev, όπως μεταφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, προειδοποιώντας την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και για την στρατιωτικοποίηση που επιδιώκει με την στήριξη των «Αμερικανών πατρώνων» της να μην προχωρήσει αν δεν θέλει να δει την ιστορία να επαναλαμβάνεται, σε επίσκεψή του στην Ρωσική Άπω Ανατολή, την Κυριακή 3/9.
«Είναι άσχημο για την Ιαπωνία να βρίσκεται κοντά και να παρέχει ολοένα και πιο ενεργά βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου, φέρνοντας τον εαυτό της κοντύτερα προς μια στρατιωτική αντιπαράθεση», είπε ο Medvedev κατά την επίσκεψή του στο Γιουζνο-Σαχαλίνσκ.
Η Ρωσία «συνεχίζει να πολεμά τον ναζισμό, που προς μεγάλη μας λύπη και δυστυχώς, σήκωσε κεφάλι στην Ουκρανία», σημείωσε ο αξιωματούχος, με την υποστήριξη δυτικών χορηγών που ήταν σύμμαχοί μας εκείνα τα χρόνια, τα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», πρόσθεσε.

Η Ιαπωνία πρέπει να εγκαταλείψει νέα σχέδια στρατιωτικοποίησης, για να μην γνωρίσει τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Όπως τόνισε, με την υποστήριξη Αμερικανών πατρόνων της, η Ιαπωνία επεκτείνει ενεργά τη στρατιωτική της υποδομή, αγοράζοντας ξένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων και επιθετικών
Η επιδίωξη της Ιαπωνίας για νέα πορεία στρατιωτικοποίησης περιπλέκει σοβαρά την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας από το Γιούζνο-Σαχαλίνσκ, στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, όπου συμμετέχει στις εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα της Νίκης επί της μιλιταριστικής Ιαπωνίας και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που γιορτάζεται στις 3 Σεπτεμβρίου.
Η Ρωσία αποφάσισε φέτος να ανακηρύξει την 3η Σεπτεμβρίου -την ημέρα μετά από την παράδοση της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο-ως “την Ημέρα της Νίκης κατά της Στρατιωτικοποιημένης Ιαπωνίας”, προκαλώντας την αντίδραση του Τόκιο.
Η Ρωσία και η Ιαπωνία έχουν πολύπλοκες σχέσεις που έχουν στιγματιστεί από μία διαμάχη για την κυριαρχία εδαφών εδώ και δεκαετίες, σχετικά με μερικά μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού μικρά νησιά που ελέγχει η Ρωσία και βρίσκονται στα ανοιχτά της νήσου Χοκάιντο.
Η Μόσχα τα αποκαλεί Νότιες Κουρίλες, με την Ιαπωνία να τα διεκδικεί ως τις βόρειες περιοχές της.
Η διαμάχη για την αναφερόμενη περιοχή, την οποία κατέλαβε η Σοβιετική Ένωση κατά τις τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχει αποτρέψει το Τόκιο και τη Μόσχα να υπογράψουν μία συμφωνία ειρήνης για την επίσημη κατάπαυση των εχθροπραξιών.
Είναι λυπηρό ότι οι αρχές της Ιαπωνίας ακολουθούν μία πορεία για μία νέα στρατιωτικοποίηση της χώρας. Έχουν γίνει οι κληρονόμοι της Ιαπωνίας που κάποτε αντιμετώπισε ένα άδοξο τέλος", είπε ο Medvedev, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
“Στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται κοντά στις Κουρίλες Νήσους, περιπλέκοντας σοβαρά την κατάσταση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού”.
"Η Ιαπωνία πρέπει να μάθει από την ιστορία, την αξέχαστη ημερομηνία που γιορτάζουμε σήμερα, και να αναγνωρίσει πλήρως τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την ανάφλεξη του τρίτου.
[Θα πρέπει] να εγκαταλείψει μιλιταριστικά σχέδια προς όφελος της, των δικών της ανθρώπων», είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Δεν στάθηκε δυνατό να γίνει μία άμεση επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, αλλά και με το πρωθυπουργικό γραφείο εκτός του ωραρίου εργασίας, προκειμένου να σχολιάσουν.

280.000 Ρώσοι κατετάγησαν το 2023

Νωρίτερα, καλώντας τους πολίτες της Ρωσικής Άπω Ανατολής να καταταγούν, τόνισε πως περίπου 280.000 πολίτες έχουν εγγραφεί εντός του 2023, για επαγγελματική θητεία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σε συνάντησή του με ντόπιους αξιωματούχους προκειμένου να συνεργαστούν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
“Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, από την 1η Ιανουαρίου του 2023, περίπου 280.000 πολίτες έγιναν δεκτοί στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων επί τη βάσει της υπογραφής συμβολαίων”, μέσα σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και έφεδροι μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Medvedev.
Την προηγούμενη χρονιά, η Ρωσία ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την αύξηση του αριθμού του μάχιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεών της κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30% στο 1,5 εκατομμύρια μέλη.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις βαριές, αλλά μη ανακοινώσιμες ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης