Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νιγηρία: Η Κίνα στηρίζει την κυβέρνηση των ανταρτών - Ο υπουργός Άμυνας Modi συνάντησε τον πρεσβευτή της Κίνας

Νιγηρία: Η Κίνα στηρίζει την κυβέρνηση των ανταρτών - Ο υπουργός Άμυνας Modi συνάντησε τον πρεσβευτή της Κίνας
Σύμφωνα με το ANP, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού όπου επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο κρατών
Ο Νιγηριανός στρατηγός Salifou Modi ο οποίος ορίστηκε Υπουργός Εθνικής Άμυνας από το καθεστώς των ανταρτών που ανέτρεψε την προηγούμενη κυβέρνηση, συναντήθηκε με τον Κινέζο πρεσβευτή στον Νίγηρα Jiang Feng, ανέφερε το πρακτορείο ANP το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κινέζος αξιωματούχος συνεχάρη τον στρατηγό Modi για το διορισμό του και τον διαβεβαίωσε για «υποστήριξη από τη χώρα του».
Η Κίνα συνεργάζεται επιτυχώς με τον Νίγηρα σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας -ιδίως την εκπαίδευση του προσωπικού και την αποστολή στρατιωτικών οχημάτων- εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Στα τέλη Ιουλίου, μια ομάδα Νιγηριανών στρατιωτικών ανέτρεψε τον Πρόεδρο Mohamed Bazoum.
Το Εθνικό Συμβούλιο για την Προστασία της Πατρίδας, με επικεφαλής τον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς Abdourahamane Tchiani έχει συσταθεί για τη διαχείριση της χώρας.
Οι ηγέτες των κρατών της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) επέβαλαν σκληρές κυρώσεις κατά των ανταρτών και απαίτησαν την απελευθέρωση του προέδρου Mohamed Bazoum, απειλώντας με χρήση βίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης