Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέση Ανατολή: Κοινές ασκήσεις ΗΠΑ – Ισραήλ με προσομοίωση επίθεσης σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Μέση Ανατολή: Κοινές ασκήσεις ΗΠΑ – Ισραήλ με προσομοίωση επίθεσης σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν ασκήσεις για εικονικό πλήγμα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ως μέρος των σεναρίων μιας σειράς κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες, ανέφεραν την Τετάρτη 30 Αυγούστου οι Times of Israel.
Τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πραγματοποίησαν τις ασκήσεις με τη ονομασία Juniper Oak, οι οποίες ήταν οι μεγαλύτερες κοινές ασκήσεις μεταξύ των στρατών των δύο κρατών.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η άσκηση Juniper Oak ήταν μόνο η πρώτη από μια σειρά ασκήσεων που θα πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ το 2023.
Το σχέδιο προσομοίωσης επιθέσεων στο Ιράν δεν έχει επιβεβαιωθεί δημόσια από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ, αλλά τα δύο κράτη είχαν προηγουμένως δοκιμάσει να βομβαρδίσουν το Ιράν, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Νοέμβριο του 2022.
Ενώ οι πυρηνικές εγκαταστάσεις θα ήταν ο στόχος στις ασκήσεις προσομείωσης, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ιράν επιθυμεί να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο, κάτι που επιβεβαιώθηκε από μια πρόσφατη έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Συχνά λείπει από τη συζήτηση για το μη στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει ένα μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και ένα οπλοστάσιο πυρηνικών που οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν.
Οι ειδήσεις αυτές έρχονται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν στον Περσικό Κόλπο.
Η κατάσχεση από τις ΗΠΑ ενός δεξαμενόπλοιου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο τον Απρίλιο προκάλεσε κατασχέσεις δύο δεξαμενόπλοιων από το Ιράν και οι ΗΠΑ απάντησαν ενισχύοντας τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή.
Από την άσκηση Juniper Oak


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης