Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ουκρανία σχέδιο να εγκαταλείψει την Κριμαία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Guardian: Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ουκρανία σχέδιο να εγκαταλείψει την Κριμαία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ
«Λόγω του κινδύνου της πυρηνικής κλιμάκωσης, υπάρχει πολύ μικρή προθυμία στην κυβέρνηση Biden να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει την Κριμαία», γράφει ο Ledwidge
Η Δύση πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ακόμη κι αν διαφέρει από αυτό που προτείνει η Ουκρανία, γράφει ο στρατιωτικός ιστορικός και πρώην αξιωματικός των βρετανών στρατιωτικών πληροφοριών, Frank Ledwidge, για τον Guardian.
Ελλείψει στρατιωτικών επιτευγμάτων και επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ, η Δύση πρέπει να ενωθεί γύρω από έναν εφικτό στόχο επίλυσης της σύγκρουσης.
Και αυτό δεν χρειάζεται να είναι αυτό που θέλει η Ουκρανία, αναφέρει ο Guardian.
Σύμφωνα με τον Frank Ledwidge, το ΝΑΤΟ έχει ήδη ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία.
Έτσι, πρόσφατα ο διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, πρότεινε ότι οι δυτικοί διπλωμάτες αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής ουκρανικών εδαφών για ένταξη στη συμμαχία.
«Λόγω του κινδύνου της πυρηνικής κλιμάκωσης, υπάρχει πολύ μικρή προθυμία στην κυβέρνηση Biden να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει την Κριμαία», γράφει ο Ledwidge.
Ο ιστορικός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πέτυχε κάτι ουσιώδες και η σύγκρουση απειλεί να διαρκέσει για αρκετά ακόμη χρόνια.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε τον Νοέμβριο του 2022 ότι η Ουκρανία έχει ένα «ειρηνευτικό σχέδιο» δέκα σημείων.
Μεταξύ αυτών: η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και η δημιουργία ενός διεθνούς μηχανισμού για την αποζημίωση του Κιέβου για τις απώλειες από εχθροπραξίες σε βάρος των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Lavrov, χαρακτήρισε παράλογη την πρωτοβουλία Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης