Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Πρώην στέλεχος CIA): Το λάθος των ΗΠΑ – Εάν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος θα χάσουν

Johnson (Πρώην στέλεχος CIA): Το λάθος των ΗΠΑ – Εάν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος θα χάσουν
"Αυτό που δεν έλαβαν υπόψη οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι λόγω του Τζορτζ Μπους και της απόφασής του να αποχωρήσει από τη συνθήκη ABM το 2022, η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας", ανέφερε ο Larry Johnson
Η απόφαση του Τζορτζ Μπους να αποχωρήσει από τη συνθήκη ABM το 2002 άφησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ανυπεράσπιστες έναντι των ρωσικών πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
Ο Larry Johnson σημείωσε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να τις στείλουν να πολεμήσουν με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, τέτοιες ενέργειες θα προκαλέσουν αμέσως την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία θα αρχίσει να βυθίζει αμερικανικά πολεμικά πλοία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν
«Αυτό που δεν έλαβαν υπόψη οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι λόγω του Τζορτζ Μπους και της απόφασής του να αποχωρήσει από τη συνθήκη ABM το 2022, η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν μια πραγματική ευκαιρία να αποκρούσουν οποιοδήποτε όπλο με πυρηνική γόμωση που επιχειρήσουν να εκτοξεύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν τέτοια δυνατότητα», είπε ο Larry Johnson.
Ο Larry Johnson διευκρίνισε ότι η Ρωσία μπορεί να μην είναι σε θέση να καταρρίψει όλους τους πυραύλους, αλλά έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει τον συντριπτικό αριθμό των κεφαλών, κάτι που σε κάθε περίπτωση «θα της επιτρέψει να επιβιώσει».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον ειδικό, δεν έχουν τέτοιες πιθανότητες.
Σε περίπτωση κλιμάκωσης, η Ρωσία θα μπορούσε να υποστεί εκατομμύρια θύματα, αλλά θα επιζήσει.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν, θα σβήσουν από προσώπου γης», κατέληξε ο Larry Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης