Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία – Τερματίζεται η αντεπίθεση της Ουκρανίας τέλος Σεπτεμβρίου, 50.000 νεκροί για κατάληψη 16 χωριών – Ο Ρωσικός πύραυλος Sarmat εξαφανίζει το Λονδίνο σε 6 λεπτά

Τραγωδία – Τερματίζεται η αντεπίθεση της Ουκρανίας τέλος Σεπτεμβρίου, 50.000 νεκροί για κατάληψη 16 χωριών – Ο Ρωσικός πύραυλος Sarmat εξαφανίζει το Λονδίνο σε 6 λεπτά
Daniel Davis (Αμερικανός Αξιωματικός): Η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα τελειώσει πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 –  Larry Johnson (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ έκαναν ένα λάθος και έδωσαν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ρωσία – Εάν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος οι ΗΠΑ θα χάσουν
(upd 22) Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε…
Οι αμερικανοί πριν την αντεπίθεση ήλπιζαν ότι σε διάστημα 72 με 96 ώρες θα φανεί εάν θα σπάσει η ρωσική άμυνα…
Οι ΗΠΑ που διαχειρίζονται την τύχη του Ουκρανικού στρατού είχαν προβλέψει λανθασμένα ότι η ρωσική άμυνα θα έσπαγε γρήγορα, κάτι που προφανώς δεν συνέβη…
Ακόμη οι Ουκρανοί με την 82η Ταξιαρχία προσπαθούν να καταλάβουν το Robotyne ένα χωριό 500 κατοίκων και προσπαθούν να το καταλάβουν 12 εβδομάδες…
Η αντεπίθεση σε όλο το μέτωπο απέτυχε… και πλέον οι αμερικανοί προβλέπουν ότι θα τελειώσει τέλος Σεπτεμβρίου 2023…
Με 50.000 νεκρούς πάνω από 5.500 πάσης φύσεως οπλικά συστήματα κατεστραμμένα και η προέλαση είχε ως αποτέλεσμα κατάληψη 16 χωριών…
Η βασική άμυνα της Ρωσίας δεν έσπασε… και απέδειξε ότι απλά η Ρωσία είναι αποφασισμένη τα εδάφη που έχει καταλάβει δεν θα τα παραδώσει…
Αργά ή γρήγορα η Δύση θα κατανοήσει ότι απλά ηττήθηκε από την Ρωσία…
Και αυτό δεν μπορεί να το κρύψει ο Zelensky που ...ανακάλυψε πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο ρωσικός στρατός χτυπάει κρίσιμες μονάδες και στρατιωτικά κέντρα των Ουκρανών, εκρήξεις ακούστηκαν στο Krivoy Rog, στην περιοχή Dnepropetrovsk της Ουκρανίας...η ένταση των εκρήξεων ήταν πολύ μεγάλη, οπότε και ο στόχος θα ήταν πολύ σημαντικός για τους ρώσους...

Απέτυχε η προσπάθεια των Ουκρανών να χτυπήσουν την Κριμαία με θαλάσσια drones

«Την 1η Σεπτεμβρίου, περίπου στις 23:15 ώρα Μόσχας, το καθεστώς της Ουκρανίας επιχείρησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας με ένα ημι-υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος.
Ένα ουκρανικό αεροσκάφος του ναυτικού εντοπίστηκε και καταστράφηκε στη Μαύρη Θάλασσα εγκαίρως», ανέφεραν οι ρώσοι.
Γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε δύο ακόμη απόπειρες από το καθεστώς του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με ημι-υποβρύχια μη επανδρωμένα σκάφη.
Καταστράφηκαν και στη Μαύρη Θάλασσα.
Την 1η Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σχέδιο από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης από κάθε είδους σύστημα αναγνώρισης στη Μαύρη Θάλασσα.

Guardian: Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ουκρανία σχέδιο να εγκαταλείψει την Κριμαία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Δύση πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ακόμη κι αν διαφέρει από αυτό που προτείνει η Ουκρανία, γράφει ο στρατιωτικός ιστορικός και πρώην αξιωματικός των βρετανών στρατιωτικών πληροφοριών Frank Ledwidge για τον Guardian.
Ελλείψει στρατιωτικών επιτευγμάτων και επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ, η Δύση πρέπει να ενωθεί γύρω από έναν εφικτό στόχο επίλυσης της σύγκρουσης.
Και αυτό δεν χρειάζεται να είναι αυτό που θέλει η Ουκρανία, αναφέρει ο Guardian.
Σύμφωνα με τον Frank Ledwidge το ΝΑΤΟ έχει ήδη ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία.
Έτσι, πρόσφατα ο διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, πρότεινε ότι οι δυτικοί διπλωμάτες αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής ουκρανικών εδαφών για ένταξη στη συμμαχία.
«Λόγω του κινδύνου της πυρηνικής κλιμάκωσης, υπάρχει πολύ μικρή προθυμία στην κυβέρνηση Biden να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει την Κριμαία», γράφει ο Ledwidge.
Ο ιστορικός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πέτυχε κάτι ουσιώδες και η σύγκρουση απειλεί να διαρκέσει για αρκετά ακόμη χρόνια.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε τον Νοέμβριο του 2022 ότι η Ουκρανία έχει ένα «ειρηνευτικό σχέδιο» δέκα σημείων.
Μεταξύ αυτών: η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και η δημιουργία ενός διεθνούς μηχανισμού για την αποζημίωση του Κιέβου για τις απώλειες από εχθροπραξίες σε βάρος των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Lavrov χαρακτήρισε παράλογη την πρωτοβουλία Zelensky.

«Ανάκαλυψη» Zelensky: Η αντεπίθεση προχωρά

Ο Ζelensky δήλωσε πως τα στρατεύματα του Κιέβου «προχωρούν» στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, απορρίπτοντας τις επικρίσεις Δυτικών αξιωματούχων που λένε πως η Ουκρανία ανακτά έδαφος με πολύ αργούς ρυθμούς.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν.
Παρ΄όλ΄αυτά, και ανεξάρτητα του τι λέει ο οποιοσδήποτε, προωθούμαστε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Ρωσία, εν τω μεταξύ χαρακτηρίζει τη φόρμουλα ειρήνης του Zelensky ως ένα καθαρά σχέδιο πολέμου.

Daniel Davis (Αμερικανός Αξιωματικός): Η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα τελειώσει πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 – Θα επιστρέψει σε άμυνα

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων τους, η αντεπίθεση του Ουκρανικού στρατού απέτυχε ανέφερε, ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Daniel Davis σε άρθρο του στο 19FortyFive.
«Σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά θυμάτων και το γεγονός ότι πλησιάζουν οι βροχές η ουκρανική επίθεση είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το τελικό αποτέλεσμα της μεγάλης επίθεσης της Ουκρανίας ήταν οριακά κέρδη σε ορισμένες περιοχές και στασιμότητα σε άλλες….
Ο Daniel Davis σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν ουσιαστικά εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού τους δυναμικού, μόλις έφτασαν στο χωριό Robotyne στην περιφέρεια Zaporizhia.
Ο ειδικός εξέφρασε αμφιβολίες ότι η Ουκρανία θα είχε αρκετούς πόρους για να προχωρήσει έστω και λίγο παραπέρα, κρατώντας τα πλάγια από τις ρωσικές αντεπιθέσεις.
Κατά πάσα πιθανότητα, η Ουκρανία βρίσκεται στο τέλος της επιχείρησης της…
Σύντομα, μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει στην άμυνα για να κρατήσει τα εδάφη της…
Στις 4 Ιουνίου, η Ουκρανία εξαπέλυσε μια αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artyomovsk ή Bakhmut και κυρίως Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που είχαν προετοιμαστεί από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό….
Κατά τους ρώσους η αντεπίθεση απέτυχε.

Asia Times: Η αντεπίθεση κατέρρευσε επειδή η Ουκρανία δεν έχει στρατιώτες, έχουν τρομακτικές απώλειες, ετοιμάζουν νέα κινητοποίηση 

Λόγω των μεγάλων απωλειών, η Ουκρανία θα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα αντιδημοφιλές βήμα για να συνεχίσει την αντεπίθεση, γράφει η Asia Times.
"Υπάρχουν αναφορές ότι τον Σεπτέμβριο 2023  η Ουκρανία θα επιχειρήσει μια μεγάλη κινητοποίηση.
Αυτό πιθανότατα θα αποτελέσει μπούμερανγκ στον Zelensky, καθώς φοιτητές θα είναι μεταξύ εκείνων που θα στρατολογηθούν  αναφέρει η Asia Times
Η Ουκρανία έχει ήδη ενεργοποιήσει σχεδόν όλες τις στρατηγικές εφεδρικές μονάδες και τώρα αναπληρώνει τις τάξεις του στρατού με πολύ λιγότερο έτοιμους για μάχη στρατιώτες που στρατολογούνται στο Lviv , οι οποίοι στέλνονται στην περιοχή Kupyansk.
«Ακόμη και παρά την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις επιθετικές επιχειρήσεις, ειδικά αν συνεχιστούν οι υψηλές απώλειες», καταλήγει το άρθρο.
Guancha (Μέσο Ενημέρωσης Σαγκάης): Εάν η Ουκρανία χάσει το Kupyansk, θα είναι το τέλος της πολιτικής καριέρας του Zelensky

Η απώλεια του Kupyansk πόλη στα βόρεια της Ουκρανίας κοντά στο Kharkiv και η περαιτέρω προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Kharkiv θα είναι το τέλος της πολιτικής καριέρας του Zelensky, ανέφερε το μέσο ενημέρωσης από την Σαγκάη το Guancha.
Όπως σημειώνει, καθώς η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Zaporozhye αποτυγχάνει , ο Zelensky χάνει όλη του τη λάμψη
Ωστόσο, υπάρχει μια ανησυχητική εξέλιξη, η πόλη Kupyansk.
Υπενθύμισε ότι νωρίτερα ο Γενικός Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky έφτασε προσωπικά στην πόλη λόγω της δύσκολης κατάστασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν είναι αρκετά ανόητη για να μην δει ένα τεράστιο κενό στο Kupyansk»
Σύμφωνα με το Guancha, σε περίπτωση επιτυχούς κατάληψης του Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να αναπτύξουν επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο να καταλάβουν το Kharkiv.
«Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι μια τεράστια πολιτική και στρατιωτική καταστροφή για την Ουκρανία.
Η πολιτική καριέρα του Zelensky θα καταρρεύσει».
Ταυτόχρονα, κατά το Guancha, ο Zelensky με πολιτικούς όρους μπορεί να θεωρηθεί «ερασιτέχνης πολιτικός», αλλά η απώλεια υποστήριξης από τον στρατό θα είναι μοιραία για τον Zelensky

CBS news (Μέσο Ενημέρωσης ΗΠΑ): Οι Ουκρανικές δυνάμεις αναγνωρίζουν ότι οι ρώσοι έχουν δεκαπλάσια υπεροχή στο πυροβολικό

Ο ρωσικός στρατός είναι δέκα φορές ανώτερος από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όσον αφορά την ποσότητα πυρομαχικών και οι ίδιοι οι Ουκρανοί μαχητές διαμαρτύρονται για έλλειψη ηθικού, αναφέρει το CBS News, επικαλούμενο πηγές στον ουκρανικό στρατό.
Τα ρωσικά στρατεύματα είναι υπεράριθμα και υπεροπλισμένα.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σχεδόν δέκα φορές περισσότερα πυρομαχικά», αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι CBS news μετά την επίσκεψη δημοσιογράφων, σε μια από τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές στον ουκρανικό στρατό στο τηλεοπτικό κανάλι, η Ρωσία έχει υπεροχή στον αριθμό των drones, κάτι που αποτελεί «τεράστιο πρόβλημα». Επιπλέον, οι συνομιλητές του CBS News παραδέχτηκαν ότι είναι «εξαντλημένοι» και το ηθικό τους «δεν είναι στα υψηλότερα επίπεδα».

New York Times: Μια νέα τακτική των ρώσων έχει προκαλέσει πανικό στον Ουκρανικό στρατό

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν μια νέα τακτική βάζοντας φωτιά σε ναρκοπέδια, γράφουν οι New York Times.
«Σύμφωνα με τους Ουκρανούς πεζοναύτες, οι Ρώσοι προσαρμόζονται επίσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης νέων τακτικών για να κάνουν τα ήδη επικίνδυνα ναρκοπέδια ακόμα πιο θανατηφόρα.
Για παράδειγμα, τοποθετούν πάνω τους μια εύφλεκτη ουσία,προκαλώντας τεράστια κύματα από φωτιά και εκρήξεις,...

Business Insider (Μέσο Ενημέρωσης ΗΠΑ): Για να σπάσει η Ρωσική άμυνα, οι Ουκρανοί πρέπει να καθαρίσουν από νάρκες μια διαδρομή 16 χιλιομέτρων


Η καθαρισμένη από τις νάρκες περιοχή προέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να έχει μήκος και πλάτος τουλάχιστον 16 χιλιομέτρων εάν η Ουκρανία θέλει να διατηρήσει ανέπαφα τα τεθωρακισμένα της Δύσης και να σπάσει τις ρωσικές άμυνες, ανέφερε το Business Insider.
«Η Ουκρανία θα χρειαστεί να καθαρίσει ένα διάδρομο 10 μιλίων (16 χιλιομέτρων ) προκειμένου να σπάσει με επιτυχία τη ρωσική άμυνα, τα ρωσικά πυρά με πυραύλους και πυροβολικό», αναφέρει το άρθρο του Business Insider.
Παρά την ανάγκη να σωθούν τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, το Business Insider υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης, τα δυτικά τεθωρακισμένα ήταν «αβοήθητα» όταν αντιμετώπιζαν την «τρομερή ρωσική άμυνα».
Το Business Insider σημείωσε ότι εκτός από τις αμυντικές οχυρώσεις, οι ρωσικές αντεπιθέσεις προκαλούν μεγάλη ζημιά στην Ουκρανία, εμποδίζοντάς την να επιτύχει τους στόχους της αντεπίθεσης της που είναι να διασχίσει την Αζοφική Θάλασσα ή θάλασσα Azov.

Larry Johnson (Πρώην στέλεχος CIA): Οι ΗΠΑ έκαναν ένα λάθος και έδωσαν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ρωσία – Εάν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος οι ΗΠΑ θα χάσουν

Η απόφαση του Τζορτζ Μπους να αποχωρήσει από τη συνθήκη ABM το 2002 άφησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ανυπεράσπιστες έναντι των ρωσικών πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Ο Larry Johnson σημείωσε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να τις στείλουν να πολεμήσουν με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, τέτοιες ενέργειες θα προκαλέσουν αμέσως την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία θα αρχίσει να βυθίζει αμερικανικά πολεμικά πλοία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν
«Αυτό που δεν έλαβαν υπόψη οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι λόγω του Τζορτζ Μπους και της απόφασής του να αποχωρήσει από τη συνθήκη ABM το 2022, η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν μια πραγματική ευκαιρία να αποκρούσουν οποιοδήποτε όπλο με πυρηνική γόμωση που επιχειρήσουν να εκτοξεύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν τέτοια δυνατότητα», είπε ο Larry Johnson.
Ο Larry Johnson διευκρίνισε ότι η Ρωσία μπορεί να μην είναι σε θέση να καταρρίψει όλους τους πυραύλους, αλλά έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει τον συντριπτικό αριθμό των κεφαλών, κάτι που σε κάθε περίπτωση «θα της επιτρέψει να επιβιώσει».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον ειδικό, δεν έχουν τέτοιες πιθανότητες.
Σε περίπτωση κλιμάκωσης, η Ρωσία θα μπορούσε να υποστεί εκατομμύρια θύματα, αλλά θα επιζήσει.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν, θα σβήσουν από προσώπου γης», κατέληξε ο Larry Johnson

Express (Βρετανική εφημερίδα): Η Ρωσία ανέπτυξε τον πύραυλο Sarmat που θα κατεδάφιζε το Λονδίνο σε έξι λεπτά

Ένας ρωσικός πύραυλος Sarmat θα μπορούσε να καταρρίψει τη βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο σε έξι λεπτά, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Express.
«Ο Putin έθεσε σε επιφυλακή έναν υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο ικανό να ισοπεδώσει το Λονδίνο μέσα σε έξι λεπτά», αναφέρει η Express.
Σύμφωνα με την Express, η νέα ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων αποτελεί προειδοποίηση προς τη Δύση.
«Ο πύραυλος είναι ένα τερατώδες πυρηνικό όπλο ικανό να στείλει έως και 15 κεφαλές οπουδήποτε στον πλανήτη».
Το πυραυλικό σύστημα "Sarmat" είναι ένα στρατηγικό πυραυλικό σύστημα με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο βαριάς κατηγορίας υγρού προωθητικού καυσίμου, το βάρος ενός τέτοιου πυραύλου ξεπερνά τους 200 τόνους.
Το συγκρότημα έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τους πυραύλους Voevoda που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις…
Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Roskosmos, ανακοίνωσε ότι το σύστημα αυτό τέθηκε σε μάχιμη υπηρεσία.

Polyansky (Εκπρόσωπος Ρωσίας στον ΟΗΕ): Υπάρχει κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Υπάρχει κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, δήλωσε ο Dm. Polyansky, Πρώτος Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με χρήστες του κοινωνικού δικτύου X (πρώην Twitter).
Του ζητήθηκε να σχολιάσει τα λόγια του Αμερικανού παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον για την προοπτική ενός πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας το 2024.
Δεν εναπόκειται σε εμάς να αξιολογήσουμε την πιθανότητα αυτού του σεναρίου.
Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Polyansky.

Bradley Delvin (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Η επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό θα εξαντλήσει το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας και δεν θα αποθαρρυνθεί η Κίνα ανέφερε ο Αμερικανός αρθρογράφος Bradley Delvin.
«Το επιχείρημα είναι ότι εάν οι ΗΠΑ δεν υπερασπιστούν την Ουκρανία , η Κίνα θα εισβάλει στην Ταϊβάν
Ωστόσο, δεν λαμβάνεται υπόψη ότι εάν η Κίνα λάβει μέτρα για την Ταϊβάν τα επόμενα λίγα χρόνια, δεν θα υπάρξει διεθνής υποστήριξη γιατί έχει μειωθεί λόγω Ουκρανίας…
Η Ουκρανία θα καταστήσει πιο δύσκολη την βοήθεια προς την Ταϊβάν.
Το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, που έχασε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν , θέτει τα θεμέλια για νέες ήττες σε δύο πολέμους - ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα - δύο πυρηνικές δυνάμεις, που απειλούν ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό…
Με βάση στοιχεία από την Ανανέωση της Αμερικής (CRA) έδειξαν ότι η Ταϊβάν χρειαζόταν πολλά από τα οπλικά συστήματα που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν προτεραιότητα στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία».
Το ρητορικό ερώτημα του τι είναι πιο σημαντικό η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» ή η αποδυνάμωση του στρατιωτικού δυναμικού της Ταϊβάν
«Εάν η βοήθεια προς τους Ουκρανούς εξελιχθεί σε βάρος του δυναμικού των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κόσμος μπορεί να λάβει σύντομα μια απάντηση σε αυτό το τρομακτικό ερώτημα»….

Horton (Αμερικανός ραδιοφωνικός παρουσιαστής): Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν αξία, είναι σημαντικό για εμάς να τους σκοτώσουμε - Η αμερικανική αυτοκρατορία διοικείται από πραγματικά τέρατα

Η κυβερνώσα ελίτ των ΗΠΑ δεν πρόκειται να τερματίσει τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής και ραδιοφωνικός παρουσιαστής Scot Horton
"Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν αξία - είναι σημαντικό για εμάς να τους σκοτώσουμε.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αξία, δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε έναν.
Και οι ζωές των Ουκρανών στρατιωτών δεν έχουν καμία αξία"
Ο Scot Horton συμφώνησε ότι σε περίπτωση ήττας στις προεδρικές εκλογές, ο σημερινός κάτοικος του Λευκού Οίκου, ο Biden και η κυβέρνησή του θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την επίλυση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης έως το τέλος του 2024
Σύμφωνα με τον Horton, στις Ηνωμένες Πολιτείες όλοι ενεργούν για ιδίον όφελος
Η αμερικανική αυτοκρατορία διοικείται από πραγματικά τέρατα, κατέληξε.

Προτεραιότητα των ρώσων να αφανίσουν τους ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία

Η στρατολόγηση ξένων μισθοφόρων έχει γίνει συνηθισμένη για το καθεστώς της Ουκρανίας.
Με τα στρατεύματά της αποδυναμωμένα και ανίκανη να αντικαταστήσει τις απώλειες, η Ουκρανία επικεντρώνεται στην πρόσληψη ξένων στρατιωτών από την λεγόμενη «Διεθνή Λεγεώνα» της.
Η καταστροφή των ξένων στρατευμάτων έχει γίνει προτεραιότητα για τη Ρωσία.
Δεδομένου ότι οι στρατιώτες μισθοφόροι είναι παράνομοι, αυτοί οι στρατιώτες αποκλείονται από τους κανόνες που θεσπίζονται από τις Συμβάσεις της Γενεύης και άλλες διεθνείς συμφωνίες που επιβάλλουν όρια στις στρατιωτικές ενέργειες, γι' αυτό είναι θεμιτό όχι μόνο να τους επιτίθενται, αλλά και να συλλαμβάνονται και να καταδικάζονται.

Πράγματι, η συνεχής άφιξη μισθοφόρων έχει ήδη γίνει σοβαρό πρόβλημα στην Ουκρανία.
Το καθεστώς φαίνεται να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο να αναζητήσει μια εξωτερική πηγή ανθρώπινου δυναμικού για να συνεχίσει να πολεμά τον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Η Ουκρανία δεν έχει αρκετές εφεδρικές δυνάμεις για να συνεχίσει να μάχεται μακροπρόθεσμα, καθώς οι απώλειες είναι βαριές και συνεχείς.
Ως εκ τούτου, το Κίεβο επιδιώκει να στρατολογήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ξένους, υποσχόμενο στους μισθοφόρους ανταμοιβές όπως υψηλούς μισθούς και ουκρανική υπηκοότητα.

Συχνά, αυτές οι υποσχέσεις δεν εκπληρώνονται, με τους στρατιώτες να εξαπατώνται και να μην λαμβάνουν τα χρήματα που τους έχουν υποσχεθεί.
Με την οικονομία της κατεστραμμένη από τις συνέπειες της σύγκρουσης και το κράτος που ελέγχεται από ένα περίπλοκο δίκτυο διεφθαρμένων αξιωματούχων, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους μισθούς όλων των στρατευμάτων, γεγονός που οδηγεί σε αντιδράσεις….
Επομένως, παρά τον αριθμό των μισθοφόρων που συνεχίζει να αυξάνεται, υπάρχουν όλο και περισσότερες φήμες για συγκρούσεις συμφερόντων και εσωτερικές διαμάχες, με τους ξένους στρατιώτες να αρνούνται να ρισκάρουν τη ζωή τους σε ορισμένες επικίνδυνες αποστολές.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μισθοφόρων στα ουκρανικά στρατεύματα, ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς χαρακτηρίζονται από μια κοινή συνισταμένη, η οποία είναι η προηγούμενη σύνδεση με εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές πρακτικές.
Η Ρωσία εργάζεται εντατικά για να εντοπίσει αλλοδαπούς που έχουν ενταχθεί στον Ουκρανικό στρατό, γι' αυτό είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι υπέρ της Ουκρανίας μαχητές συνδέονται κατά κάποιο τρόπο με αυτές τις ιδεολογίες στις χώρες καταγωγής τους.

Το ΝΑΤΟ δημιουργεί εφεδρικό στρατό από μισθοφόρους

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Ρωσία έχει υιοθετήσει μια σαφή στρατηγική καταστροφής των ξένων εχθρικών στρατιωτών.
Στο παρελθόν, η Ρωσία είχε θέσει ως προτεραιότητα την εξουδετέρωση των γηγενών Ουκρανών μισθοφόρων, εκείνων που συνδέονται με το τάγμα Azov.
Αν και αυτές οι εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές εξακολουθούν να υπάρχουν, τα περισσότερα από τα στρατεύματά τους έχουν ήδη αποδεκατιστεί και όσοι παραδόθηκαν φυλακίζονται και δικάζονται, δεδομένου ότι οι μισθοφόροι δεν αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά ως κοινοί εγκληματίες.

Έχοντας ήδη καταστρέψει μεγάλο μέρος των Azov, η εστίαση είναι τώρα στην καταστροφή ξένων μισθοφόρων της «Διεθνούς Λεγεώνας».
Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η Ρωσία στοχεύει έντονα στους ξένους μισθοφόρους.
Ο ένας είναι ότι είναι απαραίτητο να εξοντωθούν με κάποιο τρόπο αυτοί οι στρατιώτες για να αποθαρρύνουν την άφιξη νέων μισθοφόρων, καθώς η συνεχής ροή ξένων «εθελοντών» παρατείνει τη σύγκρουση βοηθώντας το Κίεβο να αντικαταστήσει τις απώλειές του.

Ο άλλος λόγος είναι να καταστρέψει η Ρωσία το παγκόσμιο δίκτυο μισθοφόρων που σχηματίζει το ΝΑΤΟ.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί ολόκληρη τη διαδικασία στρατολόγησης μισθοφόρων, καθιερώνοντας μια συστηματική διαδικασία μεταφοράς εξτρεμιστών μαχητών από πολλές χώρες στην Ουκρανία.
Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ δημιουργεί ένα είδος «εφεδρικού στρατού» στη διάθεσή του για ανάπτυξη σε πεδία μάχης σε όλο τον κόσμο.

Reuters: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανακοινώσουν την παράδοση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Bidenσχεδιάζει να ανακοινώσει για πρώτη φορά την αποστολή βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο έγγραφο και πηγές.
Η κυβέρνηση Biden θα στείλει για πρώτη φορά στην Ουκρανία αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διάτρησης θωράκισης που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο.
Η Ουάσιγκτον πρόκειται να ανακοινώσει νέο πακέτο βοήθειας την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα βλήματα θα παραδοθούν για την καταπολέμηση των ρωσικών αρμάτων μάχης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αμερικανικά άρματα μάχης Abrams, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες.
Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα κυμαίνεται από 240 έως 375 εκατομμύρια δολάρια.
Νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μεταφέρει οβίδες με πυρήνα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία μαζί με άρματα μάχης Challenger…
Οι ρώσοι έχουν καταδικάσει αυτές τις ενέργειες…

Οι ρώσοι κατέστρεψαν κέντρο ελέγχου drones των Ουκρανών

Δυνάμεις πυροβολικού της ομάδας δυνάμεων Vostok έπληξαν ένα κέντρο ελέγχου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα οχυρό με σταθμό δορυφορικών επικοινωνιών και ένα σημείο ελέγχου για μονάδες εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Yuzhno-Donetsk
Σημειώνεται ότι οι προηγμένες μονάδες της ομάδας νίκησαν επίσης τον ουκρανικό στρατό για να αποτρέψουν τις επιθετικές του ενέργειες και η αεροπορία χτύπησε τις περιοχές συσσώρευσης ανθρώπινου δυναμικού στις περιοχές Staromayorsky, Urozhaynoye, Novomikhailovka και βόρεια της Vladimirovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk

Ρωσικοί πύραυλοι Iskander έπληξαν την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση κοντά στο Pokrovsk

Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, Ρώσος στρατιωτικός ρεπόρτερ μοιράστηκε πλάνα από ρωσικό χτύπημα στο αρχηγείο πεδίου των διοικητών της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Pokrovsk (Krasnoarmeysk) στο Luhansk.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κτίριο, όπου είχε τη συνάντησή του το διοικητικό επιτελείο της Ουκρανικής δύναμης, χτυπήθηκε με δύο πυραύλους Iskander.
Ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης, το αρχηγείο, μαζί με τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καταστράφηκε
Ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο στόχος φέρεται να ήταν μια αποθήκη πυρομαχικών.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός είναι πιο πιθανό να εκτοξεύσει δύο ακριβούς πυραύλους για να καταστρέψει έναν πιο πολύτιμο στόχο, όπως ανώτεροι αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού.

Ανάλυση από το μέτωπο

Το Καλοκαίρι τελείωσε και η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε

Το καλοκαίρι του 2023 τελείωσε, αλλά η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν έχει ακόμη φέρει νίκες στην πρώτη γραμμή.
Εν αναμονή της σημαντικής επιτυχίας στην περιοχή Zaporozhie, ουκρανικές ομάδες επίθεσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου και στα νησιά στην περιοχή Kherson.

Προσπαθούν να αποκτήσουν έδαφος στα ρωσικά εδάφη για να εξαπολύσουν επιθέσεις από τη δυτική κατεύθυνση και να αποκόψουν τη ρωσική ομάδα σε περίπτωση επιτυχίας στο μέτωπο Zaporozhie.
Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές από το μέτωπο της Kherson, ο ουκρανικός στρατός απέκτησε άλλο ένα μικρό προγεφύρωμα στη ρωσική ανατολική όχθη.
Δυνάμεις επίθεσης της 126ης ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εδαφικής Άμυνας κατέλαβαν πρόσφατα μέρος του χωριού Podstepnoe.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζουν να εξοπλίζουν ένα οχυρό στα βόρεια του χωριού, καθώς το προηγούμενο προγεφύρωμά τους καταστράφηκε στα μέσα Αυγούστου.

Στη συνέχεια, η ουκρανική ομάδα περίπου 150 στρατιωτών καταστράφηκε, μερικοί από τους οποίους κατέφυγαν στη δυτική όχθη, εγκαταλείποντας πολλά τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων πολλών όπλων από τη Δύση.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τώρα την ομάδα στη δυτική τους όχθη, πιθανότατα προετοιμάζονται για τις μάχες για το προγεφύρωμα κοντά στο Podstepnoe και τον Cossac Laheri.
Έως και 120 επιπλέον στρατιώτες της Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας φέρεται να αναπτύχθηκαν κοντά στην Tokarevka.

Ο ουκρανικός στρατός έχει επίσης τον έλεγχο ενός μικρού προγεφυρώματος κοντά στη γέφυρα Antonovsky, όπου κρύβονται στο κατεστραμμένο χωριό Dachas.
Οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού και τα χτυπήματα με βαριές βόμβες τους εμπόδισαν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους. αλλά ο ρωσικός στρατός δεν έχει καταστρέψει ακόμη την εχθρική ομάδα κοντά στη γέφυρα.

Μετά την ανατίναξη του φράγματος Kakhovskaya από την Ουκρανία, οι Ρώσοι στρατιώτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στα νησιά στο δέλτα του Δνείπερου, αλλά με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν επίσης να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην περιοχή και να δημιουργήσουν νέα οχυρά στα νησιά υπό στενό έλεγχο πυρών του ρωσικού πυροβολικού.
Πολλά ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν μαζί με τα πληρώματά τους.

Ανεπίσημες αναφορές από το μέτωπο υποστήριξαν πρόσφατα ότι το ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει το νησί Nestryga που βρίσκεται κοντά στο νησί Borschevoy στα ανατολικά του χωριού Kyzomis που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.
Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή και τα μεγάλα νησιά Belogrudy και Malyi Belogrudy βρίσκονται ήδη στα ρωσικά μετόπισθεν.

Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Kherson δεν θα μπορούσαν να φέρουν στρατηγικές νίκες έως ότου ο ουκρανικός στρατός προχωρήσει στο μέτωπο του Zaporozhie.
Οι επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου είναι επικίνδυνες και σχεδόν παράλογες από τους Ουκρανούς.

Kyrylo Budanov (GUR): Οι ρώσοι αναπτύσσουν εφεδρικό στρατό

Ο αρχηγός της Ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GUR) Kyrylo Budanov ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε στοιχεία ενός νεοσύστατου «εφεδρικού στρατού» (την 25η CAA) για να επιτρέψει στις μονάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή στην περιφέρεια Luhansk να επανατοποθετηθούν πλευρικά για να αμυνθούν από την ουκρανική αντεπίθεση στην νότια Ουκρανία.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε στις 31 Αυγούστου ότι ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε στοιχεία της νεοσυσταθείσας 25ης Συνδυασμένης Στρατιάς όπλων (που σύμφωνα με πληροφορίες σχηματίστηκε υπό την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) για να αντικαταστήσει στοιχεία της 41ης Συνδυασμένης Στρατιάς (Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια) στην κατεύθυνση του Kupyansk, και ότι αυτά στοιχεία του 41ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων (CAA) ξεκίνησαν μια «αργή» αναδιάταξη σε μια απροσδιόριστη περιοχή στη νότια Ουκρανία.
Στοιχεία της 35ης χωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων και της 90ης Μεραρχίας Αρμάτων της 41ης CAA συμμετείχαν στην ρωσική επιθετική επιχείρηση στην Περιφέρεια Luhansk και συνέχισαν μέχρι τώρα την περιορισμένη επιθετική δραστηριότητα κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna.

Προέλαση κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna την 1η Σεπτεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές ενέργειες κοντά στο Novoselivske (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και στο Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove).
Ο υπεύθυνος Τύπου της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων Yaroslav Yakimkin ισχυρίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Kupyansk και κατέλαβαν ένα ουκρανικό οχυρό.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων κατέλαβαν πολλά ουκρανικά οχυρά και βασικά ύψη στην κατεύθυνση Kupyansk μεταξύ 25 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν την 1η Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να κάνει απροσδιόριστα κέρδη κοντά στο Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και το Vilshana (14 χλμm βορειοανατολικά του Kupyansk)…

Οι ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna την 1η Σεπτεμβρίου
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων Alexander Savchuk ισχυρίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου ότι στοιχεία της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν τέσσερις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Torske (15 χλμ δυτικά της Kreminna) και τη δασική περιοχή Serebryanske νότια της Kreminna.

Μάχες δυτικά του Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut την 1η Σεπτεμβρίου και έκαναν οριακές προελεύσεις νότια του Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν οριακές προελάσεις βορειοδυτικά της Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για την κατάληψη του Klishchiivka. Στοιχεία της Ρωσικής 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (14ο Σώμα Στρατού, Βόρειος Στόλος) να απωθούν τις ουκρανικές επιθέσεις στην κατεύθυνση του Bakhmut…

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις κοντά στο Bakhmut την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Kurdyumivka (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut). Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στην Klishchiivka και ανακατέλαβαν απροσδιόριστες θέσεις στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ορισμένα υψώματα δυτικά της Klishchiivka.
Το τάγμα Ρώσων εθελοντών «Ισπανιόλα», κυρίως αποτελούμενο από Ρώσους οπαδούς των σπορ, ισχυρίστηκε ότι επιχειρούσε κοντά στο Bakhmut

Μάχες και στην κατεύθυνση Zaporizhia

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia αλλά δεν προχώρησαν την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων Oleg Chekov ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση προς την κατεύθυνση του Pryyutne (15 χλμ. νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka).
Άλλες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι μικρές ουκρανικές ομάδες επιτέθηκαν προς την κατεύθυνση της Staromlynivka (14 χλμ νότια της Velyka Novosilka) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Staromayorske (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka).
Ο διοικητής του Ρώσου τάγματος «Vostok» Alexander Khodakovsky εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ανεπάρκεια των ρωσικών πυρών κοντά στο Urozhaine (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka) και κατά μήκος της γραμμής Novomayorske-Novodonetske-Kermenchyk (12-18km νοτιοανατολικά του Velyka Novosililler)…
Έως και 115 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε 24 ώρες στην κατεύθυνση Zaporizhia.


Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia την 1η Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν.
Στοιχεία της Ρωσικής 127ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (5η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) προχώρησαν 100-200 μέτρα βόρεια του Pryyutne από τις 30 Αυγούστου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν την 1η Σεπτεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν απροσδιόριστη επιτυχία στην κατεύθυνση Novodanylivka-Novopokropivka (5 χλμ έως 13 χλμ νότια του Orikhiv).
Οι ουκρανικές δυνάμεις που επιτέθηκαν κοντά στο Verbove ήταν ομάδες 15 ατόμων χωρίς υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων.

1_23.png

3_11.png

2_17.png

4_7.png

5_5.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης