Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ρώσοι και Κινέζοι χάκερς σπέρνουν τον τρόμο με κυβερνοεπιθέσεις σε πληθώρα επιχειρήσεων

Γερμανία: Ρώσοι και Κινέζοι χάκερς σπέρνουν τον τρόμο με κυβερνοεπιθέσεις σε πληθώρα επιχειρήσεων
Το 72% των γερμανικών επιχειρήσεων βρέθηκαν στο στόχαστρο πέρυσι για εκβιασμό, βιομηχανική κατασκοπεία, δολιοφθορά ή κλοπή δεδομένων
Η Ρωσία και η Κίνα βρίσκονται πίσω από την πλειονότητα των κυβερνοεπιθέσεων που στόχευσαν γερμανικές επιχειρήσεις πέρυσι, δήλωσε την Παρασκευή η Bitkom, μια ομάδα ψηφιακής ασφάλειας και υπεράσπισης.
«Υπάρχουν και άλλες χώρες, αλλά η Ρωσία και η Κίνα είναι οι ηγέτιδες χώρες πίσω από αυτές τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Bitkom, Ραλφ Βίντεργκερστ, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
«Ταυτόχρονα, οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που εμπλέκονται στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχουν αυξηθεί σημαντικά, αυτές είναι οι αντιλήψεις και τα ευρήματα των γερμανικών εταιρειών», τόνισε.
Σύμφωνα με μια αντιπροσωπευτική έρευνα που διεξήχθη από την Bitkom, το 72% των γερμανικών επιχειρήσεων βρέθηκαν στο στόχαστρο πέρυσι για εκβιασμό, βιομηχανική κατασκοπεία, δολιοφθορά ή κλοπή δεδομένων.
Περίπου το 46% των εταιρειών κατάφεραν να εντοπίσουν κυβερνοεπιθέσεις πίσω στη Ρωσία ενώ το 42% δέχθηκε επίθεση από την Κίνα, σύμφωνα με τη μελέτη.
«Η γερμανική οικονομία είναι ένας εξαιρετικά ελκυστικός στόχος για εγκληματίες και εχθρικά κράτη. Τα όρια μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και των ελεγχόμενων από το κράτος παραγόντων είναι ασαφή εδώ», δήλωσε ο Wintergerst.
Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Σινάν Σελέν, αναπληρωτής διευθυντής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών BfV, διευκρίνισε ότι οι αρχές χρησιμοποιούν διάφορες ψηφιακές εγκληματολογικές μεθόδους και αναλύουν ηλεκτρονικά στοιχεία για να προσδιορίσουν την προέλευση των κυβερνοεπιθέσεων.
«Αυτό που παρατηρούμε πρόσφατα είναι ότι οι ελεγχόμενες από το κράτος εκστρατείες κυβερνοεπιθέσεων γίνονται πιο επαγγελματικές, επιθετικές και ευέλικτες», σημείωσε με νόημα.
Επίσης προσέθεσε πως οι εταιρείες δεν πρέπει να αισθάνονται ανίσχυρες μπροστά σε τέτοιες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και έκανε έκκληση ώστε να αναζητούν υποστήριξη από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές, όπως το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοάμυνας.
Το εκτιμώμενο κόστος των κυβερνοεπιθέσεων σε γερμανικές επιχειρήσεις ήταν 206 δισεκατομμύρια ευρώ (224 δισεκατομμύρια δολάρια) πέρυσι, σύμφωνα με την Bitkom.
Περίπου το 52% των Γερμανών ιδιοκτητών επιχειρήσεων δήλωσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει τόσο σοβαρές τα τελευταία χρόνια που άρχισαν να φοβούνται για το μέλλον των εταιρειών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης