Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιθουανία – Ελλάδα 92-67: Ξέμεινε από… βενζίνη και είπε «αντίο» στους «8» (video)

Λιθουανία – Ελλάδα 92-67: Ξέμεινε από… βενζίνη και είπε «αντίο» στους «8» (video)
Η «επίσημη αγαπημένη» ρίχτηκε στη… μάχη των «16» απέναντι στη Λιθουανία για την πρώτη αγωνιστική του νέου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 αλλά δεν τα κατάφερε και επήλθε η... συντριβή με σκορ 92-67.

Οι ΗΠΑ άνοιξαν τον όμιλο για τη β' φάση της διοργάνωσης στους «16» με δύσκολη νίκη επί του Μαυροβουνίου. Οι Μαυροβούνιοι άντεξαν για 35-36 λεπτά, όμως έκαναν πάρα πολλά λάθη που τους στοίχισαν στο φινάλε. Έτσι η Team USA πήγε στο 4-0.

Η Ελλάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 παίζοντας απέναντι στην Λιθουανία.

Η άμυνα των αντιπάλων ήταν πολύ σκληρή από την αρχή της αναμέτρησης, αλλά ο  Τόμας Γουόκαπ είχε πάρει «φωτιά» μετρώντας 10 πόντους από την πρώτη περίοδο.

Στην δεύτερη περίοδο ξεκίνησε δυναμικά η Ελλάδα φτάνοντας γρήγορα στο +4. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με αυτοθυσία και στις δύο πλευρές του παρκέ συγκέντρωσε 15 πόντους στο πρώτο μέρος αποχωρώντας όμως με τραυματισμό που έδειξε να μην είναι σοβαρός, αφού επέστρεψε στην πορεία.

Απίστευτος και ασταμάτητος ήταν ο Τόμας Γουόκαπ που βοήθησε την Ελλάδα με 16 πόντους, όμως με back-to-back δικά του λάθη στο τέλος του πρώτου μέρους, η Ελλάδα από το +8 βρέθηκε στο +4.

Οι Λιθουανοί μετά την ανάπαυλα μπήκαν στον παρκέ ως τελείως διαφορετική ομάδα και η Ελλάδα ήταν με το... μαχαίρι στα δόντια και έπρεπε να «παλέψει» στην τελευταία περίοδο.

Η Λιθουανία έκανε τεράστια εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, με μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, κράτησε το προβάδισμά της και το διεύρυνε νικώντας την Ελλάδα με 92-67 αποκλείώντάς την από την 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τους Γιοκουμπάιτις - Μπραζντέικις να κάνουν καταπληκτική δουλειά.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-43, 64-58, 92-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Πηγή: www.bnsports.gr

w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης