Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία δοκιμάζει πυρομαχικά Warmate Loitering κοντά στα σύνορα της Κίνας - Μπορεί να χτυπήσει εύκολα θωρακισμένες αποθήκες

Η Ινδία δοκιμάζει πυρομαχικά Warmate Loitering κοντά στα σύνορα της Κίνας - Μπορεί να χτυπήσει εύκολα θωρακισμένες αποθήκες
Το drone έχει άνοιγμα φτερών 1,6 μέτρα, μήκος ατράκτου 1,1 μέτρα και μέγιστο βάρος απογείωσης 5,7 κιλά
Η Ινδία φέρεται να δοκιμάζει τα δημοφιλή πολωνικής κατασκευής πυρομαχικά, τα Warmate, στο Ladakh στα σύνορα με την Κίνα. Το ίδιο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) χρησιμοποιείται επίσης από την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία, στοχεύοντας αποσπάσματα μικρών στρατευμάτων και ελαφρά θωρακισμένα αποθήκες.
Ωστόσο, σύμφωνα με πολλές ρωσικές ομάδες Telegram, το drone έχει καταρριφθεί πολλές φορές.
Παρεμπιπτόντως, ένα ιρανικό drone καμικάζι που παρουσίασε η Τεχεράνη πριν από δύο μήνες είναι παρόμοιο σε σχεδιασμό με το Warmate.
Τέτοιες εγκαταστάσεις υψηλής προστασίας που είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφούν, προσδίδουν τεράστια στρατηγικά πλεονεκτήματα σε έναν στρατό.
Ενώ ένα μικρό τακτικό περιπλανώμενο drone καμικάζι μπορεί να προκαλέσει μικρή ζημιά σε μια εγκατάσταση όπως αυτή, αποκαλύπτει τις προσπάθειες της Ινδίας να αποκτήσει drones τόσο για σκοπούς επιτήρησης.
Η Κίνα έχει ένα πιο εκτεταμένο απόθεμα διαφόρων UAV, για σκοπούς που κυμαίνονται από την επιτήρηση και τις επιθέσεις έως τη μεταφορά ελαφρών υλικοτεχνικών προμηθειών.
Ένα βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) δείχνει το Warmate να πραγματοποιεί πολλαπλές πτήσεις και να κάνει δύο προσγειώσεις στο άγονο έδαφος του Λαντάκ.
Μια αναφορά στο Republic World ανέφερε ότι ο Warmate έχει «προσφάτως εισαχθεί» και «υποβάλλεται σε δοκιμές» στο Ladakh.
Λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των drones που αγοράστηκαν και άλλες εμπορικές πτυχές είναι άγνωστες.
Λειτουργεί σε εμβέλεια 30 χιλιομέτρων μέσω οπτικής επαφής (LOS). Μπορεί να φτάσει τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, τροφοδοτούμενη από ηλεκτροκινητήρα.
Το drone έχει άνοιγμα φτερών 1,6 μέτρα, μήκος ατράκτου 1,1 μέτρα και μέγιστο βάρος απογείωσης 5,7 κιλά.

Warmate-at-Ladakh.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης