Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Ρεκόρ επισκεπτών στην Ελλάδα, παρά τις πυρκαγιές

Γερμανικός Τύπος: Ρεκόρ επισκεπτών στην Ελλάδα, παρά τις πυρκαγιές
Η F.A.Z. παρατηρεί πως «το 2023 φέρνει ένα παράλογο διπλό ρεκόρ για την Ελλάδα, τόσο στις πυρκαγιές, όσο και στις αφίξεις τουριστών»

Παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις συχνότερες ακραία υψηλές θερμοκρασίεςο ελληνικός τουρισμός ανθεί, με τις αφίξεις να αυξάνονται διαρκώς.Σε συνέντευξή της στο σημερινό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δηλώνει πως «φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τους αριθμούς του προηγούμενου έτους», ενώ δεν αποκλείεται να σπάσει το ρεκόρ που σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός το 2019. Όπως σχολιάζει η F.A.Z. «παρά τις δασικές πυρκαγιές και τους καύσωνες, τις αυξήσεις των τιμών και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ελληνικός τουρισμός αποδεικνύεται ανθεκτικός σε όλες τις συνθήκες και ανθεί όσο ποτέ άλλοτε». Από τους 10 εκατομμύρια επισκέπτες που υποδέχθηκε η Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, «1,5 εκατομμύριο ήταν Γερμανοί παραθεριστές, περισσότεροι δηλαδή από όσους ήρθαν από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α. Σε πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας παρατηρείται αύξηση 14% στα έσοδα συγκριτικά με το 2019 και 24% συγκριτικά με πέρυσι και προβλέπεται πως το ρεκόρ εσόδων του 2019 θα σπάσει».
Όπως εξηγεί η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «οι αυξήσεις οφείλονται και στον πληθωρισμό, ο οποίος αντισταθμίζει το γεγονός ότι ορισμένοι παραθεριστές δεν παραμένουν στη χώρα για πολλές ημέρες. Ωστόσο η εισροή τουριστών παραμένει ισχυρή, με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας να ξεπερνούν το ρεκόρ του 2019 κατά 8% τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους».
Όπως επιβεβαιώνει στο γερμανικό μέσο η υπουργός Τουρισμού, οι τουρίστες επιστρέφουν ακόμη και στη Ρόδο: «Μόνο το 10-15% του νησιού έχει πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές. Το 90% των ξενοδοχείων συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και είναι πιθανό οι αριθμοί του 2022 να ξεπεραστούν και στη Ρόδο».
Η F.A.Z. παρατηρεί πως «το 2023 φέρνει ένα παράλογο διπλό ρεκόρ για την Ελλάδα, τόσο στις πυρκαγιές, όσο και στις αφίξεις τουριστών. Η κυβερνητική στρατηγική περιλαμβάνει τώρα την προσέλκυση παραθεριστών εκτός της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, αποσκοπώντας στη "βιωσιμότητα"» αναφέρει η DW σε σχετικό της άρθρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης