Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια ακόμα αυταπάτη: Η... «ατρόμητη» Ουκρανία λέει τώρα πως δεν φοβάται τα πυρηνικά όπλα που θα αναπτυχθούν στη Λευκορωσία

Μια ακόμα αυταπάτη: Η... «ατρόμητη» Ουκρανία λέει τώρα πως δεν φοβάται τα πυρηνικά όπλα που θα αναπτυχθούν στη Λευκορωσία
Η Μόσχα παρέδωσε στο Μινσκ το πυραυλικό σύστημα Iskander
Η Ουκρανία δεν βλέπει κινδύνους για τη χώρα σε σχέση με την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας Kirill Budanov.
«Για την Ουκρανία, ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων από το έδαφος της Λευκορωσίας είναι μηδενικός. Νομίζω ότι ναι, γιατί εκεί τα πυρηνικά όπλα δεν είναι όπλο, αλλά μέθοδος στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής», είπε ο Kirill Budanov.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου ότι η Μόσχα, κατόπιν αιτήματος του Μινσκ, θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, παρόμοια με αυτά που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και καιρό σε συμμαχικό έδαφος.
Η Μόσχα παρέδωσε στο Μινσκ το πυραυλικό σύστημα Iskander, το οποίο μπορεί να είναι φορέας πυρηνικών όπλων, και βοήθησε στη μετατροπή των λευκορωσικών αεροσκαφών ώστε να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ειδικά πυρομαχικά. Λευκορώσοι πιλότοι έχουν παρακολουθήσει την κατάλληλη εκπαίδευση στη Ρωσία.
Στις 16 Ιουνίου, ο Putin σημείωσε ότι οι πρώτες ρωσικές πυρηνικές κεφαλές είχαν παραδοθεί στη Λευκορωσία, ολόκληρη η παρτίδα θα έφτανε πριν από το τέλος του έτους. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Lukashenko δήλωσε στις 23 Ιουνίου ότι σμαντικό μέρος των πυρομαχικών που είχαν προγραμματιστεί για παράδοση βρισκόταν ήδη στη χώρα του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης