Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ramaswamy (υποψήφιος πρόεδρος ΗΠΑ): Η Αμερική βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Ramaswamy (υποψήφιος πρόεδρος ΗΠΑ): Η Αμερική βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, σημειώθηκαν εκρήξεις σε δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη - Nord Stream και Nord Stream 2
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν λάθος ανατινάζοντας τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 της Ρωσίας, δήλωσε στο Fox News ο επιχειρηματίας Vivek Ramaswami, ο οποίος είναι υποψήφιος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για την Προεδρία.
Ο πολιτικός, μιλώντας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, υποσχέθηκε να συνάψει μια «συμφωνία» με τη Ρωσία, «παγώνοντας» την πρώτη γραμμή και λαμβάνοντας «σταθερή δέσμευση» να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία να «χωρίσει» τη Ρωσία από την Κίνα, χαρακτηρίζοντας τη συμμαχία των δύο χωρών «τη μεγαλύτερη απειλή» για τις ΗΠΑ.
Οι οικονομικές σχέσεις με την Κίνα είναι πολύ πιο σημαντικές για τη Ρωσία, τόνισε ο Ramaswami.
«Ο λόγος που έχουν μεγαλύτερη αξία είναι ότι κάναμε λάθος όταν αποκόψαμε τη Ρωσία από τη Δύση ανατινάζοντας τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 και επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία».
Ο Ramaswamy κατατάσσεται τρίτος στις υποψηφιότητες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για το 2024, μετά τον πρώην πρόεδρο Donald Trump και τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, σημειώθηκαν εκρήξεις σε δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη - Nord Stream και Nord Stream 2.
Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία δεν απέκλεισαν το σαμποτάζ. Ο φορέας εκμετάλλευσης του Nord Stream, Nord Stream AG, ανέφερε ότι η καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου ήταν άνευ προηγουμένου και ήταν αδύνατο να εκτιμηθεί ο χρόνος των επισκευών.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας κίνησε υπόθεση για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, βραβευμένος, Seymour Hersh , δημοσίευσε την έρευνά του στις 8 Φεβρουαρίου, στην οποία, επικαλούμενος πηγή, δήλωσε ότι τον Ιούνιο του 2022 τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί κάτω από ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου υπό την κάλυψη ασκήσεων Baltops από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με την υποστήριξη των Νορβηγών ειδικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης