Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των μάκρο από ΗΠΑ - Στο -0,09% ο DAX

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των μάκρο από ΗΠΑ - Στο -0,09% ο DAX
Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στα περισσότερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού
Σχετικά Άρθρα
Με μεικτά πρόσημα άνοιξαν σήμερα Παρασκευή (1/9/2023), τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,09% στις 15.931,94 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE ενισχύεται κατά 0,27% στις 7.459,58 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώνεται στις 7.303,78 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,18%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,03% στις 28.822,37 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,01% στις 458,22μονάδες.

Οι μετοχές ενεργειακών εταιρειών κινήθηκαν υψηλότερα κατά 1,6%, αφού οι αναλυτές αύξησαν τις προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες σε δημοσκόπηση του Reuters που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (31/8/2023).
Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχώρησαν κατά 1,26%, έπειτα από έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, που επισήμανε επιδείνωση του κλίματος μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών - σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι η έλλειψη παραγγελιών εμποδίζει την παραγωγή.

Τα στοιχεία για απασχόληση από ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones να προβλέπουν 170.000 προσθήκες. Οι traders θα αναζητήσουν ενδείξεις σημαντικής οικονομικής επιβράδυνσης που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Fed να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Οι αγορές έχουν επί του παρόντος τιμολογήσει μια πιθανότητα 89% για μια παύση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, αλλά η εικόνα από εκεί και πέρα είναι πιο σκοτεινή. Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις και να διατηρήσει τα επιτόκια σε περιοριστικό έδαφος για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να φέρει τον πληθωρισμό στο στόχο.

Άνοδος στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στα περισσότερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα διαπραγματεύτηκε υψηλότερα κατά 0,41% και ο δείκτης Shenzhen σημείωσε άνοδο 0,38%.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε σχεδόν 0,34%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,44% , ενώ ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,82%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,33%.
Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ διεκόπησαν λόγω του σούπερ τυφώνα Σάολα, ενώ οι χρηματαγορές της Σιγκαπούρης θα παραμείνουν κλειστές σήμερα, καθώς η χώρα προσέρχεται στις κάλπες για να εκλέξει τον ένατο πρόεδρό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης