Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο σοκ ΗΠΑ: Προτείνουν την καταστροφή της Γέφυρας στην Κριμαία – Δράμα στο Robotyne, επιτέθηκαν 200... σκοτώθηκαν 156

Σχέδιο σοκ ΗΠΑ: Προτείνουν την καταστροφή της Γέφυρας στην Κριμαία – Δράμα στο Robotyne, επιτέθηκαν 200... σκοτώθηκαν 156
Andrey Marochko (Συνταγματάρχης Luhansk): Οι Ουκρανοί χτίζουν αμυντική γραμμή στο Kharkiv - Marjorie Taylor-Green (Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ έχουν ηττηθεί στην Ουκρανία
(upd 28) Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν έχει αλλάξει…. οι σκληρές μάχες διεξάγονται σε Bakhmut, δεν απειλείται η πόλη που κατέλαβαν οι ρώσοι αλλά η νότια κατεύθυνση, επίσης σκληρές μάχες διεξάγονται στην κατεύθυνση Zaporizhia και στο χωριό Robotyne που έγινε το νέο Bakhmut…
Πάντως είναι τραγικό 11 Ταξιαρχίες της Ουκρανίας, ότι έχει απομείνει να δίνουν μάχες 12 εβδομάδες να καταλάβουν ένα χωριό το Robotyne... στο μέγεθος της Αρεόπολης Λακωνίας... και ακόμη να μην το έχουν πλήρως καταλάβει...

Επί της ουσίας, δεν υπάρχουν αλλαγές στο έδαφος… οι Ουκρανοί με καθοδήγηση των αμερικανών επιχειρούν με drones να χτυπήσουν πόλεις της Ρωσίας όπως την Kurchatov που έχει πυρηνικά εργοστάσια…
Οι Ουκρανοί έχοντας αποτύχει στην αντεπίθεση, αυτό είναι ξεκάθαρο… χτίζουν μεγάλη αμυντική γραμμή στο Kharkiv ξέρουν ότι μετά την αποτυχημένη τους αντεπίθεση… θα ξεκινήσει η νέα αντεπίθεση των ρώσων…
Αμερικανός στρατηγός συστήνει να απομονωθεί η Κριμαία και αυτό θα συμβεί εάν καταστραφεί η Γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει την χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία…
Οι αμερικανοί πάντως αναγνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν στην Ουκρανία… ωστόσο στέλνουν τα τανκς Abrams
Η δήλωση του Lawrence Wilkerson Συνταγματάρχης των ΗΠΑ είναι πολύ ενδιαφέρουσα... η Lockheed Martin θα παρακαλάει η Ρωσία να καταρρίψει τα F-16.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπερτόνισε πως η Ρωσία είναι ανίκητη γιατί ο λαός της έχει τεράστιο ψυχικό σθένος.

Putin: Ανίκητη η Ρωσία

Η Ρωσία είναι «ανίκητη» όπως ήταν και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε την Παρασκευή (1/9/2023) ο πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντησή του με εφήβους με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Έχω καταλάβει γιατί κερδίσαμε τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο: είναι αδύνατο να νικηθεί ένας λαός με τέτοιο ψυχικό σθένος.
Ήμασταν απολύτως ανίκητοι και σήμερα είμαστε το ίδιο», είπε σε μαθητές, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.
Ο Putin μιλούσε για τις επιστολές που αντάλλαζε ο πατέρας του, που πολεμούσε στο μέτωπο, με τον παππού του Ρώσου προέδρου.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ανέφερε ότι είχε εντυπωσιαστεί από την αποφασιστικότητα του παππού του, ο οποίος, έχοντας μόλις χάσει τη σύζυγό του που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, έδωσε εντολή στον γιο του: «Νικήστε αυτά τα καθάρματα!».
«Και σήμερα, οικογένειες σαν κι αυτές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία» του πληθυσμού, είπε.

Sladkov (Ρωσία): Προσευχηθείτε στον θεό Ουκρανοί, που ο Putin δεν είναι ακόμη έτοιμος να δει το Κίεβο σε ερείπια

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Alexander Sladkov αποκαλύπτει ότι ο Vladimir Putin δεν είναι έτοιμος ακόμη να δει το Κίεβο να μετατρέπεται σε ερείπια.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε στους πολεμικούς ανταποκριτές Alexander Sladkov και Yevgeny Poddubny πριν από ένα χρόνο ότι δεν ήταν έτοιμος να δει το Κίεβο ερειπωμένο.
«Οι άνθρωποι με ρωτούν: Πότε θα κερδίσουμε;
Μπορεί να είναι ακόμη και αύριο, αλλά οι απλοί Ουκρανοί πρέπει να καταλάβουν κάτι.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που είπε ο πρόεδρος σε εμένα και στον Yevgeny Poddubny πριν από ένα χρόνο: ''Δεν είμαι ακόμη έτοιμος να δω το Κίεβο ερειπωμένο''. Προσευχήσου στον Θεό, Ουκρανέ πρώην αδελφέ που δεν είναι ακόμα έτοιμος», έγραψε ο στρατιωτικός ανταποκριτής στο Telegram σχολιάζοντας τα ρωσικά στρατηγικά όπλα.

Το φιάσκο του Robotyne... και οι φανταστικές διακοπές Zelensky στην Κριμαία... 

Η αντεπίθεση της άνοιξης, έγινε καλοκαίρι και τώρα  φθινοπωρινή....για τους Ουκρανούς που μετά από 12 εβδομάδες κατέλαβαν ορισμένα χωριά...
Ο Zelensky πριν μήνες είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Κριμαία το 2023.
Ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός Ben Hodges , ο οποίος σχολίαζε την κατάσταση στο μέτωπο μέρα και νύχτα, επαναλάμβανε συνεχώς μέχρι την άνοιξη του 2022 ότι «η Κριμαία θα απελευθερωθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού του 2023».
Το καλοκαίρι τελείωσε και τώρα τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρονται στις επιτυχίες της Ουκρανίας στο Νότιο Μέτωπο που μπορεί να ανοίξουν το δρόμο προς την Κριμαία».
Η Ουκρανία δίνει μάχη 12 εβδομάδες να καταλάβει ένα χωριό... το Robotyne που έγινε το νέο Bakhmut…και αυτό το βαφτίζουν επιτυχία... την ίδια στιγμή οι Ουκρανικές ταξιαρχίες έχουν αποδεκατιστεί και τα νεκροταφεία έχουν πλημμυρίσει νεκρούς...

Πήγαν 200... επέστρεψαν 44.... σκοτώθηκαν 156

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να εισέλθουν στο Robotyne την 1η Σεπτεμβρίου νωρίς το πρωί.
«Από τις 07:30 το πρωί, ο Ουκρανικός στρατός, αποτελούμενος από τμήματα ταξιαρχιών έως 200 ατόμων με ελαφρά τεθωρακισμένα και αυτοκίνητα, προσπάθησε να εισέλθει στο Robotyne από τη βόρεια κατεύθυνση.
Συνολικά...οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 156 στρατιώτες... δηλαδή πήραν 200 και επέστρεψαν 44... οι 156 αναδύθηκαν στους Ουρανούς...
Οι Ουκρανοί παλεύουν για το Robotyne γιατί πιστεύουν ότι θα ανοίξει ο δρόμος προς το Tokmak

Παραδοχή σοκ από Kirill Budanov των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών - Μεγάλες οι απώλειες της Ουκρανίας

Ο επικεφαλής του κύριου τμήματος πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι 1 + 1 ότι τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες στο μέτωπο.
Στα μέσα Αυγούστου, η αμερικανική εφημερίδα The New York Times ανέφερε, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι οι απώλειες του ουκρανικού στρατού από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης  ανήλθαν σε περίπου 70 χιλιάδες νεκρούς και 100.000 με 120.000 τραυματίες.
"Είναι εύκολο να πούμε - δεν θα είναι αλήθεια.
Υπάρχουν πολλές απώλειες, που σταδιακά συνηθίζουμε, αλλά αυτό δεν είναι επίσης φυσιολογικό.
Αλλά είναι αλήθεια, τόνισε ο Kirill Budanov.
Τον Νοέμβριο του 2022, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε δηλώσει ότι, «σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις», σκοτώθηκαν 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες.
Αργότερα αφαιρέθηκε εντελώς η παράγραφος για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών από τη γραπτή και βιντεοσκοπημένη δήλωση του επικεφαλής της Ε.Κ.
Όπως εξήγησε στο Twitter η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπήρξε μια «ανακρίβεια»...
Στη συνέχεια, ο γραμματέας Τύπου του Zelensky, εξέφρασε την άποψη ότι ο επικεφαλής της ΕΚ δεν έπρεπε να είχε εκφράσει στοιχεία για τις απώλειες του ουκρανικού στρατού - σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο ο Ζελένσκι και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov θα έπρεπε να αναφέρουν τέτοιες πληροφορίες .

Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην πόλη Kurchatov που διαθέτει πυρηνικά


Δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην πόλη Kurchatov στην περιοχή του Kursk που διαθέτει πυρηνικά, προκαλώντας ζημιές σε ένα διοικητικό κτίριο και ένα κτίριο κατοικιών…
Το πρωί 1 Σεπτεμβρίου 2023 το Kurchatov δέχτηκε επίθεση από δύο ουκρανικά drones.
Το διοικητικό κτίριο και ένα κτίριο κατοικιών υπέστησαν ζημιές.
Ο πυρηνικός σταθμός Kurchatov βρίσκεται στο Kurchatov, η πόλη βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν τακτικά να επιτεθούν στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας με drones.

Andrey Marochko (Συνταγματάρχης Luhansk): Οι Ουκρανοί χτίζουν αμυντική γραμμή στο Kharkiv

Η Ουκρανία εκτελεί έργα για την κατασκευή αμυντικής γραμμής στα περίχωρα του Kharkiv, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Luhasnk Andrey Marochko, επικαλούμενος πηγές του.
«Νοτιοανατολικά του Kharkiv, έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή οχυρώσεων.
Επίσης, σκάβονται ορύγματα και αντιαρματικές τάφροι και προετοιμάζονται περιοχές…
Δεν εμπλέκεται μόνο στρατιωτικός εξοπλισμός στις εργασίες, αλλά και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και ιδιωτικές επιχειρήσεις»…
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στην κατεύθυνση Kupyansk στην περιοχή Kharklas, ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια ενεργών επιχειρήσεων με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, βελτίωσαν τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής…
Το τελευταίο 24ωρο, πέντε αντεπιθέσεις των αποσπασμάτων εφόδου της 68ης Jaeger, 32ης και 43ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Ουκρανίας αποκρούστηκαν στις περιοχές Sergeevka και Novoegorovka του Luhansk.

Ben Hodges (Στρατηγός ΗΠΑ, πρώην διοικητής στην Ευρώπη): Η Ουκρανία πρέπει να καταστρέψει την Γέφυρα της Κριμαίας

Η χερσόνησος της Κριμαίας πρέπει να απομονωθεί και να αχρηστευτεί, δήλωσε ο στρατηγός Ben Hodges, πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek .
«Μερικές φορές ακούω από το Πεντάγωνο ότι θέλουμε να βοηθήσουμε να απωθήσουμε τους Ρώσους.
Όχι, δεν είναι να τους απωθήσουμε.
Μιλάμε για ένα κρίσιμο κομμάτι εδάφους.
Είναι για την απομόνωση της Κριμαίας και μετά με αρκετά όπλα μεγάλης εμβέλειας να χτυπηθεί ενεργά ώστε η Κριμαία να γίνει ακατάλληλη για το ρωσικό ναυτικό και τη ρωσική αεροπορία»…
Ο στρατηγός υποστήριξε επίσης την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, λέγοντας ότι θα «αλλάξει το παιχνίδι».
Ο Ben Hodges πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, ο κύριος στόχος του χερσαίου τμήματος της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι η επιθυμία να κόψει τον «χερσαίο διάδρομο» προς την Κριμαία.
Οι πύραυλοι με πυρομαχικά διασποράς μεγαλύτερου βεληνεκούς που παρέχονται από τις ΗΠΑ θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό σχέδιο…
«Και θα καταστήσει επίσης πολύ δύσκολο για τις νηοπομπές που παραδίδουν στρατεύματα, πυρομαχικά ή οτιδήποτε άλλο μέσω της λεγόμενης χερσαίας γέφυρας», κατέληξε ο στρατηγός.

Marjorie Taylor-Green (Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ έχουν ηττηθεί στην Ουκρανία

Η βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων Marjorie Taylor-Green (R-Georgia) δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χάνουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία και η Ρωσία κερδίζει.
Η Αμερική λέει ψέματα για τον πόλεμο.
Είναι μια τραγωδία.
Χάνουμε και η Ρωσία κερδίζει.
Η Marjorie Taylor-Green τόνισε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επίσης λένε ψέματα, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσική Ομοσπονδία φέρεται να σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη.
«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει παρασύρει εμάς και όλους εσάς σε έναν πόλεμο πληρεξουσίων με τη Ρωσία υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία σε μια άλλη χώρα, υπερασπίζοντας τα σύνορα της Ουκρανίας.
Και ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky στην Ουκρανία ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν στην Ουκρανία 5 δισεκ. δολάρια για να διεξάγει εκλογές…
Είναι αυτό δημοκρατία;
Και η Ουκρανία δεν είναι καν μέλος του ΝΑΤΟ, δεν είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, γιατί προστατεύουμε τα σύνορά τους;».

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Προκειμένου να τερματιστεί η παράλογη σύγκρουση στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιδείξουν την προθυμία τους να διαπραγματευτούν, να συναντηθούν με τους Ρώσους και να αρχίσουν να τους ακούνε, τόνισε ο αμερικανός συνταγματάρχης McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
«Πρέπει να καθίσεις μαζί τους και να αρχίσεις να ακούς τους Ρώσους.
Όλα αυτά συνέβησαν μόνο επειδή αρνηθήκαμε να ακούσουμε, δεν ακούμε την Ρωσία για δεκαετίες.
Αν τους ακούσεις προσεκτικά, θα σου εξηγήσουν τη θέση τους και θα έχουμε την ευκαιρία να συμφωνήσουμε για το τέλος αυτής της τρομερής τραγωδίας».
Σύμφωνα με τον McGregor, για να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τη συνάντηση, η Ουάσιγκτον πρέπει να επιδείξει την αποφασιστικότητά της να διαπραγματευτεί.
Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον McGregor, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταματήσουν αμέσως τη βοήθεια προς την Ουκρανία και να αποσύρουν όλο το στρατιωτικό προσωπικό από εκεί.
Ο McGregor πρόσθεσε ότι δεν θα θεωρούσε τέτοιες ενέργειες των ΗΠΑ ως «υποχώρηση», κατανοώντας την αντίδραση του αμερικανικού πληθυσμού.
«Δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «υποχώρηση» ώστε μερικοί άνθρωποι να μην πάθουν καρδιακή προσβολή.
Αλλά έχω νέα για εσάς: χάσαμε στο Βιετνάμ.
Και χάσαμε εκεί επειδή ήταν ηλίθιο να πολεμάμε έξι, επτά, οκτώ , εννέα χιλιάδες μίλια από την πατρίδα μας χωρίς λόγο…»

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι αμερικανοί και η Lockheed Martin θα παρακαλούν η Ρωσία να καταρρίψει τα F-16

Το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα αναμένει από τη Ρωσία να καταρρίψει όσο το δυνατόν περισσότερα F-16 στην Ουκρανία, γιατί έτσι μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες παραγγελίες, την άποψη αυτή εξέφρασε ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Lawrence Wilkerson.
«Πιθανώς θα είναι πιο δύσκολο να καταρρίψετε μαχητικά F-16 από άλλα αεροσκάφη, αλλά θα καταρριφθούν.
Η Ρωσία έχει αρκετά αεροσκάφη και ισχυρά και αποτελεσματικά, επομένως θα καταρρίψουν και F-16.
Στη συνέχεια, η Lockheed Martin μεγάλη πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ… θα τρίβει τα χέρια της», ανέφερε ο Lawrence Wilkerson.
Ο Wilkerson πρόσθεσε ότι το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα αναμένει να επωφεληθεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και με άλλους τρόπους.
«Οι νέες χώρες του ΝΑΤΟ (η Φινλανδία εντάχθηκε στη συμμαχία, η Σουηδία αναμένεται επίσης να ενταχθεί) θα αρχίσουν να στρέφονται σε αγορές όπλων αμερικανικής παραγωγής ενισχύοντας τους αμερικανικούς κατασκευαστές όπλων».

Slawomir Vysotsky (Εθελοντής από Πολωνία): Στην Ουκρανία όλα έχουν καταστραφεί…

Οι Ουκρανοί είναι τρομοκρατημένοι από αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο, οι απώλειες είναι τεράστιες και ο δυτικός εξοπλισμός αποδείχθηκε πολύ χειρότερος από το αναμενόμενο, δήλωσε ο Πολωνός εθελοντής Slawomir Vysotsky, ο οποίος παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, σε συνέντευξή του στην Wirtualna Polska.
«Την άνοιξη, στις αρχές του καλοκαιριού, οι Ουκρανοί ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη επίθεση, ότι θα μπορούσαν να διώξουν τους Ρώσους…
Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιτυχίες εδώ και μήνες προσπαθούν να φτάσουν μόνο στην πρώτη γραμμή άμυνας…
Οι απώλειες στην ουκρανική πλευρά είναι τεράστιες, ο δυτικός εξοπλισμός καίγεται, είναι πολύ χειρότερο τα πράγματα από ότι συνήθως παρουσιάζονται»
Σύμφωνα με τον Vysotsky, οι Ουκρανοί μαχητές «τρομοκρατούνται» βλέποντας πόσοι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώνονται στο μέτωπο ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων: «καταλαβαίνουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη μάθει τα πάντα και είναι καλά προετοιμασμένος».

Lavrov: Για πόσο καιρό η Δύση θα στηρίζει την Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavron αποκάλυψε για πόσο καιρό θα συνεχίσει η Δύση να υποστηρίζει την Ουκρανία.
Τόνισε ότι η διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν μπορεί να ρίξει φως για το πόσο καιρό η Δύση θα υποστηρίζει ακόμη την Ουκρανία.
Σε μια συνάντηση με φοιτητές και καθηγητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO University), ο κορυφαίος διπλωμάτης επέστησε την προσοχή σε δηλώσεις δυτικών πολιτικών για σχέδια υποστήριξης της Ουκρανίας «για όσο χρόνο χρειαστεί».
«Το συζητήσαμε ανεπίσημα με τους συναδέλφους μας στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS και με ρώτησαν: πόσο πιστεύεις ότι θα πρέπει να στηρίξουν την Ουκρανία για να κερδίσει στο πεδίο της μάχης;
Είπα: Δεν μπορώ να μαντέψω, αλλά υπάρχουν παραδείγματα - δείτε πόσος χρόνος τους πήρε για να πετύχουν τους στόχους τους στο Ιράκ, πόσο χρόνο τους πήρε στο Αφγανιστάν», είπε ο Lavrov.
«Νομίζω ότι η απάντηση εδώ είναι ξεκάθαρη», επεσήμανε. Όταν ρωτήθηκε πόσο χρόνο θα μπορούσε να πάρει για να δημιουργηθεί μια πιο δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια τάξη, ο Lavron παραδέχθηκε ότι «είναι αδύνατο να προβλέψουμε αυτά τα πράγματα».
«Δεν είναι η περιστροφή της Γης, που υπόκειται στους νόμους της αστρονομίας, ούτε άλλες διαδικασίες στον τομέα των θετικών επιστημών - η ιστορία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικότητες των υπευθύνων», εξήγησε.

Ramaswamy (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Αμερική βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Streams

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν λάθος ανατινάζοντας τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 της Ρωσίας, δήλωσε στο Fox News ο επιχειρηματίας Vivek Ramaswami, ο οποίος είναι υποψήφιος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για την Προεδρία.
Ο πολιτικός, μιλώντας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, υποσχέθηκε να συνάψει μια «συμφωνία» με τη Ρωσία, «παγώνοντας» την πρώτη γραμμή και λαμβάνοντας «σταθερή δέσμευση» να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία να «χωρίσει» τη Ρωσία από την Κίνα, χαρακτηρίζοντας τη συμμαχία των δύο χωρών «τη μεγαλύτερη απειλή» για τις ΗΠΑ.
Οι οικονομικές σχέσεις με την Κίνα είναι πολύ πιο σημαντικές για τη Ρωσία, τόνισε ο Ramaswami.
«Ο λόγος που έχουν μεγαλύτερη αξία είναι ότι κάναμε λάθος όταν αποκόψαμε τη Ρωσία από τη Δύση ανατινάζοντας τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 και επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία».
Ο Ramaswamy κατατάσσεται τρίτος στις υποψηφιότητες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για το 2024, μετά τον πρώην πρόεδρο Donald Trump και τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, σημειώθηκαν εκρήξεις σε δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη - Nord Stream και Nord Stream 2
Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία δεν απέκλεισαν το σαμποτάζ. Ο φορέας εκμετάλλευσης του Nord Stream, Nord Stream AG, ανέφερε ότι η καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου ήταν άνευ προηγουμένου και ήταν αδύνατο να εκτιμηθεί ο χρόνος των επισκευών.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας κίνησε υπόθεση για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, βραβευμένος, Seymour Hersh , δημοσίευσε την έρευνά του στις 8 Φεβρουαρίου, στην οποία, επικαλούμενος πηγή, δήλωσε ότι τον Ιούνιο του 2022 τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί κάτω από ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου υπό την κάλυψη ασκήσεων Baltops από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με την υποστήριξη των Νορβηγών ειδικών.

Politico: Για την επιτυχία ή όχι των τεθωρακισμένων Abrams ευθύνη θα έχουν οι Ουκρανοί

Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams δεν εγγυώνται την νίκη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και ο κύριος παράγοντας είναι η αποφασιστικότητα της Ουκρανίας να σπάσει την ρωσική άμυνα, γράφει σχετικά το Politico…
Το Abrams είναι ένα «καταραμένο θωρακισμένο», αλλά δεν είναι πανάκεια.
Τελικά, η αποφασιστικότητα της Ουκρανίας να επιτύχει μια σημαντική νίκη είναι το πιο σημαντικό
Το Politico υποστηρίζει ότι η Ουκρανία θα λάβει τα πρώτα δέκα από τα 31 άρματα μάχης Abrams που υποσχέθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με μια πηγή στο Πεντάγωνο, η αργή αντεπίθεση των Ουκρανών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «σημαντική επιτυχία». Ωστόσο, όπως περιγράφεται λεπτομερώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι τα αμερικανικά τανκς θα επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν κάποιο πλεονέκτημα.
Το CNN ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την αποστολή της πρώτης παρτίδας Abrams στην Ουκρανία… Συνολικά, οι αρχές των ΗΠΑ σκοπεύουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με 31 άρματα μάχης της παλιάς τροποποιημένης έκδοσης M1A1.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα αφήσουν τα αμερικανικά  Abrams στην πρώτη γραμμή... φοβούμενοι τους ρώσους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα φοβηθούν να αφήσουν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams στην πρώτη γραμμή, μπορεί να έχουν την μοίρα των γερμανικών Leopards που καταστράφηκαν στο πεδίο της μάχης και να δυσφημήσουν περαιτέρω το δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό ανέφερε ο πολιτικός επιστήμονας Ivan Konovalov...
«Θα φοβούνται να τα αφήσουν τα άρματα μάχης Abrams στην πρώτη γραμμή...
Αυτό θα είναι πολύ κακή διαφήμιση για το αμερικανικό στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα, γιατί γνωρίζουμε ήδη τη μοίρα των αρμάτων Leopard, τα οποία ως επί το πλείστον κάηκαν, και τώρα το γερμανικό στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα φαίνεται χλωμό»...
Η ίδια κατάσταση συμβαίνει τώρα με τα βρετανικά τανκς Challenger 2: «Το Λονδίνο δεν επιτρέπει να αφήσει αυτά τα τανκς να πάνε μπροστά - φοβούνται ότι θα καταστραφούν».

Breitbart: η παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας Wallace ήταν απώλεια για την Ουκρανία

 Η παραίτηση του Βρετανού υπουργού Άμυνας B. Wallace ήταν απώλεια ενός από τους στενότερους συμμάχους της Ουκρανίας, γράφει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Breitbart.
«Η Ουκρανία χάνει έναν από τους στενότερους συμμάχους της λόγω της παραίτησης του Βρετανού υπουργού Άμυνας», αναφέρει ο τίτλος του άρθρου.
Όπως υπενθυμίζει το Breitbart, ο Wallace υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας για τέσσερα χρόνια, επιβλέποντας τη «στρατιωτική απάντηση» της Βρετανίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Παράλληλα, στη δήλωσή του, ο Wallace ζήτησε αυξημένη χρηματοδότηση για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, εκφράζοντας την άποψη ότι την επόμενη δεκαετία «ο κόσμος θα γίνει λιγότερο ασφαλής και σταθερός».
Ο υπουργός Ενέργειας «ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους» του Βρετανού πρωθυπουργού, διορίστηκε στη θέση του αποχωρήσαντος υπουργού.
Σύμφωνα με την Breitbart, οι αλλαγές στην κυβέρνηση συνδέονται με τις βουλευτικές εκλογές, που προγραμματίζονται για το 2024... να σημειωθεί ότι οι Τόρις υπολείπονται των Εργατικών 21 μονάδες... στις δημοσκοπήσεις
Σε συνέντευξή του στους Times τον Ιούλιο, ο Wallace επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί το φθινόπωρο και να αποσυρθεί από την πολιτική ως μέρος ενός προγραμματισμένου ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου.
Δήλωσε ότι μετά την αποχώρησή του από το πόστο του υπουργού θέλει να επιστρέψει σε μια ζωή εκτός πολιτικής και άμυνας και θα χαιρόταν να δουλέψει σε μπαρ.

Οι Ρώσοι έθεσαν σε θέση μάχης τον Sarmat

Παγκόσμιο δέος προκαλεί η είδηση ότι η Ρωσία έθεσε θέση μάχης το στρατηγικό πυραυλικό σύστημα Sarmat.
Την είδηση έκανε γνωστή ο επικεφαλής της Roskosmos, Yuri Borisov όπως μετέδωσε το RIA Novosti.
Η ανάπτυξη του Sarmat ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu.
Το 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε δηλώσει ότι το πυραυλικό σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία το 2020.
Οι πυραυλικές δυνάμεις ανακοίνωσαν αργότερα την ανάπτυξη Sarmat το 2021 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους — το 2022.
Οι Sarmat (Satan - 2 κωδικός ΝΑΤΟ) είναι ένα βαρύ σύστημα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Το βάρος εκτόξευσης του πυραύλου ξεπερνά τους 200 τόνους.
Το βεληνεκές του πυραύλου φτάνει στα 18.000 χιλιόμετρα.
Ο Putin μίλησε για πρώτη φορά για το στρατηγικό σύμπλεγμα Sarmat κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση τον Μάρτιο του 2018.
Ένα σημαντικό μέρος αυτής της ομιλίας ήταν αφιερωμένο στα πλέον εξελιγμένα όπλα και τη στρατιωτική τεχνολογία της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Putin, o Sarmat θα αντικαταστήσει το Voevoda (ονομασία του ΝΑΤΟ Satan).
Το Voevoda έχει εμβέλεια 11.000 χιλιόμετρα, ενώ ο Sarmat δεν έχει πρακτικά περιορισμούς εμβέλειας, είπε στη συνέχεια ο Ρώσος.
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος υγρών καυσίμων που είναι εξοπλισμένος με ωφέλιμο φορτίο 10 τόνων και μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως και 16.000 χιλιομέτρων.
Έχει μήκος 36 μέτρα και διάμετρο τρία μέτρα.

Οι ρώσοι συγκρίνουν – Το ρωσικής κατασκευής BMP-3 είναι ανώτερο από το Αμερικανό Bradley

Μια ανάλυση του αμερικανικού οχήματος μάχης πεζικού Bradley το οποίο κατέλαβαν οι ρώσοι, έδειξε ότι είναι εντελώς κατώτερο από το BMP-3 όσον αφορά την αποτελεσματικότητα μάχης, τόνισε ο Roman Khromov, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής για κρατικές εντολές άμυνας στην Kurganmashzavod (μέρος του High- Precision Systems της κρατικής εταιρείας Rostec)…

Μια μελέτη πλήρους κλίμακας δειγμάτων επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό Bradley BMP δεν είναι ανάλογο του ρωσικού BMP-3. Η μελέτη των τροπαίων που κατέλαβαν οι ρώσοι στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι το BMP-3 είναι ένα επίπεδο ανώτερο από την άποψη του συνδυασμού χαρακτηριστικών, δύναμη πυρός, κινητικότητα, ευκολία λειτουργίας, συντήρηση, επισκευή σε σχέση με το αμερικανικό BMP»…
Το Bradley BMP είναι οπλισμένο μόνο με αυτόματο πυροβόλο των 25 χλστ. και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς αρκετά σοβαρή εκπαίδευση σε περιβάλλον νερού, σε αντίθεση με το BMP-3, που ξεπερνά αμέσως τα υδάτινα εμπόδια.
«Το αμερικανικό τεθωρακισμένο χρειάζεται χρόνο και ο χρόνος είναι ζωή».
«Επίσης, το αμερικανικό όχημα έχει χαμηλή κινητικότητα και χαμηλή ικανότητα διασταύρωσης, ειδικά σε εκείνα τα εδάφη που βλέπουμε στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης»…
Μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ του BMP-3 και του Bradley πραγματοποιήθηκε ήδη από το 1991, όταν αυτό το όχημα συναντήθηκε σε διαγωνισμό στα ΗΑΕ, οι οποίοι επέλεγαν ένα όχημα μάχης πεζικού για τον στρατό τους.
Το BMP-3 και το BMP-2 υπάρχουν από την εποχή της ΕΣΣΔ και στις ΗΠΑ είχαν το M2 Bradley…
Μια συγκριτική ανάλυση έδειξε ότι όσον αφορά τα χαρακτηριστικά μάχης, το BMP-3 κέρδισε και με μεγάλη διαφορά.
Ως αποτέλεσμα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγόρασαν περισσότερα από 600 από BMP-2 και BMP-3.
Η αμερικανική BMP έκδοση που χρησιμοποιείται στη ζώνη πολέμου στην Ουκρανία έχει τροποποιηθεί κάπως, κυρίως λόγω των ηλεκτρονικών συστημάτων που είναι αρκετά δύσκολα στη λειτουργία τους.
«Αυτό είναι ένα από τα αδύναμα σημεία αυτών των μηχανών: εάν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του Bradley αποτύχουν, τότε το μηχάνημα μπορεί να χάσει εντελώς την ικανότητα πυροδότησης».
Το BMP-3 έχει αναπτυχθεί και παραχθεί μαζικά στο Kurganmashzavod και προορίζεται τόσο για μάχη συνδυασμένων όπλων όσο και για την εκτέλεση ειδικών εργασιών.
Το όχημα διαθέτει ένα ισχυρό οπλικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτοξευτήρα όπλων 100 χιλιοστών, και είναι εξοπλισμένο με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός.
Το BMP-3 αναπτύσσει ταχύτητα στην ξηρά έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα και στο νερό - έως και 9,5 χιλιόμετρα την ώρα.
Το συνολικό βάρος του οχήματος χωρίς πρόσθετη προστασία είναι 19 τόνοι.
Το BMP-3 μπορεί να μεταφερθεί με αεροσκάφη και αμφίβια πλοία επίθεσης.

Πρωτοφανές - Δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 κατέπεσαν γιατί πανικοβλήθηκαν οι πιλότοι από το ρωσικό μαχητικό Su-35S

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα τον θάνατο έξι Ουκρανών πιλότων της 18ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού στην κατεύθυνση Artyomovsk (Bakhmut).
Οι αναφορές δημιούργησαν υποψίες ότι δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 καταρρίφθηκαν πάνω από τις γραμμές του πολέμου.
Στις 31 Αυγούστου, οι ουκρανοί στρατιωτικοί αναγκάστηκαν να παραδεχτούν τις απώλειες, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες του περιστατικού.
Αποδείχθηκε ότι δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 συνετρίβη κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν από το ρωσικό μαχητικό Su-35S.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Kramatorsk στις 29 Αυγούστου.
Αξιωματικός της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι «δύο ελικόπτερα Mi-8 εκτελούσαν μια αποστολή μάχης.
Ενώ απογειώνονταν, ένα ρωσικό μαχητικό Su-35 είχε αναπτυχθεί στην περιοχή.
Για να αποφύγουν πιθανή κατάρριψη, αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω».
Κατά την προσγείωσή τους τα ελικόπτερα συνετρίβησαν.
Κανένας από τους πιλότους δεν επέζησε.
Οι ερευνητές διερευνούν τις λεπτομέρειες και τις συνθήκες για το τι προκάλεσε τη συντριβή.
Στις 25 Αυγούστου, δύο ουκρανικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στην περιοχή Zhytomyr κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Τρεις πιλότοι έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό.
Από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας έχει υποστεί μεγάλες απώλειες σε αεροσκάφη.
Η Ουκρανία έχασε επίσης πολλούς επαγγελματίες πιλότους στις εχθροπραξίες.
Ως αποτέλεσμα, όλων αυτών η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει δραματικά αποδειναμωθεί.
230216141453-07-ukraine-helicopter-intl-cmd.jpg
Πολωνικό ελικόπτερο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Πολωνικό στρατιωτικό ελικόπτερο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας στην περιοχή Grodno όπως ανακοίνωσε το Μινσκ.
«Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, Λευκορώσοι συνοριοφύλακες ανέφεραν παραβίαση του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας στην περιοχή του Grodno από την Πολωνία.
Ένα Πολωνικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-24, που πετούσε σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, διέσχισε τα σύνορα και έφτασε σε βάθος 1.200 μέτρων στην επικράτεια της Λευκορωσίας πριν γυρίσει πίσω», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η πολωνική πλευρά έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Η Ρωσία κατέρριψε δύο ουκρανικά drones στο Belgorod

Αποτελεσματική αποδεικνύεται εκ νέου η ρωσική αεράμυνα.
Κατέρριψε την Παρασκευή (1/9/2023) δύο ουκρανικά drones στην περιοχή του Belgorod.
Η κατάρριψή τους έγινε με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης δεν υπήρξαν θύματα και ζημιές από την απόπειρα επίθεσης των Ουκρανών.

Τι συνέβη με την καταστροφή των 4 ρωσικών IL-76 στο Pskov


Στις 30 Αυγούστου, το ρωσικό αεροδρόμιο στην πόλη Pskov που χρησιμοποιείται τόσο για στρατιωτικούς όσο και για πολιτικούς σκοπούς δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά UAV…
Η επίθεση δημιούργησε πολλές υποψίες, καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα με τα κράτη της Βαλτικής και μακριά από το ουκρανικό έδαφος.
Στις 31 Αυγούστου, τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία σχολίασαν επίσημα το περιστατικό και οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν τα αποτελέσματα της επίθεσης.

Ο Zelensky δήλωσε επίσημα τη χρήση «όπλων μεγάλης εμβέλειας» σε στόχο 700 χιλιόμετρα μακριά από την Ουκρανία. Δεν αποκάλυψε ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος, αλλά ήταν σαφές ότι εννοούσε το αεροδρόμιο του Pskov που δέχτηκε επίθεση την προηγούμενη μέρα.
Παίζοντας τα λόγια του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν τόλμησε να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ήταν πολύ ενθουσιασμένος με την δήθεν νίκη.
Ο Zelensky δεν αποκάλυψε επίσης τι είδους «όπλα μεγάλου βεληνεκούς» χρησιμοποίησε o Ουκρανικός στρατός για τα χτυπήματα.
Κάποιες πηγές υπέθεσαν, ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε τα UAV Bober (Beaver), η δηλωμένη εμβέλεια πτήσης των οποίων είναι 800 χλμ, και μετά από τροποποίηση μπορεί να φτάσει έως και 1000 χλμ.
Αυτά τα UAV χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως για επιθέσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις στις πίσω περιοχές.

Τα drones παρουσιάστηκαν επίσημα το 2023.
Η
συσκευή είναι μονοπλάνο με μέγιστη ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 150 km/h.
Η μέση τιμή ενός UAV είναι περίπου 100-110 χιλιάδες δολάρια.
Συνολικά, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, υπάρχουν περίπου 150 Bober σε παραγωγή.
Μερικά άλλα UAV που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό έχουν εμβέλεια πτήσης περίπου 1000 χλμ.
Οι επίσημες αναφορές δεν αποκαλύπτουν ακόμη ποια όπλα χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση στο Pskov.

Τη νύχτα της 30ης Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα με τη μαζική χρήση των UAV.
Ο αριθμός των UAV που αναπτύχθηκαν και πόσα από αυτά καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις δεν έχει αποκαλυφθεί.
Ωστόσο, μια τέτοια επίθεση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις πληροφορίες του ΝΑΤΟ, οι οποίες παρέχουν συνεχώς στον ουκρανικό στρατό τα δεδομένα για τα ρωσικά ραντάρ και τα συστήματα αεράμυνας.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σημείωσε ότι τα ουκρανικά drones δεν θα μπορούσαν να πετάξουν σε τέτοια απόσταση και να πραγματοποιήσουν επίθεση χωρίς την υποστήριξη δυτικών δορυφόρων.
Η Ρωσία τόνισε ότι οι επιθέσεις ουκρανικών drones στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Ωστόσο, ο Ρώσος αξιωματούχος δεν σχολίασε τις υποψίες ότι η επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από το έδαφος των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία δεν το θεωρεί ως άμεση εμπλοκή της Συμμαχίας στον πόλεμο.
Αμέσως μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Pskov, αξιωματούχος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε περήφανα ότι «τουλάχιστον 4 μεταφορικά αεροσκάφη Il-76» καταστράφηκαν από ουκρανικά drones.
Οι δορυφορικές εικόνες που κοινοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον ουκρανικό στρατό επιβεβαίωσαν ζημιές σε δύο αεροσκάφη Il-76.
Πιθανότατα, τα ουκρανικά UAV στόχευσαν τις δεξαμενές καυσίμων που βρίσκονται κοντά στα φτερά σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στα αεροσκάφη.
Ωστόσο, τα αεροσκάφη χρειάζονται σημαντικές επισκευές.
Ακόμη και αν πραγματοποιήθηκε η επίθεση από το ουκρανικό έδαφος, η επίθεση σε ρωσικά αεροσκάφη είναι ένα ακόμη σημάδι της κλιμάκωσης που πλησιάζει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Το Il-76 δεν αποτελεί απειλή για τον ουκρανικό στρατό και η ζημιά τους είναι απίθανο να έχει σημαντική επιρροή στις συνεχιζόμενες μάχες στην ουκρανική πρώτη γραμμή.
Από την άλλη πλευρά, έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.

Το Ουκρανικό drone Bober
bober-768x515.jpg

sat1-1-768x350.jpg

sat1-2-768x421.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_312023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_312023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_312023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_312023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_312023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης